2008.01.24.@ 11.01

Egy ágyban a haveroddal

Jó dolog egy haverral a kötetlen szex, de van egynéhány csapda, amiről azért nem árt tudnod.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 Neked biztosan nem kell elmondanunk, hogy a suliban (sőt, még később is!), milyen könnyen felbomlik egy-egy párkapcsolat. Még boldog is lehetsz, ha van egy, fiúkból-lányokból álló, vegyes bandátok, ahonnan valamelyik haver sráccal alkalmilag elhetyeghetsz.
Egy nemrég készült nem reprezentatív felmérés kimutatta, hogy a középiskolások 60 százalékának van/volt legalább egy „Több Mint Barát” (TMB) kapcsolata. Bár a haveri szexnek megvan a maga előnye, azért a hátrányokat sem szabad elhallgatni. Most ezekről lesz szó. 

Kellenek a szabályok
 

Szabad-e mással lefeküdni? Milyen gyakran találkoztok, hívjátok egymást? A TMB olykor zavarba ejtő helyzeteket teremt, úgyhogy jó előre le kell fektetni néhány irányelvet. Más szóval lefolytatni azt a „beszélgetést”, amitől – hitted te – pont a TMB-felállás kímél meg. 

Érzelmileg belekeveredhetsz 

Az orgazmustól egy (kötődést előidéző) oxytocin nevű hormon szabadul fel, az agyat a bizalom érzése lepi el: a szexhez máris erős érzelem társul. Ráadásul az alkalmi szex nem (vagy nem mindig) jelent egyet a vacak szexszel. Ha egy lány lefekszik egy haverral, sokkal inkább lesz hajlamos érzelmesen viselkedni (mondjuk kézen fogva sétálni vele – ami a kötődés ismérve), mint amikor egy idegennel vagy egy távoli ismerőssel keveredik össze. 

Csekély a szerelem esélye
 

Ha az egyszerű szexeléstől belobbansz, jobb, ha tudod: érzelmeidre aligha fognak igényt tartani. Az imént már említett kutatás szerint csupán 10 százalék az esélye, hogy a haveri szexből kapcsolat lesz: „A TMB általában átmeneti szakasz két kapcsolat között, és többnyire azzal ér véget, hogy az egyik fél partnert talál magának” – állítják.

Folytatás a Cosmóban..

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

Lehet, hogy még nem kérte meg a kezed, de ha ezek a jelek stimmelnek, már keresheted is a tökéletes menyasszonyi ruhát!

5 dolog, amit a férfiak szeretnének, ha a nők tudnának

Tuti, hogy a te pasid is sokat agyal azon, hogyan mondja el ezeket úgy neked, hogy ne bántódj meg, mert mindenképpen tudnod kéne róluk!

18 jel, hogy a pasi teljesen beléd zúgott 

Nem elég arra figyelned, amit mond, hanem arra is, ahogyan mondja!

Levél az exemnek, aki sosem juttatott a csúcsra

Előfordult már, hogy csak évekkel később tudtál beszélni a sérelmeidről? Egyik olvasónknak egy levélben sikerült végleg lezárnia a múltat.

Ezeket a dolgokat nem bírják a pasik az ágyban

A srácok mindent szexinek találnak a hálószobában – vagyis majdnem mindent. Ők maguk súgták meg nekünk, mik azok a húzások, amiket inkább hanyagolj hancúr közben.

4 férfi megbánó vallomása a szexuális zaklatásról

Ezek a pasik ma már tudják, nagyon gáz, amit tettek, ezért nyílt levélben kértek bocsánatot áldozataiktól.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?