2008.10.18.@ 11.10

Ha a pasi nem lép tovább

Érezted már valaha, hogy hosszú ideje tökéletes harmóniában éltek a pasiddal, úgy tűnik, hogy minden adott a boldog, közös jövőhöz, a következő fázishoz, de mégsem történik semmi? Vajon mi lehet az oka a veszteglésnek? Ennek jártunk utána.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ritkán találkozunk olyanok párokkal, akik huzamosabb ideig boldog kapcsolatban élnek. Bár a lányok nagy része erre vágyik, mégis nehéz rátalálni a másik felünkre. Ezért amikor azt látjuk a környezetünkben, hogy évek óta együtt vannak ismerőseink, csodálkozva és hitetlenkedve hallgatjuk, ha azt állítják, hogy még nem jött el az ideje az összeköltözésnek, még nem olyan sürgős az esküvő, még nem csiszolódtak össze a gyerekvállaláshoz. Ezek a kifogások egy egyedülálló lánynak fizikailag fájnak. Vajon van az időhúzások mögött valós tartalom, vagy az ilyen emberek mindenféle tudatos életvezetés helyett élnek csupán bele a nagyvilágba?

Ha te is magadra ismertél a bevezetőben elhangzott stagnáló kapcsolat egyik szereplőjeként, és rájöttél, hogy ez tényleg nem egy ideális állapot, ideje elméláznod azon, hogy mi okozhatja a problémás helyzetet. Amennyiben elsősorban magadat okolhatod a kialakult szituációért, tégy ellene. Ha pedig a pasid a hibás, a cikk végére tisztábban látod majd, hogy min lehet, min érdemes, és min felesleges változtatnod.

Okok és megoldások

Először is, ha egy kis párkapcsolati elemzést követően az derül ki számodra, hogy a barátod az, aki a kettőtök közötti viszonyt szigorúan egy bizonyos szinten tartja és még véletlenül sem kerül olyan helyzetbe, ami komolyságra adna okot, kissé mélyebbre kell ásnod.
Amennyiben nem ismered részletesen kedvesed múltját, érdemes kipuhatolóznod, hogy a korábbi kapcsolataiban meddig ment el. Vajon mással is hasonlóan visszafogott volt? Vagy előző barátnőivel eltervezték a közös jövőt, de nem alakult túl fényesen, ezért inkább nálad már eleve visszavonulót fúj? Könnyen lehet, hogy a barátod korábban csalódott a házasságban (saját vagy más félresikerült példáján okulva), esetleg az ex-barátnője erőltetett valamit, amihez párodnak anno kicsit sem fűlött a foga. Ilyen esetekben el kell beszélgetned vele, hiszen egy tartós kapcsolatban valószínűleg mindkettőtöknek jobb lenne tudni előre, hogy milyen jövőképpel számolhattok. Nem elborzasztásképpen, de akár még a kapcsolat elején érdemes tisztázni, hogy hogyan képzelitek el magatokat 5, 10, 20 év múlva. Ha a pasinak már ekkor sem szerepelnek a gondolataiban a házasság, a közös otthon, vagy a gyerek kifejezések, akkor elég nagy bajban vagy, vagy meglehetősen rögös út vár rád, mire el tudod érni nála, hogy komolyan tervezzen veled. Ez utóbbira egyébként szinte csak akkor van esély, ha kedvesed megtalálta benned a nagy őt, vagy az évek során megérik a komolyabb döntések meghozatalára.

