A Cosmo egyik olvasója dilemmás kérdéssel fordult hozzánk: elmondta, hogy a barátjával még nagyon fiatalon, az egyetemen találkoztak, alig 20 évesek voltak, amikor összejöttek. Egészen mostanáig a kapcsolatukat sziklaszilárdnak hitte, jól kijöttek és a szex is fantasztikus volt, ám a srác egyszer csak azzal állt elő:  próbálják meg  a nyitott kapcsolatot

Pánikba esett

Anna – nevezzük csak így a lányt – sokkot kapott, amikor a párja közölte, küzd a kapcsolatukkal, hidegzuhanyként érte, amikor a szerelme elmondta: más nőkről fantáziál és úgy gondolja, a nyitott kapcsolat lenne számukra a járható út. Anna elárulta, neki ez nagyon fáj, mert nem szeretné, ha a pasija más nőkkel feküdne le, de elveszíteni sem akarja. 

A nyitott kapcsolat nem az, amit akarok. Pánikban estem 

– árulta el, majd hozzátette: 

Még mindig együtt élünk, de keveset beszélünk. Amikor pedig beszélünk, annak általában az a vége, hogy összeveszünk, ő pedig azt mondja, hogy már elmondta, mit érez. Fogalmam sincs, hogy mit tegyek, ő életem szerelme. 

22-es csapdája

Nos, annyi biztos, hogy Anna helyzete nem könnyű, és ilyenkor tanácsot adni sem egyszerű, hiszen ez nem ennyire fekete vagy fehér, bármi is a döntés, valaki bizonyosan sérül. Ha Anna enged, akkor hosszútávon abba biztosan belerokkan, hiszen már a gondolatát sem tudja elviselni annak, hogy a párja más nőkkel szexeljen, ha pedig a partnere mondja, hogy folytassák úgy ahogy eddig, akkor biztos, mint a pokol, hogy nem lesz boldog. 

Legyen vége?

Továbbá nagy eséllyel az sem segít a dolgon, hogy Anna folyton kiabál a párjával, hiszen így nagy eséllyel még gyorsabban akar a srác kihátrálni ebből az egészből. Ebben a helyzetben nincs kompromisszumos megoldás. Azt kell átgondolni, hogy a felek mit is akarnak pontosan, és mit várnak egymástól. Szomorú kimondani, de ebben a szituációban valószínűleg a legjobb döntés a szakítás, még akkor is, ha aktuálisan nagyon fáj. Minden vég nehéz, főleg, ha az egyik fél ezt nem akarja, de ha hosszú távon szemléljük a helyzetet, akkor rá kell jönnünk, hogy ez az egyetlen járható alternatíva. 

Anna, tudjuk, hogy most úgy érzed, sosem fogsz ezen túllépni, de hidd el, hogy ez nincs így. Erősebb és bölcsebb leszel, és tisztábban fogod tudni a jövőben, hogy mit is akarsz. Néha el kell engedni az embereket. Még az is lehet, hogy a barátod visszatalál hozzád, mert rájön, hogy a szomszéd nője nem mindig zöldebb. Ne csüggedj, hiszen a felhők felett mindig kisüt a nap.