2008.10.21.@ 13.10

„Soha nincs megállás” – Interjú Miller Zoltánnal

Sikeres darabokban játszik, énekel és tíz év után megjelent első szólólemeze is. De vajon mi hajtja előre, és honnan ez a kiapadhatatlan energia, ami csak úgy árad belőle?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az interjú előtt egy kicsit félénken hívom fel fotós barátnőmet, hiszen ő ismeri Miller Zoltánt, én pedig nem igazán. Kérlelni kezdem, hogy meséljen róla, mert alig egy óra múlva találkozunk, és egyelőre nem tudom, milyen ember, hogyan viszonyul majd kicsit (na jó, nagyon) laikus kérdéseimhez. „A Miller Zoli? De nagy mázlid van! Hogy miért? Mert ő olyan kedves pasi!” – mondja mosolyogva. Én pedig máris kíváncsian várom a beszélgetést.

-Azt beszélik rólad, hogy egy kedves fickó vagy. Hogyan tudsz a szakmai sikerek ellenére is a földön járni, hiszen manapság könnyű elszállni…

-Egyrészt ezt láttam otthon is, hiszen a szüleim nagyon jó szellemben neveltek. Édesanyám és édesapám operaénekesek, így kiskoromtól tudom, milyen az ismertség, és láttam, hogy a szüleim hogyan kezelték. Másrészt tudom azt, hogy nem a szakmám különböztet meg másoktól, hanem az, amit érzek, és amit gondolok.

-Apropó neveltetés: művész családból származol, és említetted is, hogy a szüleid operaénekesek. Egyértelmű volt számodra, hogy te is énekelni fogsz?

-Nem volt eleve elrendelt dolog, de volt mozgásérzékem és zenei hallásom. Azt tehát lehetett sejteni, hogy nagyon messze nem kerülök ettől a pályától – nevet. De hogy ez milyen formát ölt majd, azt senki sem tudta…

-Folytathattad volna a családi hagyományokat…

-Igen, de egy könnyebb műfaj mellett kötöttem ki végül. Tudod, láttam a szüleim példáján, hogy egy sikeres operaénekesi karrierért mennyit kell adni, és tisztában voltam vele, hogy ez nekem nem menne. Ott a szünidőkben sem lehet azt csinálni, amit akarsz, hiszen egyszerűen azt a hangi igénybevételt, ami egy opera eléneklésével jár, a szünetekben ki kell pihenni, de ugyanúgy gyakorolni kell tovább. Ezzel szemben én a szünetekben szeretek lazítani, és tényleg azt tenni, ami jól esik.

-Most azonban nem lazíthatsz, mert megjelent első szólóalbumod, mit jelent neked ez a lemez? Hiszen úgy tudom, tíz évet vártál rá…

-Nagyon sokat, ezt nem egyszerű megfogalmazni… Még most sem tudatosult bennem, hogy amiről álmodoztam, megvalósult. Ha ez öt éve jelenik meg, akkor biztos jobban szárnyalnék ettől. Ám most nyugodtabban dolgozom fel, hogy megjelent. Talán mert idősebb lettem.

-Tehát nem ugrasz ki a bőrödből az örömtől?

-Dehogynem! Csak tudod, nyilas a horoszkópom, és ahogy egy asztrológus nemrég mondta: az a baj velem, hogy mindig új csúcsokra vágyom. Meglátok egy hegyet, és mielőtt a csúcsra érnék, észreveszek egy szigetet, és már afelé rohanok. De még mielőtt odaérnék, megpillantok egy korallzátonyt, és már azt akarom elérni. Mindig valami új felé futok.

-Ez így van a lemezzel is?

-Igen. Elkészült, akkor már az volt a cél, hogy megjelenjen. Ezután pedig már arra koncentráltam, hogy ezt minél több emberhez eljuttassam. És ha most elindul végre a járműreklám, lemennek az interjúk, utána jön egy exkluzív koncert, akkor az lesz a legfontosabb. Azután egy héttel már a nagykoncertre összpontosítok, amit a Művészetek Palotájában rendezünk, november 21-én. Azt követően már csak két és fél hét marad a karácsonyi piacig. És ha jól megy a lemez, jövőre elkezdünk szervezni egy koncertturnét… tehát láthatod: soha nincs megállás. Nem is tudnék hátradőlni! És ez visz előre.

-Mennyire lett személyes a szólóalbumod?

-Úgy gondolom, a zenében a személyes hangvételű dalszövegekkel lehet sikert elérni, hiszen egy dal mindig üzenet. És ha az nem belülről jön, egy belső érzetből, akkor inkább ne is írják meg. A saját dalaim szövegei mindig saját megélt élményeimen alapulnak, ezért sosem beszélek olyasmiről, amit nem éltem át. Az álszent és hazug dolog lenne.

-Attól nem tartasz, hogy túlságosan kiadod magad, ha személyes szövegeket írsz?