Az is előfordulhat, hogy a barátod egyáltalán nem tervez még, és inkább a haverjaira hallgat, akik csakis a kötöttség ellen kardoskodnak. Ki ne hallott volna már olyan reakciót egy esküvő hírére például, hogy „hogy lehet egy ilyen szép napon elrontani az életed”? Általában a fiatal férfiak nehezen veszik rá magukat a haladásra, sokuk számára szinte értelmezhetetlen a jövőidő fogalma. Ezért két dolog lehetséges: vagy válassz magadnak olyan párt, aki idősebb nálad és érettebben gondolkodik, vagy lásd be, hogy el kell telnie néhány évnek ahhoz, hogy a barátod is felzárkózzon. Ugyanis önmagában az egyáltalán nem jelent tragédiát, ha egy srác 20-25 évesen nem akar gyereket, hiszen ők ilyenkor még szintén gyerekek (tisztelet a kivételnek). Lehet, hogy a srác egyszerűen tapasztalatlan, vagy figyelmetlen, és rá kell vezetni arra, hogy bizonyos lépések meghozatala elengedhetetlen.

A fiatalkori kapcsolatokban is megvannak azok a fázisok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a kettőtök viszonya ne laposodjon el. Ilyen például a szülőknek való bemutatás, a közös nyaralás, az összeköltözés, az otthon kialakítása, vagy akár egy közös kis háziállat felnevelése is. Ezek mind-mind olyan kis projektek, amelyek közelebb hoznak benneteket egymáshoz, és egy-egy láncszemet jelképeznek a felelősségteljes, komoly kapcsolat kialakításának folyamatában. Tehát a fiúnak sem kötelező rögtön a házasság gondolatát pedzegetni, ha el akarja mélyíteni kettőtök szerelmét. Ha a srác igazán akarja, megtalálja a módját annak, hogy különösebb elkötelezettség nélkül magához láncoljon.

Anyagi félelmek

A pszichológus szakértő szerint olyan lelki terhet is cipelhet magával az a fiatalember, aki nem hajlandó a párkapcsolat következő szintjére lépni, amely teljesen hétköznapi dolgokkal függ össze. A mai teljesítményorientált, sokszor pénzéhes világban egy húszéves férfinak komoly nehézséget okozhat, ha nem tudja anyagilag megteremteni azt a helyzetet, amellyel kedvese is elégedett lesz, illetve a környezete elismerését is elnyeri. Ezért a közös otthon kialakítására, vagy a gyermekvállalásra lényegében anyagi okok miatt nem kerül sor – még abban az esetben is, ha az érzelmi háttér, a szerelem adott a kapcsolatban.

Erre a helyzetre egyetlen megoldás lehetséges: közös erővel kell dolgoznotok az ügyön. Nem szabad elvárnod, hogy csakis a barátodra nehezedjen a pénzügyi kérdés súlya, és a legjobb, ha ezt tudtára is hozod. Ráadásul hiába keresel jóval kevesebbet, mint a kedvesed, biztosan sokat jelent neki az a kicsi is, amit hozzá tudsz tenni a közös életetekhez.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Kutyának képzeli magát ez a fiatal lány

Kutyának képzeli magát ez a fiatal lány

Ilyet még tuti, nem láttál! Csekkold le, hogyan él ez a furcsa Los Angeles-i házaspár!

4 vaginatipp a Kardashian-lányoktól, amiknek ne dőlj be

A sztárlányok már elég sok intim tippet megosztottak a rajongóikkal, de ezek tényleg működnek? Hát, a doki szerint nem igazán!

Ezt jelenti, ha görcseid vannak szex után

Az együttlét arról szól, hogy mindkét fél jól érezze magát. Azonban néha az orgazmus is lehet fájdalmas. Veled is volt előfordult már? A cikkből kiderül, hogy mi okozza!

Öt csaj elárulta, hogyan viseld el a szakítást

A szakítás sosem könnyű, főleg, ha nem békésen váltok el egymástól. A következő tanácsok segítenek abban, hogyan lendülj túl az elválás utáni nehéz időszakon.

7 csókfajta, hogy következő szintre emeld az előjátékot

Az utóbbi időben egyre kevesebbszer csókcsatáztok a pasiddal? Kattints a cikkre és nem csak a mennyiség pörög majd fel, hanem a hangulatotok is!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?