2008.01.23.@ 11.01

És nem lettem meleg

Mert akár lehettem is volna…az élet különös játéka folytán ugyanis egészen kiskoromtól, vagy legalábbis nemi identitástudatom ébredezése óta számos meleg vesz körül.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Valamiért szeretnek a homoszexuális srácok, holott szerintem egyértelmű, hogy nem vagyok meleg. Megfordítva az előző mondatot: jól érzem magam homoszexuális fiúk között, pedig a legkisebb szikrát sem érzem, hogy lángra lobbanjak bármelyikük irányába. Lehet, hogy éppen emiatt tudok felszabadultan viselkedni a társaságukban, sok nem homoszexuális barátom megrökönyödésére, akiket viszont feszélyez meleg barátaim jelenléte. Pedig nem kell tőlük félni. Olyannyira nem, hogy én vagyok arra az élő példa, hogy hiába vesznek körül szinte csak meleg barátok, attól még van feleségem és gyerekem. Őt sem féltem tőlük, pedig fiú. Ugyanis soha, semmilyen atrocitás nem ért részükről. Mondjuk, én nem sorolom ide, amikor egészen plasztikusan tájékoztatnak arról, mit tennének velem, ha kettesben maradnánk. „Csak egy másik fiú tudja igazán, hogy mi a jó a másiknak” – próbálják érveiket empirikus alapon felépíteni, de nálam mindhiába. „Csak két fiú tud igazán vadul és jól csókolózni” – avattak be a részletekbe, és még azt sem zárom ki, hogy igazuk van, de mégsem szeretném, ha csókolózás közben szikrázna a borostám. Mindezt próbálják vicces köntösbe öltöztetni, de azért az is benne van, hogy titkon reménykednek, majd egyszer, hátha. Pedig nem. És ne legyen gyanús, hogy folyamatosan tagadok, de erre születni kell, nem tanulható, nem is nagyon hiszek abban, hogy lehet divatból „bemelegedni”. 

Mivel nem utaztam arra, hogy így alakuljon, egyszerűen annyi történt, hogy azok közül, akikkel felnőttem, ketten a másik térfelet választották. Tehát az esélyem a „felismerésre” nekem is meglett volna. Azt, hogy mind a mai napig teher másnak lenni, az is bizonyítja, hogy sokáig titkolták előttem is, én meg az egyértelmű jelek ellenére sem akartam észrevenni, hogy mi a pálya. Aztán észrevétlenül megtört a jég, sőt, teljesen felolvadt. Mára tudom, mi célt szolgál a zöld gumicsizma a fürdőszobában (erre gerjednek), és mi mindent lehetett előző éjszaka a helyes mérnöknek tanuló fiúval csinálni a teraszon, vagy a csopaki nyaralóban. 

Engem ezek nem taszítanak, hanem rettenetesen szórakoztatnak. Egy olyan világba enged betekintést, amely a heteroszexuális férfiak 95 százalékának visszataszító, mert ismeretlen. Pedig kár feltenni a szemellenzőt, meleg barátai mindenkinek vannak, csak éppen előttünk láthatatlanok. Ráadásul melegnek lenni nem annyi, hogy „ööööö, ledobom a szappant, aztán megcsinállak hátulról”…Az ilyen típusú köznapi sztereotípiák miatt sokan félnek kettesben maradni egy meleg férfival. Alaptalan az aggodalom, ha valódi jelét nem adjuk az érdeklődésnek, nem lehet „bajunk”. Attól sem kell tartani, hogy közösen zuhanyzunk fallabdázás után, ilyen esetben sem „áll a zászló”. 

Furcsa volt megszokni, hogy valamiért bejövök a meleg férfiaknak. Ez kicsit zavart is, mert a nők körében nem vagyok ennyire sikeres. Sokáig tartott mire megfejtettem a titkot: a homoszexuálisoknál jó pont, ha a pasi amellett, hogy férfias, picit cuki is. Egy nőnél ez már nem jön be annyira. Viszont mára megszoktam, hogy az összekacsintásért cserébe, meleg társaságban érezhetem igazán férfinak magam. Ráadásul iszonyatosan jól lehet csajozni velük. Egyrészt nem nyúlják le a jelöltet, másrészt a nőkben van némi hittérítői hajlam, hogy ők majd visszaterelik a „jó” útra az eltévedt bárányt, emiatt keresik társaságukat. A kísérlet reménytelen, vigasztalódni meg ott maradok én.

