2009.02.03.@ 14.02

Szerelmes ünnep?

Legyen-e a szerelemnek ünnepe? Mit vegyünk a párunknak, amitől az év többi napján is különlegesebbnek érzi majd magát? Legyen a jól bevált virágba csomagolt titkos üzenet, vagy inkább a szexis fehérnemű az út a teljesség felé? Túl sok a kérdés, és még csak az sem biztos, hogy február 14-én ezek közül egy is eszünkbe jut. Pedig jobban tesszük, ha kicsit felkötjük azt a bizonyos alsóneműt, mert manapság ez már elkerülhetetlen végzetünk, másfelől talán meg is éri, ha odafigyelünk néha.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A férfi alapvető problémája az, hogy nem ugyanazokban a részletekben látja meg az élet mozgatórugóit, mint a nő. A Valentin-nap nélkül is teljesen jól elvoltunk, nem hittük, hogy egyszer eljöhet az a nap, amikor ajándékokkal, virágokkal, vers-idézetekkel, vagy díszdobozba csomagolt cukorbombákkal kell majd bebizonyítanunk rátermettségünket a komoly kapcsolatra. Bőven elég a hézköznapokon átvészelni azokat a pillanatokat, amikor nem értjük kedvenc sorozatának romantikus mélységeit, nem dicsérjük meg az új frizuráját, vagy éppen nem hozunk hazafelé mosóport, pedig háromszor is megkért rá minket, és igazán odafigyelhetnénk egy kicsit.

Aztán most már ez is itt van, egy újabb ünnep, amit nem szabad elfelejteni, mert különben vége az őszinte mosolynak, a barátságos, meleg otthonnak. Ennek ellenére mindig elfelejtjük valahogy. Ilyenkor jön az ész nélküli rohanás, amikor este 6-kor eszünkbe jut, hogy nem vettünk virágot, és a sok kis céltalan hazugság, amikor otthon megpróbáljuk kimagyarázni, hogy miért is nincs nálunk semmi, amikor a kedvesünk vacsorával várt neglizsében. Pedig a férfi nagyrészt olyan fajta, aki nem látványos felhajtás keretében mutatja meg érzékenyebb odalát. Van nekünk olyan, csak nem csinálunk egész éves fesztivált köré, ahogy ezt a csajok szokták. Szívesebben mondjuk el a haverunknak egy sör mellett, hogy mennyire fontos nekünk életünk párja, pedig ez pont az, amit ő akar hallani, és ezzel már meg is van az örök és feloldhatatlan ellentét, a Valentin-csomó.

Pedig ez nem feltétlenül arról szól, hogy viszünk-e virágot, szexi fehérneműt adunk-e neki, vagy drága és csillogó ékszert. A nő nem azt kérdezi általában, hogy „Mit kapok?”, hanem, hogy „Ugye nem felejtetted el?”. És itt a lényeg. A Valentin-nap persze kényelemesen mondható üzleti érdekből kifejlesztett giccses, púderes, rózsaszín ünnepnek, de a helyzet az, hogy ez inkább amolyan emlékeztető, hogy jobban is figyelhetnénk, hogy ne legyen már minden olyan magától értetődő, mint amilyennek egész évben gondoljuk, a hétköznapok párkapcsolati kényelmébe süppedve.

Szóval össze kell szorítani a fogakat, és figyelni az általunk teljesen feleslegesnek ítélt dolgokra is. Nem azért, mert papucsok lettünk, nem is azért, hogy később felemlegethessük saját lovagi cselekedeteinket. Végül is a világon semmi probléma nincs azzal, hogy a szerelmeseknek van saját ünnepük, ha nem felejtik el azt, hogy miről is szól ez a napjuk. Olyan ez, mint a Karácsony, nem ússzuk meg ajándékozás és nagy felhajtás nélkül, de jobb esetben elkapunk közben egy olyan pillanatot, amely valóban egymásról szól. És bármilyen egyszerű teremtés is a férfi, azért az ilyen pillanatokra igenis fogékony, és képes értük butikba rohangálni, bonbont venni, rózsákat válogatni, komplett idiótát csinálni magából. Mert van az a mosoly, amiért érdemes. És az nyilván nem a virágos, az ékszerboltos, vagy a butikos pénzt számolgató vigyora, hanem valami egészen más. Ha jók vagyunk, nem csak Valentin-nap estéjén vehetjük észre…

Szöveg: Horváth Péter

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

3 kérdés, amit a szakértők szerint minden első szex előtt fel kell tenned magadnak

Nem, nem pózokról vagy helyszínekről lesz szó, sokkal inkább arról, milyen célt adsz a szexnek, és benne hogyan helyezed el saját magad.

3 nő elmesélte, milyen érzés aromantikusnak lenni

Nem összekeverendő az aszexualitással!

Egy szakértő szerint eddig tart a jó szex

Néhány perc? Több óra? Mennyi a tökéletes hancúridő?

10 lépés, amivel garantáltan túljutsz egy szakításon

Nem lesz könnyű, de sikerülni fog!

8 nő megosztotta élete legpiszkosabb szex sztoriját

Bele fogsz pirulni, amikor ezeket olvasod!

7 tipp, hogyan győzd le a féltékenységet hatékonyan

A féltékenységgel nem csak a kapcsolatodnak, de magadnak is árthatsz!

5 tipp, hogy a 69 legyen a kedvenc pózod

Még akkor is, ha a 69 eddig a lista alján volt!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?