A leggyakoribb szexproblémák – orgazmushiány, gátlások, visszautasítás

Mit sem ér a harmónia, az együtt töltött kellemes órák, ha az ágyban nem stimmel valami. Márpedig a kapcsolatok nagy része sajnos a megoldatlan szexuális problémák miatt bomlik fel. Sokszor nem merjük, vagy nem tudjuk hogyan elmondani kedvesünknek, mi nyomja a szívünket, vagy mire vágynánk az ágyban, és ez előbb-utóbb feszültségeket okozhat a kapcsolatban

Hallgatni arany?

Bármiféle problémával állunk is szemben, soha ne felejtsük el, hogy mindenre van megoldás. Viszont, ha nem osztjuk meg párunkkal, hogy mit is szeretnénk, nem várhatjuk el tőle, hogy kitalálja! Ha a szóbeli kommunikáció nehezünkre esik, nyugodtan kifejezhetjük magunkat mozdulatokkal, érintésekkel is: vezessük párunk kezét arra, ahol jólesik az érintése, gurítsuk abba a pozícióba, ahogy a legjobb számunkra az együttlét!
Cosmo-tipp: olyan intenzitással érjünk kedvesünkhöz, amilyet mi is elvárnánk, ugyanis mozdulatainkat ösztönösen átveszi majd!

Étvágykérdés

Mindannyian mások vagyunk, tehát az igényeink is egyéniek. Igaz ez a szexuális étvágyunkra is: ritka, hogy egy pár mindkét tagja pont ugyanannyi szexet kívánna. Ha az egyik fél azonban folyton visszautasításba ütközik, annak könnyen az lehet a vége, hogy máshol keresi majd a boldogságot. Persze az sem megoldás, ha nincs kedvünk a hancúrhoz, de párunk kedvéért „bevállaljuk”, ugyanis ennek az lesz a veszélye, hogy még inkább elmegy a kedvünk az együttlétektől. Az sem tesz jót, ha mindig csak az egyik fél kezdeményez, hiszen mindenkinek szüksége van arra, hogy kívánatosnak és ellenállhatatlannak érezze magát. Minden ember életében előfordulnak hullámvölgyek, talán az egyik héten még mindennap megkívánod párodat, a következő héten aztán csak ahhoz van hangulatod, hogy összebújjatok a TV előtt. Ha azonban a probléma huzamosabb ideje fennáll, akkor mindenképpen beszéld meg kedveseddel, hogy téged zavar a dolog!
Cosmo-tipp: ha kedvesed nem kívánja a szexet, attól még finoman rábírhatod őt! Öltsd magadra a legújabb selyem fehérneműdet, és dobd be magad! Ha pedig éppen te nem kívánod őt, elégítsd ki szájjal vagy kézzel!

Orgazmushajsza

A nők több mint 90 százaléka élete során legalább egyszer megjátssza kedvese előtt az orgazmust. Ugyan a szándék „nemes”, hiszen legtöbben ezzel párjuknak akarnak kedveskedni ágybeli teljesítményük elismerésére, de bárhogy is nézzük, az orgazmus színlelése hazugság. Ráadásul a kártékonyabb fajtából: hiszen egyrészt ártunk vele a másiknak, mert nem vagyunk vele őszinték, másrészt magunknak, mert partnerünk soha nem lesz tisztában azzal, hogy mi is jó nekünk. Vannak nők, akik könnyen elengedik magukat az ágyban, és vannak, akik kevésbé. Ha nem tudunk lazítani, és folyamatosan máshol járunk az együttlét közben, akkor igen rögös lesz a kielégüléshez vezető út! Szóval felejtsük el a munkahelyi konfliktusokat, a két napja gyülekező mosatlant, vagy hogy a frissen vágott hajunk milyen atrocitásokat fog elszenvedni hanyatt fekve! Koncentráljunk inkább kedvesünk érintésére, illatára, egyszerűen csak élvezzük ki minden pillanatát! A hatás garantáltan nem marad el….

Önbizalomhiány

Nagynak érzed a feneked? Vagy éppen kicsinek a melled? Mindenkinek van olyan testrésze, amelyet szívesen kicserélne, ha kifogná az aranyhalat a feneketlen tóból. De ne felejtsük el, hogy senki sem tökéletes! És azt sem árt, ha fejben tartod: lehet, hogy te valamit szörnyűnek találsz magadon, de megeshet, hogy másnak pont az tetszik rajtad. Ha azzal leszel elfoglalva szex közben is, hogy hol vannak rajtad a Szaturnuszéhoz hasonlatos körgyűrűk, azzal nem csak kedvesed potenciáját lohaszthatod le, de felhívhatod a figyelmét valami olyan hiányosságodra is, amit lehet, hogy addig észre sem vett! Inkább próbálj meg olyan pozíciót találni, ahol felhívhatod előnyös részeidre a figyelmét: ha fenekeddel vagy elégedetlen, de párod odavan a dekoltázsodért, válasszátok a misszionárius vagy lovagló pózt, ha pedig inkább hasadat vagy melleidet szeretnéd takargatni, helyezkedj el kedvesed elé kutyapózban.
És gondolj arra: a párod számára te mindenkinél szebb vagy!

Szöveg: Gyarmati Judit

Még több

Szex-Szerelem