Amikor viszketsz odalent, az sok szempontból kellemetlen lehet. Egyrészt azért, mert a legtöbb szituációban lehetetlen megvakarni az intim területeket, másrészt pedig: súlyos dolgokat is jelezhet ez a kellemetlen tünet!

Gombás fertőzés

Bosszantó, és hihetetlenül gyakori sajnos. Amikor a hüvely savassága és a hormonális egyensúly megváltozik, a Candida elszaporodhat és problémákat okozhat. Azonnal fordulj nőgyógyászhoz, mert ezen könnyen segíteni lehet!

Érzékeny bőr

Figyelj rá, hogy ne csak az arcbőröd vagy a tested többi részét ápold, kiemelt figyelmet érdemel a nemi szerv területe is. Ha a viszketést főleg kívül érzed, nem bentől, mélyről jön, akkor vagy egy benőtt szőrszál, vagy valamilyen termékre való érzékenység lehet. 

Öltözet

Bizonyos tevékenységek, vagy öltözetek irritálhatják a nemi szervet és viszketést okoznak. A kerékpározás például kidörzsölheti a hüvelyt, de a szűk ruha, például a túl szűk bugyik is zavart okozhatnak. 

Bakteriális vaginosis

A borotválkozás, és a fürdés illatosított termékekkel nemcsak irritációt okozhat, hanem fertőzést is kiválthat.

Ezek a dolgok sok esetben elpusztítják a jó baktériumokat is

– mondja a nőgyógyász, aki szerint ez lehetővé teszi, hogy a rossz baktériumok elszapodojanak a területen, ami viszketést, váladékozást, fájdalmas vizelést és kellemetlen illatokat okozhat.

Via