2008.01.23.@ 13.01

A maximalista

Schuster Richárdot a TV2 Tények Reggel című hírműsorának műsorvezetőjeként és a Tények riportereként ismerheted. Lássuk, milyen is ő valójában!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Név: Schuster Richárd
Született: 1981. október 31.
Csillagjegye: Skorpió
Tanulmányok: Színház és Filmművészeti Egyetem – televíziós műsorvezető, rendező
Hobbi: dokumentumfilm-készítés

Miért a média? 

A középiskola idején egy évet Angliában, egy oxfordi iskolában töltött és az ottani műsorok döbbentették rá, mindig is vágyott arra, hogy különböző történeteket mesélhessen az embereknek. Éppen az érettségi évében indult ez a szak- amit egyébként csak négyévente hirdetnek meg- és próba-szerencse alapon beírta, de a sokszoros túljelentkezés miatt inkább a Közgáz felvételire készült. Alig hitte el, amikor megtudta, hogy elsőre felvették.

Miért pont a TV2? 

Vitray Tamás és Horváth Ádám voltak az osztályfőnökei és Bárdos András, Máté Krisztina, illetve Kolosi Péter a legmeghatározóbb televíziós tanárai. Az ismert tévésekhez gyakorlatra is lehetett jelentkezni, és Bárdos András már az egyetem második évében maga mellé hívta dolgozni a TV 2-höz.

Hogyan haladt előre a pályán? 

Kezdetben másokat kísért riportokra, majd önálló munkát is kapott. Egy idő után azon kapta magát, hogy egyre komolyabb és fontosabb témákat bíznak rá. Később képernyőre került, ami komoly feladat volt, mert a legfiatalabb híradósként is hiteles akart maradni. A Magyar Televízió ostromának idején pedig riporterként is bedobták a mélyvízbe. Ráadásul abban az időben volt egy technikai váltás, így a saját anyagait most már teljesen egyedül kell vágnia.

A magánéletben is komoly? 

Sok egyetemista barátja van, hiszen a második diplomáját a Corvinus Egyetemen, nemzetközi tanulmányok szakon, levelező tagozaton végzi. A szabadidejében pedig ő sem a büntetőjogi törvénykönyvet tanulmányozza, hanem ugyanúgy él, mint bármely más fiatal.

Mire készül a jövőben? 

Készít egy dokumentumfilmet „Három hiányzó oldal“ címmel, amivel ott akar lenni a Filmszemlén. Szeretné elvégezni a Corvinus egyetemet és megállni a helyét a TV2-ben, ami nagy kihívás, mert ez egy olyan szakma, ahol kétévente szinte mindent újra meg kell tanulni. Továbbá szeretné megtalálni az egészséges egyensúlyt a munka és a magánélet között.

Szöveg: Novák Krisztina
Fotó: Gács Tamás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

„Így váltottam valóra a barátnőm legdurvább fantáziáját”

A csaj egyszerre öt pasival akart együtt lenni.

5 jel, hogy a pasid még mindig beléd van esve

Igen, még akkor is, ha már évek óta jártok!

Kiderült: ez a pasik legnagyobb szextitka

Most megtudhatod, mit rejtegetnek!

Ezért ne randizz a munkatársaddal

A szíved mélyén te is tudod, hogy rossz ötlet.

Kiderült: ennyi idő alatt teheted túl magad egy szakításon

Egy párkapcsolat lezárása sosem könnyű, időt kell hagynod, hogy begyógyuljanak a sebek...

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?