A csípős Rákóczi Ferenc

„Imádom a kis pajtásaimat koordinálni, és féltő atyai gondoskodással terelgetni őket a reggeli rádiókészítés erdejében.“

Született: Orosháza, 1970. május 11.
Csillagjegye: Bika
Végzettsége: Szegedi Tudományegyetem – művelődésszervező-média szak
Honnan ismerheted?: Magyar Televízió-Krém, Danubius Chili
Hobbi: búvárkodás, zene
Kedvenc műsorvezető: Gundel Takács Gábor

Kezdetek 

Az egyetem után egy évig Újkígyóson volt képesítés nélküli tanár, majd rövid ideig a Szegedi Városi Tanács temetkezési részlegénél dolgozott, ahol a halotti kórus tagja volt. Később az akkori Jugoszláviába csempészett sajtot, onnan pedig hazánkba alkoholt, és egy ideig az illegális valutabizniszbe is belefolyt, sőt saját kezűleg készített ékszereit is árulta, természetesen illegálisan, mégpedig a Balatonon. Mindezekután az általános iskolai orosz tanárának köszönhetően a békéscsabai kábeltévéhez került technikusként, majd később, miután különleges orgánumára felfigyeltek, műsorvezető lett. Végül egy nagy szerelem űzte Budepestre, ahol a Rádió Bridge-nél kezdett, majd nyolc évvel ezelőtt a Danubius Rádióhoz szerződött.

Danubius Chili 

Visszatérő élmény számára a reggeli műsorvezetés, hiszen korábban már egy évig ezt csinálta. Nagyon szereti, ráadásul a műsor főszerkesztőjeként a felelőssége is nagyobb. Annyiban nehezebb, hogy három ember pontos, precíz együttmozgására van szükség egy élő műsor keretein belül. Bár ez utóbbinak köszönhetően a lehetőség is több, legyen szó komoly dolgokról vagy ökörködésről. Nemrég például egyetlen adásban négymillió forintot tudtak összegyűjteni a tordasi általános iskola számára.

Krém 

Sohasem akart televíziós lenni, mégis megkapta ezt a lehetőséget és kimondottan szereti, – bár a rádiózástól elpártolni nem akar – hiszen zenés műsorról van szó, ami teljes mértékben az egyik kedvenc területe, ráadásul műsorvezető-partnerével, Ábel Anitával is kiváló az összhang. A legnagyobb kihívást a kamerák előtti mimika és mozgás jelentette, hiszen a rádióban kizárólag a hangjára kell építhetenie.

Zene 

Az általános iskolában hat évig pozanon játszott, – muzikalitását az ottani énektanár fedezte fel – később egy békéscsabai zenekar tagja volt, majd lassan nyolc évvel ezelőtt rádiós kollégáival megalapították a Best of Danubius zenekart, ami hatalmas szerelem. Odaadását mi sem példázza jobban, mint az, hogy a mai napig szorgalmasan jár gitárórákra.

Jövő 

Tíz év múlva ugyanitt, ugyanebben a székben, ugyanezekkel a kollégákkal szeretné találni magát, és persze rengeteg hallgatóval. Számára ez az igazi műsorálom.

Fotó: Klinszky Gábor
Szöveg: Novák Krisztina

Még több

Szex-Szerelem