2007.11.01.@ 05.11

Amikor a nő csak AZT akarja

A világon az az általános nézet, hogy minden nő férjet, gyerekeket és örök hűséget akar. De figyelem, 2007-et írunk! Ma már megeshet, hogy a nő nem óhajt elköteleződni, de ezt valahogy a pasik nem tudták még észrevenni.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Először is szögezzünk le valamit: a jóérzésű, kiegyensúlyozott leány úgy van programozva, hogy többre vágyik puszta szexnél. Ez nem erkölcsösség vagy prüdéria kérdése, sokkal inkább lelkiállapoté. Ha egy nő eljut arra a pontra, hogy mégis beérje egy szexuális együttléttel, sőt úgy érezze, hogy nem is vágyik többre, annak a hátterében általában valamilyen csalódás, önértékelési probléma, vagy hosszas nélkülözés áll. Ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy minden nő, aki ilyen kalandba keveredik, kiábrándult vagy beteg lelkű. Pusztán arról van szó, hogy tartósan senkit nem tesz boldoggá az érzelmek teljes nélkülözése.

Férfi és nő

Nézzünk szembe a tényekkel: anyáink nem, vagy csak ritkán keveredtek ilyesmibe, hisz mire elérték a húszat, általában már férjnél voltak, de legalábbis jegyben jártak, és hacsak nem volt teljes katasztrófa a házasságuk, nem keresték máshol a boldogságot. Manapság viszont a lányok nem sietnek férjhez menni, mint ahogy a férfiak sem kapkodnak menyasszony után, így sokkal természetesebb a házasságon kívüli szex. Egyre több fiatal férfi és nő él egyedül, papír és bármiféle elköteleződés nélkül. Az igényeink viszont nem változtak, márpedig a szexualitás az egyik legelemibb emberi szükségletünk. A sztereotípia, mely szerint a nők kevésbé vágynak a szexre, már rég megdőlt, persze a társadalom által belénk oltott gátlások még mindig bennünk élnek, és az ősi ösztönöket sem tagadhatjuk meg teljesen: a férfi kalandra és vadászatra vágyik, a nő biztonságra és otthonteremtésre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy nő ne lenne képes átadni magát átmenetileg a kötöttségek nélküli örömöknek, és ne vágyhatna újra és újra prédává válni, míg végül zsákmányul nem ejti a környék legbelevalóbb vadásza.

A jó és a rossz szerető…

A szerető kategóriába sokféle férfi és kapcsolatforma belefér. Lehet az egy egyéjszakás kapcsolat,  lehet egy külföldi srác, aki feldobja a nyaralást, vagy megtörténhet, hogy a viszony tartóssá válik valamilyen kölcsönösen megfogalmazott vagy éppen kimondatlan egyezmény alapján. Vannak jó és rossz szeretők, és itt nem a szexuális képességeket akarjuk mérlegre tenni. Arról a nehezen megfogalmazható tulajdonságról van szó, ami által néhány férfi képes abszolút pozitív megvilágításba helyezni egy ilyen affért, azáltal, hogy egyenrangú félként kezeli a nőt. Mások viszont, bármilyen szexuális magasságokba is röpítették a nőt, valahogy mégis hiány- vagy szégyenérzetet hagynak maguk után. A jó szerető további kritériuma a korrektség, és a dolgok módjának megadása. Előbbi azért fontos, hogy ne keltsünk egymásban felesleges reményeket, és utólag se kelljen kínos magyarázkodásba bocsátkozni. Ugyanakkor egy szerető is lehet figyelmes, gáláns vagy épp megbízható. Ha az illető kellőképpen férfi, nem éri be egy rovátkával, hanem hódítani akar még egy egyértelmű helyzetben is. Nem beszélve arról, hogy tapasztalt férfinak tudnia kell: egy elbűvölt nő csodákra képes az ágyban.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.

6 lány elmesélte élete legdurvább szakítását

Oké, a szakítás sosem egy napsütéses pillanat, de néha még a szokásosnál is fájdalmasabbra sikerül. Néhány lány elég húzós sztorit osztott meg velünk.

5 jel, hogy végre jó kapcsolatban vagy

Természetes, hogy a szerelemtől először rózsaszín köd borít el mindent, de most eláruljuk, honnan tudhatod, hogy a kapcsolatod több, mint egyszerű fellángolás.