2008.10.22.@ 11.10

Ha sikeresebb vagy, mint a pasid…

Blogos hozzászólásaitok minket is inspirálnak, sőt mi is „vitát” szoktunk indítani egy-egy témakörben. Így történt ez most is, amikor felvetődött a kérdés: vajon párválasztásnál számít, hogy milyen végzettségű a nő? És mi van, ha többet keres, mint a párja? Körbenéztünk, és az alábbi következtetéseket sikerült levonnunk.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kell a végzettség, de nem kizáró ok

Az ember nem azért kezd el sulikat, hogy aztán a kezében tartott végzettséget lobogtatva szerezzen pasit. Az sem jellemző, hogy egy bemutatkozásnál ez az elsődleges, amit kiemelünk saját magunkról. De azért az biztos, hogy már egy rövid beszélgetés során kiderül a két fél számára, hogy kinek milyen az előélete. És igenis van az a kategória, ahol már két ember igen nehezen ért szót, ha nagyon távol állnak egymástól tájékozottságban, műveltségben, tanultságban. Természetesen mi is tudjuk, hogy léteznek olyan párok, ahol lényeges társadalmi különbségek vannak a két ember közt, de ők a ritka kivételek.

Mit szól a mi diplománkhoz?

A legtöbb férfiban még mai napig él, hogy az asszony feladata a család, a háztartás. Ha te, a nő úgy állsz elé, hogy már van két diplomád és egy éppen induló karriered, akkor abból könnyen levonhatja azt a következtetést, hogy nem fogsz tudni maximálisan a házkörüli teendőkre, vagy éppen a gyereketekre figyelni. Természetesen a karrier és a család összeegyeztetése nem lehetetlen, hiszen ha csak az ismert emberek között nézünk körbe, akkor is láthatjuk, hogy megoldható. De akkor te már nem a hagyományos értelemben vett feleség, vagy anya leszel. És van olyan típusú férfi, akinek ez nem jön be. Tapasztalataink szerint még mindig ők vannak többen. Hozzátartozik mindehhez, hogy valahol ez nem is olyan nagy baj: ezek a férfiak legalább igyekeznek ezekkel az elvárásaikkal legalább mesterségesen fenntartani a tipikus női-férfi szerepeket.
Megint más szitu, ha úgy ismerted meg a párodat, hogy még mindketten az életetek sava-borsa előtt álltatok, és együtt indultatok el. Ilyen esetben a legritkább az, hogy a tanultság éket verjen két ember közé, már csak azért is, mert a párok sokszor húzzák egymást, ösztönzőleg hatnak egymásra.

Az anyagiak

De itt van az a fránya pénz. Persze, nagyon álszent szöveg lenne, ha azt kezdenénk el fejtegetni, hogy mennyire nehéz a gazdag családba született lányoknak párt találni. Nem nehezebb, mint szegényebb társaiknak, csak éppen nekik mással kell megküzdeniük, illetve meg kell tanulniuk a pénzükkel, és ezáltal a hatalmukkal bánni. Fennállhat az a helyzet is, hogy bár mindketten ugyanolyan társadalmi rétegből származnak, pont ugyanolyan szintű a végzettségük, mégis a nőnek nagyobb szerencséje van, és olyan helyen tud elhelyezkedni, ahol többet keres, mint a párja. Frusztráló lehet egy férfi számára, hiszen mégis csak neki kéne lennie a családfenntartónak. De ilyen esetekben is megoldás lehet az, ha nem dörgöljük folyton kedvesünk orra alá az újonnan vásárolt Louis Vuitton táskánkat, hanem hagyjuk, hogy időnként ő költsön ránk.

Cosmo-tipp: Nem kell kérkedni azzal, amink van, de ne is húzódjunk vissza a csigaházunkba, ha a végzettségünk, a karrierünk, vagy esetleg az anyagi helyzetünk kerül szóba! Bízzunk abban, hogy ez egy áthidalható különbség kettőnk közt! Ha pedig nekünk fontos, hogy a másik a fentiek közül mikkel rendelkezik, akkor ne adjuk alább, hiszen nem szólhat az egész életünk egy megalkuvásról!

Szöveg: Kis Adri

Kapcsolódó cikkek:

Miért ne lőj házinyúlra?

A jó kapcsolat titka: örüljetek egymás sikereinek!

10+1 dolog, amit a pasik nem tudnak elviselni egy nőben

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

6 titok a kutyapózról, amit a pasid sosem vallana be

6 titok a kutyapózról, amit a pasid sosem vallana be

Te is imádod, amikor hátul kalandozik a szerelmed, de sosem merted megkérdezni, mégis mi jár a fejében ilyenkor? Most végre megtudhatod!

5 dolog, amit minden lány csinál szex előtt, közben és után

Eddig azt hitted, hogy csak neked vannak titkos szokásaid a hancúrpercek közben? Ezeket az apró furcsaságokat tuti te is legalább egyszer csináltad már.

6 pasi elárulta, honnan tudta, hogy szerelmes

Néha nagyon is nehéz bevallani, ha totál belezúgtál valakibe. Te tudod, a srácok honnan sejtik, ha egy lány elrabolta a szívüket? Elárulták!

6 tipp, hogy ne stresszelj rá az első randira

Ha te is izgulsz, mielőtt készülődsz a nagy talira azzal a helyes sráccal, akkor olvasd el, hogyan relaxálhatsz egy kicsit előtte!

Ennyi idősen élvezik a legjobban a nők a szexet

Egy friss kutatásból kiderült, hány éves korodban élvezed leginkább a nagy ÓÓÓ-t, és az eredmény durván meglepő!

Így helyezd fel tökéletesen az óvszert

Filóztál már rajta, de sose merted megkérdezni? Most végre lecsekkolhatod, hogyan tudod elkerülni a kínos bénázást az intim pillanatokban!

4 jel, hogy túl gyorsan halad a kapcsolatotok

Nem igazán tudnád megmondani, mi az, amit változtatnál, mégis úgy érzed, hogy valami nem oké? Ha ezeket tapasztalod, akkor az ok egyszerű: csak a tempó gyors!

Indul a 30 napos szexkihívás

Nincs ötleted, hogyan lehetne felturbózni kicsit az intim pillanatokat a hálószobában? Akkor itt az idő az egyhónapos szexmaratonra!