2008.09.18.@ 16.09

Mit tanulhatsz a filmekből?

Vannak fontos dolgok, melyeket a szüleinktől, a barátainktól és a kolléginktól tanulunk. Aztán ott vannak azok, amelyeket a filmekből. Egy, két, há..és csapó!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ne randizz a fura/bolond/csúnya csajjal vagy pasival fogadásból

Mindig az történik, hogy végül gyönyörűek, viccesek és okosak lesznek, és beléjük fogsz bolondulni. És abban a pillanatban kihajítanak, amint rájönnek az igazságra. Ezt a nagy igazságot Zach (Freddie Prince Jr) példáján tanulhattuk meg először, aki A csaj nem jár egyedül című filmben fogad a haverjaival, hogy hat hét alatt bálkirálynőt képes faragni az iskola lökött szentfazékjából (Rachael Leigh Cook). Mondanunk sem kell, a lány rút kiskacsából gyönyörű hattyúvá változik, Zach menthetetlenül beleszeret, a csaj viszont látni sem akarja, amint rájön a csúnya igazságra. Nagyjából ugyanez történik a 10 dolog, amit utálok benned című filmben is. Patrick (Heath Ledger) belemegy egy fogadásba, és radira hívja Katet (Julia Stiles). Ne is bajlódjunk a részletekkel, őrülten egymásba szeretnek. Felhőtlen boldogságuk azonban csak addig tart, amíg ki nem derül az igazság.

A külső és ami mögötte van

A dolgok sokszor nem azok, aminek látszanak. Gondolj csak az Amerikai Psychóra! Jóképű pasi. Szupersikeres. Jól ápolt. Fantasztikus szerető. És közben erőszakos sorozatgyilkos. Ki gondolta volna? Vagy emlékszel Kevin Costner karakterére a Mr Brooks-ban? Nappal sikeres üzletember és példás családapa, éjszaka kegyetlen gyilkos. És csajok, ne feledjétek, manapság a metro- és uniszexualistás világában másféle meglepetések is érhetnek. Ne felejtsük, hogy A fiúk nem sírnak című film, melyben Lana (Chloe Sevigny) rájön, hogy a pasija, Brandon Teena (Hilary Swank) igazából Teena Brandon, igaz történet alapján készült. Vagy ki tudná elfelejteni a Síró játék című filmből azt a jelenetet, amikor Fergus-t (Stephen Rea) korántsem kellemes meglepetésként éri, hogy a nőnek, akiért megbolondul, egy pénisszel több van a bugyijában, mint amire számított…ugye el tudod képzelni.

Ne hagyd, hogy a mama bekavarjon

Ez különösen veszélyes, ha a mamád olyan természet, mint Daphne (Diane Keaton) a Férjhez mész, mert azt mondtam című filmben, és fogalma sincs, hol a határ a segítségnyújtás és a terrorizálás között. Daphne annyira kétségbeesetten próbálja lánya számára megtalálni az igazit, hogy még egy hirdetést is felad a lánya nevében a helyi újságban. Mondanunk sem kell, minden egyes jelentkező totális katasztrófa, ami csak fokozza a feszültséget anya és lánya között. Ami pedig az anyós témát illeti, az Anyád napja című filmből is van mit tanulnunk, amelyben Jane Fonda próbál mindent megtenni azért, hogy elválassza fiát Jennifer Lopeztől. A csaj viszont belemegy a harcba, és ő is alantas eszközökhöz folyamodik bosszúból. Ha ránk hallgatsz, tőle is tanulj, van mit ellesni tőle!

Ne habarodj bele szélhámosokba

Ne kezdj ki megrögzött hazudozókkal vagy nős férfiakkal! Sosem fognak megváltozni, sosem fogják magukat elkötelezni és sosem fognak úgy szeretni, ahogy megérdemelnéd. Közben pedig elszalaszthatod a tökéletes pasit, mert egyszerűen nem veszed észre. Bridget Jones-nak sem volt elég egy epizód, kettő kellett neki, hogy rájöjjön, hogy a szexi-dögös-laza Daniel Cleaver nem más, mint egy semmirekellő hímringyó. Kétszer is beleesett a csapdába, és közben majdnem elveszítette élete szerelmét, a kissé merevnek tűnő, ám valójában tökéletes Mr Darcyt. A rosszfiúk sosem változnak meg, de ha sok a türelmed, és van rá tíz éved, mint Carrie-nek a Szex és New Yorkban,azért abban bízhatsz, hogy talán javulnak az évek során.

Folytatás Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

Lehet, hogy még nem kérte meg a kezed, de ha ezek a jelek stimmelnek, már keresheted is a tökéletes menyasszonyi ruhát!

5 dolog, amit a férfiak szeretnének, ha a nők tudnának

Tuti, hogy a te pasid is sokat agyal azon, hogyan mondja el ezeket úgy neked, hogy ne bántódj meg, mert mindenképpen tudnod kéne róluk!

18 jel, hogy a pasi teljesen beléd zúgott 

Nem elég arra figyelned, amit mond, hanem arra is, ahogyan mondja!

Levél az exemnek, aki sosem juttatott a csúcsra

Előfordult már, hogy csak évekkel később tudtál beszélni a sérelmeidről? Egyik olvasónknak egy levélben sikerült végleg lezárnia a múltat.

Ezeket a dolgokat nem bírják a pasik az ágyban

A srácok mindent szexinek találnak a hálószobában – vagyis majdnem mindent. Ők maguk súgták meg nekünk, mik azok a húzások, amiket inkább hanyagolj hancúr közben.

4 férfi megbánó vallomása a szexuális zaklatásról

Ezek a pasik ma már tudják, nagyon gáz, amit tettek, ezért nyílt levélben kértek bocsánatot áldozataiktól.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?