2007.11.01.@ 05.11

Amikor a nő csak AZT akarja

A világon az az általános nézet, hogy minden nő férjet, gyerekeket és örök hűséget akar. De figyelem, 2007-et írunk! Ma már megeshet, hogy a nő nem óhajt elköteleződni, de ezt valahogy a pasik nem tudták még észrevenni.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Először is szögezzünk le valamit: a jóérzésű, kiegyensúlyozott leány úgy van programozva, hogy többre vágyik puszta szexnél. Ez nem erkölcsösség vagy prüdéria kérdése, sokkal inkább lelkiállapoté. Ha egy nő eljut arra a pontra, hogy mégis beérje egy szexuális együttléttel, sőt úgy érezze, hogy nem is vágyik többre, annak a hátterében általában valamilyen csalódás, önértékelési probléma, vagy hosszas nélkülözés áll. Ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy minden nő, aki ilyen kalandba keveredik, kiábrándult vagy beteg lelkű. Pusztán arról van szó, hogy tartósan senkit nem tesz boldoggá az érzelmek teljes nélkülözése.

Férfi és nő

Nézzünk szembe a tényekkel: anyáink nem, vagy csak ritkán keveredtek ilyesmibe, hisz mire elérték a húszat, általában már férjnél voltak, de legalábbis jegyben jártak, és hacsak nem volt teljes katasztrófa a házasságuk, nem keresték máshol a boldogságot. Manapság viszont a lányok nem sietnek férjhez menni, mint ahogy a férfiak sem kapkodnak menyasszony után, így sokkal természetesebb a házasságon kívüli szex. Egyre több fiatal férfi és nő él egyedül, papír és bármiféle elköteleződés nélkül. Az igényeink viszont nem változtak, márpedig a szexualitás az egyik legelemibb emberi szükségletünk. A sztereotípia, mely szerint a nők kevésbé vágynak a szexre, már rég megdőlt, persze a társadalom által belénk oltott gátlások még mindig bennünk élnek, és az ősi ösztönöket sem tagadhatjuk meg teljesen: a férfi kalandra és vadászatra vágyik, a nő biztonságra és otthonteremtésre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy nő ne lenne képes átadni magát átmenetileg a kötöttségek nélküli örömöknek, és ne vágyhatna újra és újra prédává válni, míg végül zsákmányul nem ejti a környék legbelevalóbb vadásza.

A jó és a rossz szerető…

A szerető kategóriába sokféle férfi és kapcsolatforma belefér. Lehet az egy egyéjszakás kapcsolat,  lehet egy külföldi srác, aki feldobja a nyaralást, vagy megtörténhet, hogy a viszony tartóssá válik valamilyen kölcsönösen megfogalmazott vagy éppen kimondatlan egyezmény alapján. Vannak jó és rossz szeretők, és itt nem a szexuális képességeket akarjuk mérlegre tenni. Arról a nehezen megfogalmazható tulajdonságról van szó, ami által néhány férfi képes abszolút pozitív megvilágításba helyezni egy ilyen affért, azáltal, hogy egyenrangú félként kezeli a nőt. Mások viszont, bármilyen szexuális magasságokba is röpítették a nőt, valahogy mégis hiány- vagy szégyenérzetet hagynak maguk után. A jó szerető további kritériuma a korrektség, és a dolgok módjának megadása. Előbbi azért fontos, hogy ne keltsünk egymásban felesleges reményeket, és utólag se kelljen kínos magyarázkodásba bocsátkozni. Ugyanakkor egy szerető is lehet figyelmes, gáláns vagy épp megbízható. Ha az illető kellőképpen férfi, nem éri be egy rovátkával, hanem hódítani akar még egy egyértelmű helyzetben is. Nem beszélve arról, hogy tapasztalt férfinak tudnia kell: egy elbűvölt nő csodákra képes az ágyban.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Meghökkentő tanulmánnyal rukkoltak elő a drezdai egyetem kutatói, kiderült, hogyan tudod bebiztosítani az orgazmusodat, mielőtt hancúrozásra kerül a sor!

Így maradj független, ha kapcsolatban vagy

Kezd komolyodni a nyári flörtöd, pedig megfogadtad, hogy most egy ideig magadra koncentrálsz? Ne zavard el a szőke herceget, így is lehetsz főszereplő a történetedben.

Csillagjegyek, amik utálnak szinglik lenni

Amikor épp nincs pasi az életedben úgy érzed, nem is érdemes tovább élni? Talán ezúttal is a csillagjegyed kavar bele az érzéseidbe!

Egyre biztosabb, hogy ő Jennifer Lawrence új pasija

A színésznő egyre többször mutatkozik együtt egy műkereskedővel, akivel láthatólag a legutóbbi randijuk is nagyon jól sikerült!

5 szerelmeslevél, amitől könnybe lábad a szemed

Ha eddig azt gondoltad, hogy a romantikus, rózsaszín felhőkben úszó, nagybetűs szerelem nem létezik, ezek a cuki sorok majd bizonyítják az ellenkezőjét! Öt csaj most megmutatja, milyen szívhez szólólevelet kapott a pasijától.

6 jel, hogy megtaláltad a nagy Ő-t

Folyton pillangók bizseregnek a pocidban és a mennyekben érzed magadat vele? Akkor bizony esélyes, hogy „Az igazi” csöppent bele az életedbe!

5 jel, hogy egy ideig szinglinek kellene lenned

Mielőtt belevágnál valami komolyabba a nyári flörtöddel, gondold át ezeket a pontokat, mert lehet inkább egy kis Szex és New Yorkos szinglicsaj életre van szükséged.

Létezik egészséges megcsalás?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy van olyan kapcsolat, aminek jót tesz egy félrelépés. Ennek ellenére ilyen is előfordul… Most mindent megtudhatsz a hűtlenség pszichológiájáról!

Ezért kívánod a szexet a menstruáció alatt

Észrevetted már, hogy azokon a nyűgös napokon elég, hogy elinduljon egy szexi szám a lejátszási listádon és te azonnal ráugranál a pasidra? Előzetesen annyit elárulunk, hogy megint a biológia tehet róla.

4 jel, hogy nem az igazival randizgatsz

Ha csekkolod ezt a listát, tudni fogod, a megfelelő sráccal találkozgatsz-e vagy érdemes még most az elején kiszállnod a dologból!

„Elmondtam a legjobb barátomnak, hogy megcsalták, ez történt”

Nem egyszerű közölni a rossz hírt, de kitalálni sem egyszerű, hogy egyáltalán a te felelősséged-e elmondani valakinek, ha megcsalják.

Súlyos következményekkel járhat a vaginafiatalítás

Elképesztő botrány pattant ki az Egyesült Államokban, ahol egyre több nő végeztet magán vaginafiatalítást! A szakemberek szerint ugyanis a kezelés veszélyes következményekkel is járhat!

Egy évig nem szexelt, ez történt

Most őszintén, el tudod képzelni, hogy egy teljes éven át megvond magadtól az Ó-élményt? Képzeld, egy lány bevállalta a szexmentes napokat, és egészen meglepő dolgot tapasztalt!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?