Köztudott: az óvszer használata az egyetlen olyan szexuális védekezési forma, ami majdnem 100%-ig képes megvédeni a nem kívánt terhességtől és a szexuális fertőzésektől. A használata tehát mindenképpen ajánlott, azonban ma már közel sem mindegy, milyen típusú óvszert használsz! A legújabb kutatások szerint ugyanis az óvszer is  tudja javítani a szexuális életet: feltéve, ha a  hagyományos kondom helyett vegán óvszert használsz!

Mi az a vegán óvszer?

A vegán óvszer is latexből készül, ám a gyártási folyamata teljesen más, mint a hagyományos kondomnak. A hagyományos óvszereket a kaucsuk fából nyert tejszerű anyagből készítik, melyet aztán  kazein tejfehérjébe áztatnak. A laktóz-és kazeinérzékenyek ezért a használatuk során könnyen szembesülhetnek pirosodással, viszketéssel vagy más allergiás reakciókkal.

A vegán óvszert is kaucsuk fából készítik, ám ezeket nem kazeinbe, hanem növényi olajkivonatokba mártják. A vegán óvszer ezért kicsit drágább, de szinte teljesen allergiamentes és ugyanolyan biztonságos, mint a hagományos változat.

Miért jobb a vegán óvszer?

A kazeinre vagy laktózra érzékenyek számára egyértelműen jobb választás a vegán óvszer; a legújabb kutatások szerint viszont mindenki másnak is megéri a vegán óvszereket használni. A condoms.uk szexoldal felmérése szerint a rendszeresen vegán óvszereket használók érzékibbnek és sokkal „élethűbbnek” tartják a szexet, arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb ízűek, mint a hagyomános társaik. 

A vegán kondomok mindezek mellett kényelmesebbek a férfiak számára, mert strapabíróbbak és kevesebb alkalommal csúsznak le vagy szakadnak el (sőt, jobban nyúlnak); a nőket pedig kevésbé irritálja belülről. Tehát végső soron sokkal jobb választás, mint a hagyományos kondom!

Van negatívuma a vegán óvszernek? 

Egyetlen negatívuma van csupán: a vegán óvszerek kb. 30-40%-kal drágábbak a hagyományos kondomok helyett, tehát a jóért többet is kell fizetni. A kutatásban résztvevő párok szerint viszont megéri a befektetés, mert sokkal gördülékenyebb és minőségibb lesz maga az együttlét! 

Via