2008.01.24.@ 11.01

Egy ágyban a haveroddal

Jó dolog egy haverral a kötetlen szex, de van egynéhány csapda, amiről azért nem árt tudnod.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 Neked biztosan nem kell elmondanunk, hogy a suliban (sőt, még később is!), milyen könnyen felbomlik egy-egy párkapcsolat. Még boldog is lehetsz, ha van egy, fiúkból-lányokból álló, vegyes bandátok, ahonnan valamelyik haver sráccal alkalmilag elhetyeghetsz.
Egy nemrég készült nem reprezentatív felmérés kimutatta, hogy a középiskolások 60 százalékának van/volt legalább egy „Több Mint Barát” (TMB) kapcsolata. Bár a haveri szexnek megvan a maga előnye, azért a hátrányokat sem szabad elhallgatni. Most ezekről lesz szó. 

Kellenek a szabályok
 

Szabad-e mással lefeküdni? Milyen gyakran találkoztok, hívjátok egymást? A TMB olykor zavarba ejtő helyzeteket teremt, úgyhogy jó előre le kell fektetni néhány irányelvet. Más szóval lefolytatni azt a „beszélgetést”, amitől – hitted te – pont a TMB-felállás kímél meg. 

Érzelmileg belekeveredhetsz 

Az orgazmustól egy (kötődést előidéző) oxytocin nevű hormon szabadul fel, az agyat a bizalom érzése lepi el: a szexhez máris erős érzelem társul. Ráadásul az alkalmi szex nem (vagy nem mindig) jelent egyet a vacak szexszel. Ha egy lány lefekszik egy haverral, sokkal inkább lesz hajlamos érzelmesen viselkedni (mondjuk kézen fogva sétálni vele – ami a kötődés ismérve), mint amikor egy idegennel vagy egy távoli ismerőssel keveredik össze. 

Csekély a szerelem esélye
 

Ha az egyszerű szexeléstől belobbansz, jobb, ha tudod: érzelmeidre aligha fognak igényt tartani. Az imént már említett kutatás szerint csupán 10 százalék az esélye, hogy a haveri szexből kapcsolat lesz: „A TMB általában átmeneti szakasz két kapcsolat között, és többnyire azzal ér véget, hogy az egyik fél partnert talál magának” – állítják.

Folytatás a Cosmóban..

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Meghökkentő tanulmánnyal rukkoltak elő a drezdai egyetem kutatói, kiderült, hogyan tudod bebiztosítani az orgazmusodat, mielőtt hancúrozásra kerül a sor!

Így maradj független, ha kapcsolatban vagy

Kezd komolyodni a nyári flörtöd, pedig megfogadtad, hogy most egy ideig magadra koncentrálsz? Ne zavard el a szőke herceget, így is lehetsz főszereplő a történetedben.

Csillagjegyek, amik utálnak szinglik lenni

Amikor épp nincs pasi az életedben úgy érzed, nem is érdemes tovább élni? Talán ezúttal is a csillagjegyed kavar bele az érzéseidbe!

Egyre biztosabb, hogy ő Jennifer Lawrence új pasija

A színésznő egyre többször mutatkozik együtt egy műkereskedővel, akivel láthatólag a legutóbbi randijuk is nagyon jól sikerült!

5 szerelmeslevél, amitől könnybe lábad a szemed

Ha eddig azt gondoltad, hogy a romantikus, rózsaszín felhőkben úszó, nagybetűs szerelem nem létezik, ezek a cuki sorok majd bizonyítják az ellenkezőjét! Öt csaj most megmutatja, milyen szívhez szólólevelet kapott a pasijától.

6 jel, hogy megtaláltad a nagy Ő-t

Folyton pillangók bizseregnek a pocidban és a mennyekben érzed magadat vele? Akkor bizony esélyes, hogy „Az igazi” csöppent bele az életedbe!

5 jel, hogy egy ideig szinglinek kellene lenned

Mielőtt belevágnál valami komolyabba a nyári flörtöddel, gondold át ezeket a pontokat, mert lehet inkább egy kis Szex és New Yorkos szinglicsaj életre van szükséged.

Létezik egészséges megcsalás?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy van olyan kapcsolat, aminek jót tesz egy félrelépés. Ennek ellenére ilyen is előfordul… Most mindent megtudhatsz a hűtlenség pszichológiájáról!

Ezért kívánod a szexet a menstruáció alatt

Észrevetted már, hogy azokon a nyűgös napokon elég, hogy elinduljon egy szexi szám a lejátszási listádon és te azonnal ráugranál a pasidra? Előzetesen annyit elárulunk, hogy megint a biológia tehet róla.

4 jel, hogy nem az igazival randizgatsz

Ha csekkolod ezt a listát, tudni fogod, a megfelelő sráccal találkozgatsz-e vagy érdemes még most az elején kiszállnod a dologból!

„Elmondtam a legjobb barátomnak, hogy megcsalták, ez történt”

Nem egyszerű közölni a rossz hírt, de kitalálni sem egyszerű, hogy egyáltalán a te felelősséged-e elmondani valakinek, ha megcsalják.

Súlyos következményekkel járhat a vaginafiatalítás

Elképesztő botrány pattant ki az Egyesült Államokban, ahol egyre több nő végeztet magán vaginafiatalítást! A szakemberek szerint ugyanis a kezelés veszélyes következményekkel is járhat!

Egy évig nem szexelt, ez történt

Most őszintén, el tudod képzelni, hogy egy teljes éven át megvond magadtól az Ó-élményt? Képzeld, egy lány bevállalta a szexmentes napokat, és egészen meglepő dolgot tapasztalt!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?