2008.01.23.@ 12.01

Az áldozatkész

Révi Péter két éve autóbalesetett szenvedett, melytől az egész élete megváltozott. Ismerd meg közelebbről!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Amit tudni kell róla 

Név: Révi Péter
Született: 1984. november 15.
Csillagjegye: Skorpió
Tanulmányok: Pannon Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar – környezetmérnök
Hobbija: foci, póker, bulizás
Honnan ismerheted?: A Fókusz című műsor egyik riportfilmjének „hőse”

Miért vagyunk rá büszkék?

2006. július 9-én három barátjával és a barátnőjével, Enikővel autóbalesetet szenvedett: egy éles kanyarban eléjük ugrott egy őz. Péter ugyan megpróbálta az úton tartani a kocsit, de több átfordulás után, a mezőn kötöttek ki. Enikő kivételével mindenki saját lábán szállt ki az autóból. Peti feltépte a beszorult ajtót, és már akkor érezte, hogy a lánynak, aki a nyakát fájlalta, komoly sérülései vannak. A fiú tudta, hogy a legjobb, ha nem nyúlnak hozzá. Igaza lett – Enikőnek a baleset következtében eltört az ötödik nyakcsigolyája, így nyaktól lefelé lebénult. Bár akkor még csak két hónapja jártak Péterrel, a fiú azóta is kitart mellette: nemcsak a szerelme, hanem segítsége is az élete minden területén.

Miben változott az élete a baleset óta? 

Enikő huszonnégy órás ellátást igényel, ezért Peti, amikor csak tud, vele van, pedig a lány Piliscséven, ő pedig Tatabányán lakik. A család, a rokonok, a barátok teljes mértékben mellettük állnak, így bármikor szívesen „helyettesítik”, nem hoznak fel kifogásokat, nem kezelik másként Encsit, mint korábban. Peti segít neki nyelvet tanulni, internetezni, enni, tornázni, moziba viszi, sőt, ha kell, még ki is sminkeli – és a legnagyobb feladata, hogy tartsa benne a lelket. Encsi gyerekanimátornak, sportrekreátornak tanult az egyetemen, kiskora óta lovagolt, sportolt, elképesztően pörgős életet élt. Feldolgozni jelenlegi állapotát, hihetetlen nehéz, de Péter szerint: együtt minden könnyebb.

Miért „éri” meg neki ez az áldozatvállalás? 

A hátuk mögött több kapcsolattal, megismerkedésük után szinte azonnal tudták, hogy ez a szerelem különleges. Enikő a jobbik fele – állítja Peti. Látni a szemében a reményt, érezni az akaraterejét, azt, hogy mennyire küzd nap, mint nap, vele élni át az apró sikereket, ez boldogság neki is. Nem ismer még egy lányt, aki ilyen méltósággal viselné a sorsát, és közben nap, mint nap próbál tetszeni a barátjának, hogy ugyanannak a nőnek lássa, mint akibe a baleset előtt beleszeretett.

Mit hozhat a jövő? 

Egy biztos: Enikővel együtt tervezi a jövőjét. Mivel most diplomázott, éppen állást keres – természetesen olyat, amely mellett meg tudja oldani szerelme ápolását, de bármit szívesen kipróbálna. A következő három évben céljuk, hogy Enikőből fizikailag a legtöbbet „kihozzák”, majd végigjárják az összes lehetséges utat, amely ahhoz vezethet, hogy a lány újra talpra álljon. Ha kell, Kínába utaznak őssejt-beültetésre.

 

Fotó: Baksa Norbert

Szöveg: Novák Krisztina

 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

Lehet, hogy még nem kérte meg a kezed, de ha ezek a jelek stimmelnek, már keresheted is a tökéletes menyasszonyi ruhát!

5 dolog, amit a férfiak szeretnének, ha a nők tudnának

Tuti, hogy a te pasid is sokat agyal azon, hogyan mondja el ezeket úgy neked, hogy ne bántódj meg, mert mindenképpen tudnod kéne róluk!

18 jel, hogy a pasi teljesen beléd zúgott 

Nem elég arra figyelned, amit mond, hanem arra is, ahogyan mondja!

Levél az exemnek, aki sosem juttatott a csúcsra

Előfordult már, hogy csak évekkel később tudtál beszélni a sérelmeidről? Egyik olvasónknak egy levélben sikerült végleg lezárnia a múltat.

Ezeket a dolgokat nem bírják a pasik az ágyban

A srácok mindent szexinek találnak a hálószobában – vagyis majdnem mindent. Ők maguk súgták meg nekünk, mik azok a húzások, amiket inkább hanyagolj hancúr közben.

4 férfi megbánó vallomása a szexuális zaklatásról

Ezek a pasik ma már tudják, nagyon gáz, amit tettek, ezért nyílt levélben kértek bocsánatot áldozataiktól.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?