2009-től egy nemrég elfogadott jogszabály legalizálja a melegek és a leszbikusok együttélését, közelítve jogaikat a heteroszexuális párokéhoz. Akár arra is lesz lehetőségük, hogy anyakönyvezető és tanúk előtt hivatalosan is igent mondjanak egymásnak, ezzel megpecsételve együttélésüket. Tehát a jopgszabály szerint egyenlőbbek leszünk, mint valaha, barátokká viszont csak belülről válhatunk. Érdemes próbálkozni!

Szöveg: Somogyi Péter

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Meghökkentő tanulmánnyal rukkoltak elő a drezdai egyetem kutatói, kiderült, hogyan tudod bebiztosítani az orgazmusodat, mielőtt hancúrozásra kerül a sor!

Így maradj független, ha kapcsolatban vagy

Kezd komolyodni a nyári flörtöd, pedig megfogadtad, hogy most egy ideig magadra koncentrálsz? Ne zavard el a szőke herceget, így is lehetsz főszereplő a történetedben.

Csillagjegyek, amik utálnak szinglik lenni

Amikor épp nincs pasi az életedben úgy érzed, nem is érdemes tovább élni? Talán ezúttal is a csillagjegyed kavar bele az érzéseidbe!

Egyre biztosabb, hogy ő Jennifer Lawrence új pasija

A színésznő egyre többször mutatkozik együtt egy műkereskedővel, akivel láthatólag a legutóbbi randijuk is nagyon jól sikerült!

5 szerelmeslevél, amitől könnybe lábad a szemed

Ha eddig azt gondoltad, hogy a romantikus, rózsaszín felhőkben úszó, nagybetűs szerelem nem létezik, ezek a cuki sorok majd bizonyítják az ellenkezőjét! Öt csaj most megmutatja, milyen szívhez szólólevelet kapott a pasijától.

6 jel, hogy megtaláltad a nagy Ő-t

Folyton pillangók bizseregnek a pocidban és a mennyekben érzed magadat vele? Akkor bizony esélyes, hogy „Az igazi” csöppent bele az életedbe!

5 jel, hogy egy ideig szinglinek kellene lenned

Mielőtt belevágnál valami komolyabba a nyári flörtöddel, gondold át ezeket a pontokat, mert lehet inkább egy kis Szex és New Yorkos szinglicsaj életre van szükséged.

Létezik egészséges megcsalás?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy van olyan kapcsolat, aminek jót tesz egy félrelépés. Ennek ellenére ilyen is előfordul… Most mindent megtudhatsz a hűtlenség pszichológiájáról!

Ezért kívánod a szexet a menstruáció alatt

Észrevetted már, hogy azokon a nyűgös napokon elég, hogy elinduljon egy szexi szám a lejátszási listádon és te azonnal ráugranál a pasidra? Előzetesen annyit elárulunk, hogy megint a biológia tehet róla.

4 jel, hogy nem az igazival randizgatsz

Ha csekkolod ezt a listát, tudni fogod, a megfelelő sráccal találkozgatsz-e vagy érdemes még most az elején kiszállnod a dologból!

„Elmondtam a legjobb barátomnak, hogy megcsalták, ez történt”

Nem egyszerű közölni a rossz hírt, de kitalálni sem egyszerű, hogy egyáltalán a te felelősséged-e elmondani valakinek, ha megcsalják.

Súlyos következményekkel járhat a vaginafiatalítás

Elképesztő botrány pattant ki az Egyesült Államokban, ahol egyre több nő végeztet magán vaginafiatalítást! A szakemberek szerint ugyanis a kezelés veszélyes következményekkel is járhat!

Egy évig nem szexelt, ez történt

Most őszintén, el tudod képzelni, hogy egy teljes éven át megvond magadtól az Ó-élményt? Képzeld, egy lány bevállalta a szexmentes napokat, és egészen meglepő dolgot tapasztalt!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?