2008.10.22.@ 11.10

Ha sikeresebb vagy, mint a pasid…

Blogos hozzászólásaitok minket is inspirálnak, sőt mi is „vitát” szoktunk indítani egy-egy témakörben. Így történt ez most is, amikor felvetődött a kérdés: vajon párválasztásnál számít, hogy milyen végzettségű a nő? És mi van, ha többet keres, mint a párja? Körbenéztünk, és az alábbi következtetéseket sikerült levonnunk.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kell a végzettség, de nem kizáró ok

Az ember nem azért kezd el sulikat, hogy aztán a kezében tartott végzettséget lobogtatva szerezzen pasit. Az sem jellemző, hogy egy bemutatkozásnál ez az elsődleges, amit kiemelünk saját magunkról. De azért az biztos, hogy már egy rövid beszélgetés során kiderül a két fél számára, hogy kinek milyen az előélete. És igenis van az a kategória, ahol már két ember igen nehezen ért szót, ha nagyon távol állnak egymástól tájékozottságban, műveltségben, tanultságban. Természetesen mi is tudjuk, hogy léteznek olyan párok, ahol lényeges társadalmi különbségek vannak a két ember közt, de ők a ritka kivételek.

Mit szól a mi diplománkhoz?

A legtöbb férfiban még mai napig él, hogy az asszony feladata a család, a háztartás. Ha te, a nő úgy állsz elé, hogy már van két diplomád és egy éppen induló karriered, akkor abból könnyen levonhatja azt a következtetést, hogy nem fogsz tudni maximálisan a házkörüli teendőkre, vagy éppen a gyereketekre figyelni. Természetesen a karrier és a család összeegyeztetése nem lehetetlen, hiszen ha csak az ismert emberek között nézünk körbe, akkor is láthatjuk, hogy megoldható. De akkor te már nem a hagyományos értelemben vett feleség, vagy anya leszel. És van olyan típusú férfi, akinek ez nem jön be. Tapasztalataink szerint még mindig ők vannak többen. Hozzátartozik mindehhez, hogy valahol ez nem is olyan nagy baj: ezek a férfiak legalább igyekeznek ezekkel az elvárásaikkal legalább mesterségesen fenntartani a tipikus női-férfi szerepeket.
Megint más szitu, ha úgy ismerted meg a párodat, hogy még mindketten az életetek sava-borsa előtt álltatok, és együtt indultatok el. Ilyen esetben a legritkább az, hogy a tanultság éket verjen két ember közé, már csak azért is, mert a párok sokszor húzzák egymást, ösztönzőleg hatnak egymásra.

Az anyagiak

De itt van az a fránya pénz. Persze, nagyon álszent szöveg lenne, ha azt kezdenénk el fejtegetni, hogy mennyire nehéz a gazdag családba született lányoknak párt találni. Nem nehezebb, mint szegényebb társaiknak, csak éppen nekik mással kell megküzdeniük, illetve meg kell tanulniuk a pénzükkel, és ezáltal a hatalmukkal bánni. Fennállhat az a helyzet is, hogy bár mindketten ugyanolyan társadalmi rétegből származnak, pont ugyanolyan szintű a végzettségük, mégis a nőnek nagyobb szerencséje van, és olyan helyen tud elhelyezkedni, ahol többet keres, mint a párja. Frusztráló lehet egy férfi számára, hiszen mégis csak neki kéne lennie a családfenntartónak. De ilyen esetekben is megoldás lehet az, ha nem dörgöljük folyton kedvesünk orra alá az újonnan vásárolt Louis Vuitton táskánkat, hanem hagyjuk, hogy időnként ő költsön ránk.

Cosmo-tipp: Nem kell kérkedni azzal, amink van, de ne is húzódjunk vissza a csigaházunkba, ha a végzettségünk, a karrierünk, vagy esetleg az anyagi helyzetünk kerül szóba! Bízzunk abban, hogy ez egy áthidalható különbség kettőnk közt! Ha pedig nekünk fontos, hogy a másik a fentiek közül mikkel rendelkezik, akkor ne adjuk alább, hiszen nem szólhat az egész életünk egy megalkuvásról!

Szöveg: Kis Adri

Kapcsolódó cikkek:

Miért ne lőj házinyúlra?

A jó kapcsolat titka: örüljetek egymás sikereinek!

10+1 dolog, amit a pasik nem tudnak elviselni egy nőben

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

30 cuki üzenet, ha feldobnád a pasid napját

30 cuki üzenet, ha feldobnád a pasid napját

Az biztos, hogy a telójára fog mosolyogni!

7 kérdés, amivel sokkal közelebb kerülhetsz a szerelmedhez

Extra személyes kérdések, az extra mély és bensőséges kapcsolatért.

5 ok, amiért nem alakul ki nálad az érzelmi kötődés szex közben

Egyértelmű jelzés, hogy dolgoznod kell ezen a területen.

5 nő elmesélte élete legelképesztőbb hancúrját

A Buzzfeed gyűjtötte össze a névtelen szexi vallomásokat.

7 erogén zóna, amiről eddig megfeledkeztél szex közben

Ideje kicsit kilépni a komfortzónádból!

5 biztos jel, hogy az exed vissza akar kapni

Ezekre az apróságokra nagyon figyelj oda!

4 izgalmas póz, ha kipróbálnátok hármasban

Ezeket a pózokat garantáltan mindenki élvezni fogja nemtől függetlenül!

Ezeket a hibákat követik el a pasik szex közben

Veled is megtörtént már valamelyik?

Azonnal hátast dobsz a legújabb szextrendtől!

Felkészültél a COCONUT-hatásra?

Így lehet valaki aszexuális és szexpozitív egyszerre

Mert simán lehetséges és teljesen oké.

5 jel, hogy a pasid érzelmileg megcsal

Nem, nem te fújod fel az ügyet.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?