2008.01.23.@ 12.01

Miért fázik a nő?

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Mi a célunk itt e földön? Batman legyőzné-e Supermant? Miért fáznak a nők, amikor a férfiak nem? Ezek is az élet közhelyes, vagy éppen vicces, de tulajdonképpen nagy kérdései, melyekre eddig még az égadta világon senki sem adott világos választ. Most viszont próbáljuk meg férfiszemmel körüljárni a legutolsó kérdést! Azaz miért is fáznak a nők, míg mi nem?

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Száz százalék, hogy a megoldáshoz az ősember idejéig kell visszapörgetnünk az idő kerekét. Elméletem szerint a férfiakat a vadászatra találták ki, míg a nők az otthon melegének, nyugalmának a megteremtéséért szorgoskodnak. A zsákmányt nehéz bekeríteni, levadászni, hazacipelni, ráadásul közben a zord időjárással, az esővel, a széllel, a faggyal is meg kell küzdeni. Nyilvánvaló, hogy ez a testet és a lelket is edzi, szívóssá és ellenállóvá tesz, miközben a szervezet simán alkalmazkodik a hideghez is, szóval csak pár nap, és a fázás, mint olyan, eszünkbe sem jut. Valaha, aki nem volt elég kemény, aki nem bírta az időjárás viszontagságait elviselni, és ennek köszönhetően nem szerzett elég zsákmányt, az egyszerűen nem lehetett elég csábító a nők szemében, hiszen kinek kell egy nyápic hím? Hát persze, hogy senkinek. Viszont, ha egyedül maradt, akkor elszállt még a minimális lehetősége is annak, hogy párt találjon, és az amúgy életre nem való génjeit továbbörökítse. Mert azt minek? A gyengék ebből kifolyólag, finoman szólva elhullottak, azaz kiestek a versenyből. Itt kell még megjegyeznem, hogy a koncentrációs készség is a vadak űzése, elejtése során ivódott a férfiakba, azaz ezek a jellemzők nagyban hozzájárultak a vadászatok – a nők körében is – osztatlan sikeréhez. Szóval az a férfi volt a menő, és kellett a nőknek, aki sok húst vitt haza. 

A zord vadászati körülményekkel szemben a nők a jól fűtött barlanglakásaikban figyelve őrizték a tüzet, gyermekeiket szoptatták és nevelték, főztek, ékszereket készítettek, cicomázták magukat, azaz esőben, fagyban nem kószáltak el messzire az ismeretlenbe. Így aztán nem is volt szükségük arra, hogy alkalmazkodjanak az időjárás viszontagságaihoz. A férfiaknál ezért nem lehetett szempont a párválasztás során, hogy a gyengébb nem képviselői mennyire bírják a hideget.

A lényeg tehát az, hogy a nők a barlang adta kényelemben nem fáztak. Mert meleg volt. Miért tették volna? Azóta viszont folyamatosan panaszkodnak, ha hideg van. Pedig fel kéne fogni végre, hogy a tél egy sokkal, de sokkal kellemesebb évszak, mint a nyár. Nyáron ugyanis, amikor döglesztő a kánikula, lehetetlen eléggé levetkőzni, meztelenül meg mégsem lehet járni a nyílt utcán, az izzadás garantált. Télen viszont: bármilyen hideg van, az embernek csak annyi a dolga, hogy felvesz még egy réteget, és akkor nem fázik. Pulóver meg van elég. Például nézzünk meg egy kellemes, februári síelést! Néhány kör a felvonón, és a pálya környéki melegedők kikkel vannak tele? Hát a nőkkel. És miért? Mert fáznak. És azt még megértem, hogy vadászni nem jártak az őskorban, de azt semmiképpen sem, hogy a polár pulcsik és télikabátok világában miért mondanak nemet tömérdek olyan szórakozási lehetőségre, mely a télhez kötött. Megfejthetetlen. Nem baj! Amíg ők ülnek a sípálya mellett a hüttében, addig mi vígan síelhetünk. Ráadásul úgy, hogy senki nem szól ránk, ha meredek pályán szeretnénk lesiklani. 

Ősemberek, évezredek ide vagy oda, a férfiak jobban bírják a hideget mint a nők. Ez a természet rendje és ez így van jól! 

Szöveg: Horton Miklós

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Meghökkentő tanulmánnyal rukkoltak elő a drezdai egyetem kutatói, kiderült, hogyan tudod bebiztosítani az orgazmusodat, mielőtt hancúrozásra kerül a sor!

Így maradj független, ha kapcsolatban vagy

Kezd komolyodni a nyári flörtöd, pedig megfogadtad, hogy most egy ideig magadra koncentrálsz? Ne zavard el a szőke herceget, így is lehetsz főszereplő a történetedben.

Csillagjegyek, amik utálnak szinglik lenni

Amikor épp nincs pasi az életedben úgy érzed, nem is érdemes tovább élni? Talán ezúttal is a csillagjegyed kavar bele az érzéseidbe!

Egyre biztosabb, hogy ő Jennifer Lawrence új pasija

A színésznő egyre többször mutatkozik együtt egy műkereskedővel, akivel láthatólag a legutóbbi randijuk is nagyon jól sikerült!

5 szerelmeslevél, amitől könnybe lábad a szemed

Ha eddig azt gondoltad, hogy a romantikus, rózsaszín felhőkben úszó, nagybetűs szerelem nem létezik, ezek a cuki sorok majd bizonyítják az ellenkezőjét! Öt csaj most megmutatja, milyen szívhez szólólevelet kapott a pasijától.

6 jel, hogy megtaláltad a nagy Ő-t

Folyton pillangók bizseregnek a pocidban és a mennyekben érzed magadat vele? Akkor bizony esélyes, hogy „Az igazi” csöppent bele az életedbe!

5 jel, hogy egy ideig szinglinek kellene lenned

Mielőtt belevágnál valami komolyabba a nyári flörtöddel, gondold át ezeket a pontokat, mert lehet inkább egy kis Szex és New Yorkos szinglicsaj életre van szükséged.

Létezik egészséges megcsalás?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy van olyan kapcsolat, aminek jót tesz egy félrelépés. Ennek ellenére ilyen is előfordul… Most mindent megtudhatsz a hűtlenség pszichológiájáról!

Ezért kívánod a szexet a menstruáció alatt

Észrevetted már, hogy azokon a nyűgös napokon elég, hogy elinduljon egy szexi szám a lejátszási listádon és te azonnal ráugranál a pasidra? Előzetesen annyit elárulunk, hogy megint a biológia tehet róla.

4 jel, hogy nem az igazival randizgatsz

Ha csekkolod ezt a listát, tudni fogod, a megfelelő sráccal találkozgatsz-e vagy érdemes még most az elején kiszállnod a dologból!

„Elmondtam a legjobb barátomnak, hogy megcsalták, ez történt”

Nem egyszerű közölni a rossz hírt, de kitalálni sem egyszerű, hogy egyáltalán a te felelősséged-e elmondani valakinek, ha megcsalják.

Súlyos következményekkel járhat a vaginafiatalítás

Elképesztő botrány pattant ki az Egyesült Államokban, ahol egyre több nő végeztet magán vaginafiatalítást! A szakemberek szerint ugyanis a kezelés veszélyes következményekkel is járhat!

Egy évig nem szexelt, ez történt

Most őszintén, el tudod képzelni, hogy egy teljes éven át megvond magadtól az Ó-élményt? Képzeld, egy lány bevállalta a szexmentes napokat, és egészen meglepő dolgot tapasztalt!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?