2008.01.24.@ 11.01

Egy ágyban a haveroddal

Jó dolog egy haverral a kötetlen szex, de van egynéhány csapda, amiről azért nem árt tudnod.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 Neked biztosan nem kell elmondanunk, hogy a suliban (sőt, még később is!), milyen könnyen felbomlik egy-egy párkapcsolat. Még boldog is lehetsz, ha van egy, fiúkból-lányokból álló, vegyes bandátok, ahonnan valamelyik haver sráccal alkalmilag elhetyeghetsz.
Egy nemrég készült nem reprezentatív felmérés kimutatta, hogy a középiskolások 60 százalékának van/volt legalább egy „Több Mint Barát” (TMB) kapcsolata. Bár a haveri szexnek megvan a maga előnye, azért a hátrányokat sem szabad elhallgatni. Most ezekről lesz szó. 

Kellenek a szabályok
 

Szabad-e mással lefeküdni? Milyen gyakran találkoztok, hívjátok egymást? A TMB olykor zavarba ejtő helyzeteket teremt, úgyhogy jó előre le kell fektetni néhány irányelvet. Más szóval lefolytatni azt a „beszélgetést”, amitől – hitted te – pont a TMB-felállás kímél meg. 

Érzelmileg belekeveredhetsz 

Az orgazmustól egy (kötődést előidéző) oxytocin nevű hormon szabadul fel, az agyat a bizalom érzése lepi el: a szexhez máris erős érzelem társul. Ráadásul az alkalmi szex nem (vagy nem mindig) jelent egyet a vacak szexszel. Ha egy lány lefekszik egy haverral, sokkal inkább lesz hajlamos érzelmesen viselkedni (mondjuk kézen fogva sétálni vele – ami a kötődés ismérve), mint amikor egy idegennel vagy egy távoli ismerőssel keveredik össze. 

Csekély a szerelem esélye
 

Ha az egyszerű szexeléstől belobbansz, jobb, ha tudod: érzelmeidre aligha fognak igényt tartani. Az imént már említett kutatás szerint csupán 10 százalék az esélye, hogy a haveri szexből kapcsolat lesz: „A TMB általában átmeneti szakasz két kapcsolat között, és többnyire azzal ér véget, hogy az egyik fél partnert talál magának” – állítják.

Folytatás a Cosmóban..

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak az első szex után

5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak az első szex után

Végre eljött az ideje az első oltári hancúrnak az új pasival? Cool, akkor most tedd fel magadnak a következő kérdéseket, és válaszolj rájuk őszintén.

5 testrész a pasik szerint, amiről a nők hajlamosak megfeledkezni szex közben

És amiért nagyon hálásak lesznek, ha kezelésbe veszed őket.

10 pasi elárulta, szerinte milyen a jó barátnő

A Redditen osztották meg a névtelen vallomásaikat.

Végre kiderült, a pasik érzik-e a női orgazmust

Most választ kaphatsz az egyik legégetőbb kérdésre.

16 gondolat, ami minden nőnek eszébe jut, miközben a zuhanyzóban szexel

Ugye milyen nehéz ellazulni, ha közben úgy érzed, mintha egy durva kiképzésen lennél? Ami a filmekben álomszerűen szexinek tűnik, az a valóságban kész K.O.

4 jel, hogy a pasi bosszúálló típusú ex lesz

Nincs annál jobb érzés, amikor egy srác számára mindennél fontosabb vagy, de az sem árt, ha nyitott szemmel létezel a kapcsolatban. Néhány Cosmo-olvasó elmesélte, milyen jelek utaltak arra, hogy a srác finoman fogalmazva sem lesz az exek gyöngye.

4 meglepő jel, ami arra utal, hogy megcsalnak

Egy szakértő beszámolt az intő jelekről a Bustle nevű lapnak. Most megtudhatod, mire érdemes odafigyelned.

4 szexpóz, amivel garantált a többszörös orgazmus

Most már csak az a kérdés: mennyit fogsz bírni?

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?