A férfi az új nő?

Gondoltad volna, hogy eljön annak is az ideje, amikor nem kell a pasidat folyton azért unszolnod, hogy berakjon egy adag mosást, vagy hogy ő főzzön este munka után? Pedig ha hiszed, ha nem, megszületett ez a férfi is. És ettől még nem meleg, nem transzszexuális, csupán egy új férfitípus jelent meg. De vajon erre van nekünk szükségünk?

Komoly kutatásokba kezdtek a különböző piackutató cégek, azzal kapcsolatban, hogy manapság milyen árucikkeket kik vásárolnak. Rövid idő alatt kiderült, hogy a tipikusan női termékeknek hitt mosóporok, öblítők, már nem csak a csajok bevásárló kosarában találhatók meg, hanem van egy bizonyos férfi típus is, akik vásárolnak ilyesmit. Nem csak az egyedülálló, vagy éppen meleg srácokról van szó, hanem azokról, akik szívesen leveszik a mindennapi terheket barátnőjük, feleségük, kedvesük válláról, és ezért időről időre rájuk hárul a főzés, mosás, takarítás a háztartásban. Kimutatták, hogy ezek a férfiak ugyanúgy átböngészik a fent említett termékek polcait a boltokban, mint az elektrotechnikai újdonságokat. Ezért aztán a szakértők azt tervezik, hogy rövidesen olyan csomagolásokkal, reklámokkal állnak elő, melyek eladhatóvá teszik az eddig kimondottan női cikkeknek tartott árukat a férfiak számára is. Mert jelenleg az olyan jellegű termékek, amelyek például a háztartás vezetéséhez kapcsolódnak, mind arra vannak kihegyezve – megjelenésükben épp úgy, mint reklámjaikban –, hogy azon a női vásárlók szeme akadjon meg, ők akarják rögtön magukénak tudni. De vajon milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal jár az számodra, ha egy ilyen – mondjuk úgy – felvilágosult férfira bukkansz a következő partin?

Előnyök

A fentebb már említett háztartási- munkamegosztáson kívül azért rendelkeznek más pozitív vonásokkal is ezek az egyedek. Őket ugyanis nem kell hat lóval elvontatni egy bevásárlóközpontba, ha elegáns ruhára van szükségük, sőt, még abban is partnerek, hogy téged elkísérjenek egy kisebb bevásárló körútra. Azért persze mértékkel kell őket ilyen programokba bevonni, mert egy idő után természetesen náluk is betelik a pohár, de mindenesetre megnyugtató lehet az a tudat, hogy vele nem egy kínszenvedés a vásárlás. Ez természetesen vonatkozik a mindennapi cikkek beszerzésére is. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen típusú férfiak előszeretettel csillogtatják meg tudományukat a konyhában is. Ezzel pedig nem csak egy fontos teendő terhét veheti le a válladról egy átgürizett nap után, de csodás romantikus estét is varázsolhat, ezzel is felpezsdítve kapcsolatotokat.

Hátrányok

Persze mint minden újdonságnak, az ilyen típusú férfinak is vannak hátulütői. Egy idő után kimondottan idegesíthet téged, hogy több időt tölt saját maga méregetésével, feltérképezésével, mint veled. Nehéz egy olyan férfival megosztani az életünket, aki nálunk is több időt képes a fürdőszobában eltölteni. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg annak sem örülnél, ha több időt töltene azzal, hogy magának vásárolgasson trendibbnél trendibb hacukákat, ahelyett, hogy téged dicsérgetne, mikor bemutatod neki a legújabb szerzeményed. Az is igen zavaró lehet, ha a férfi, akitől azt szokja meg általában az ember, hogy szeret jó nagyokat lakmározni, elkezd azzal foglalkozni, hogy hány kalóriát visz be naponta a szervezetébe, vagy azt olvasgatja a boltban, hogy mennyire hizlaló a tejdesszert, amit kinézett magának.

„Új pasi”, vagy maradjunk a megszokottnál?

Igen, most sokan felhördülhettek, és mondhatjátok, hogy soha semmi nem jó nekünk. Van is ebben némi igazság, belátjuk. De azért azt higgyétek el, hogy ennél a kérdésnél is a legjobb, ha megtalálja kedvesünk az arany középutat: nem kell, hogy mindent ő csináljon meg a háztartásban, de azért időnként jól jön egy kis segítség. Ugyanakkor maradjon mindenki a saját szerepénél! Jobb, ha nem te leszel az, aki a családban a kocsikat szerelgeti, de nem baj, ha képes vagy egy villanykörte kicserélésére, ha úgy hozza az élet.
Szintén komoly kutatások folynak arra vonatkozóan ugyanis, hogy mi nők elrontottuk a férfiakat. Mert addig rendben is volt, amíg azért küzdöttünk, hogy mi is beleszólhassunk az életünk alakulásába, tanulhassunk, de egy idő után oda jutottunk, hogy azt kezdtük bizonygatni: mi épp olyan erősek vagyunk, mint a férfiak. Erre pedig nem feltétlenül van szükség. Hiszen ma már annyi mindenben nem szorulunk a segítségükre: nem csak ők tudnak egy családot fenntartani, és akár egy cég vezetésére is képesek vagyunk, de közben mégis olyan férfira vágyunk, akire felnézhetünk. Ehhez pedig szükség van arra, hogy megtartsa a legfontosabb férfi szerepeket, és abban talán egyetértünk, hogy ezek közt nem szerepel a vasalás. Ők pedig már többször hangot adtak annak, hogy mennyire nem szeretik a férfias nőket.

Így hát mindenki döntsön belátása szerint: valóban erre az „új férfira” van szüksége, aki tudja, hogy miért a 0%-os joghurt a legjobb számunkra, vagy egy olyanra, aki szeret azért a haverjaival sörözgetve meccset nézni?

Szöveg: Kis Adri

Fotó: profimedia.hu

Még több

Szex-Szerelem