Vannak olyan rendellenességek, betegségek, furcsaságok a női nemi szervek esetében, amelyekre nagy figyelem irányul. A vakhüvely nem ezek közé tartozik, pedig érdemes tisztában lenni vele, mi is ez.

Mi is az a vakhüvely?

A vakhüvely a nők 3-4 százalékát érinti, és annyira ritkán beszélünk róla, hogy a legtöbben teljesen más problémára gondolnak, amikor a jeleit észlelik. 

A vakhüvely egy fejlődési rendellenesség, amikor a hüvely nagyjából 2 centiméter után lezárul. Ez több dologban is hátráltató lehet, hiszen egyrészt a behatolásra képtelen a terület, másrészt pedig a menstruációban is okozhat gondot, sőt, teljesen el is maradhat miatta - vagy legalábbis úgy tűnhet. 

Gyakorlatilag ugyan megtörténik a menstruáció, ám mivel nincs összeköttetésben a hüvely és a belső nemi szervek, így a vér nem tud kijutni a testből - ez egyébként borzasztó alhasi fájdalmakhoz is vezethet.

Műtét jelentheti a megoldást

Sok esetben, amikor egy nő vakhüvellyel születtt, azt gondolhatja, hogy egyszerűen csak nem kívánja a szexet, a legtöbb emberben fel sem merül, hogy itt valami teljesen másról van szó. Ez a helyzet is megmutatja, mennyire fontos, hogyha bármilyen furcsaságot tapasztalunk, akkor forduljunk orvoshoz, aki bővebb információval tud szolgálni. 

Műtéttel egyébként a vakhüvely is tökéletes állapotba helyezhető, aminek köszönhetően utána működhet a behatolás, és a menzesz is normál állapotban történik.

via