-Nem, mert úgy érzem, vagyok annyira tapasztalt, hogy tudjam: hol vannak a határok. Viszont vannak olyan érzések, amelyeket ki kell mondanom, magammal szemben is. És ez nekem nagyon jó érzés. Például az Önarcképek című dalban olyasmikről mesélek, amik velem történtek. És ha valaki egy kicsit is magára ismer a dalaim által, és tudja, hogy nincs egyedül, a rossz dolgok nem csak vele történnek meg, hanem másokkal, mondjuk velem is, akkor már boldog vagyok.

-Milyen az a Miller Zoli, akit majd a lemezen hallhatunk?

-Fehér és fekete – nevet.

-Miért ezeket a dalokat választottad?

-Az Egyszer véget ér c. Máté Péter dalt rá kellett tenni, mert azzal nyertem meg tavaly a Csináljuk a fesztivált kettes sorozatát. Ezen kívül nagy kedvencem a Hazám c. dal, és a Robert Palmer dalt, az Addicted to Love-ot is régóta szeretem. A Nagy utazást pedig Mahó Andival énekeltük, és most egyedül is fel akartam venni. Robbie Williams pedig azért áll közel hozzám, mert szerintem igazi egyéniség. Érdekessége még e dalnak, hogy a magyar szöveget Harsányi Levente barátom írta.

-Az éneklés mellett ne felejtsük el, hogy több musicalben is szerepelsz. Énekesnek vagy színésznek tartod magad inkább?

-Tulajdonképpen összegyúrtam ezt a kettőt, hiszen számtalanszor énekesként állok közönség elé, máskor viszont színészként nyilvánulok meg. Mindenki eldönti, hogy melyik tetszik neki, és melyik vagyok a számára inkább.

-Az Anna Kareninában te alakítod Vronszkijt. Láttam a darabot: olyan kimeríthetetlen energia van benned! Mégis honnan?

-Erre egy gyönyörű Edda-idézettel szeretnék válaszolni: „Őstől örökölt a tűz”. Ennyi. Van. Ezt nem lehet tanulni, viszont vigyázni kell rá. És néha kordában is kell tartani.

-A magánéleti énedhez mennyire áll közel ez a hihetetlen erő?

-Én abban is olyan vagyok, bár kettős ez a dolog: egy pillanat alatt tudok lángra lobbanni, majd hirtelen elönt a nyugalom. Egyébként nagyon pozitív ember vagyok, de a negatív dolgokra is fel akarom hívni a figyelmet. Mert azokból tanulni kell!

-A sok teendőd mellett hogy marad időd a magánéltedre?

-Ez tényleg mozgalmas időszak az életemben, de épp mondtam a páromnak, hogy abból a szempontból könnyebb, hogy mostanában nem játszom sokat. Ő délután ötkor vagy fél hatkor fejezi be a munkát, és próbálom úgy időzíteni a programomat, hogy addigra végezzek én is. De azt gondolom, hogy amit csak lehet, közösen csinálunk. Emellett a kisfiammal, Dáviddal is próbálok annyi időt tölteni, amennyit csak tudok. Például holnap én viszem zongorázni, és utána vízilabdára.

-Még egy nagyon könnyű kérdés, ami nagyon nehéz is egyben: most boldog vagy?

-Abszolút! Maximálisan! Köszönöm, ami az életemet, vágyaimat illeti, minden a legnagyobb rendben van!

Szöveg: Balogh Mia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 ötlet, hogy mindketten jobban élvezzétek a szexet

5 ötlet, hogy mindketten jobban élvezzétek a szexet

A hétvégére inkább ne is szervezzetek más programot...

A legviccesebb reakciók a Bridgerton legforróbb szexjelenetére

Soha nem fogsz ugyanúgy nézni már a könyvtárakra...

A szex mégsem rontja el örökre a fiú-lány barátságot?

Nem feltétlenül, ha megvan egy bizonyos dolog hozzá.

5 jel, hogy a kiszemelted taktikából játszik az érzelmeiddel

Két dolgot érdemel egy ilyen srác: tiltás, törlés.

„Részt vettem életem első virtuális szexpartiján, így éltem meg”

Vannak, akik a maxon pörgetik a karantén időszakát is. Például ez a csajszi és a férje!

Így hat az alkohol a szexre és ezzel együtt arra, mennyire élvezed

Mindegy, hogy a párkapcsolatodon belül fordul elő vagy csak egyéjszakás kaland, a hatás ugyanaz.

Túlagyalod a kapcsolataidat? Ezzel a módszerrel nem fogod!

Mert tudjuk, hogy te is hajlamos vagy rá.

5 trükk, amivel felrázhatod a szexuális életed 2021-ben

Legyen az az újévi fogadalmad, hogy 2021-ben nem lesz egyetlen unalmas estétek sem!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?