2009.02.03.@ 14.02

Szerelmes ünnep?

Legyen-e a szerelemnek ünnepe? Mit vegyünk a párunknak, amitől az év többi napján is különlegesebbnek érzi majd magát? Legyen a jól bevált virágba csomagolt titkos üzenet, vagy inkább a szexis fehérnemű az út a teljesség felé? Túl sok a kérdés, és még csak az sem biztos, hogy február 14-én ezek közül egy is eszünkbe jut. Pedig jobban tesszük, ha kicsit felkötjük azt a bizonyos alsóneműt, mert manapság ez már elkerülhetetlen végzetünk, másfelől talán meg is éri, ha odafigyelünk néha.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A férfi alapvető problémája az, hogy nem ugyanazokban a részletekben látja meg az élet mozgatórugóit, mint a nő. A Valentin-nap nélkül is teljesen jól elvoltunk, nem hittük, hogy egyszer eljöhet az a nap, amikor ajándékokkal, virágokkal, vers-idézetekkel, vagy díszdobozba csomagolt cukorbombákkal kell majd bebizonyítanunk rátermettségünket a komoly kapcsolatra. Bőven elég a hézköznapokon átvészelni azokat a pillanatokat, amikor nem értjük kedvenc sorozatának romantikus mélységeit, nem dicsérjük meg az új frizuráját, vagy éppen nem hozunk hazafelé mosóport, pedig háromszor is megkért rá minket, és igazán odafigyelhetnénk egy kicsit.

Aztán most már ez is itt van, egy újabb ünnep, amit nem szabad elfelejteni, mert különben vége az őszinte mosolynak, a barátságos, meleg otthonnak. Ennek ellenére mindig elfelejtjük valahogy. Ilyenkor jön az ész nélküli rohanás, amikor este 6-kor eszünkbe jut, hogy nem vettünk virágot, és a sok kis céltalan hazugság, amikor otthon megpróbáljuk kimagyarázni, hogy miért is nincs nálunk semmi, amikor a kedvesünk vacsorával várt neglizsében. Pedig a férfi nagyrészt olyan fajta, aki nem látványos felhajtás keretében mutatja meg érzékenyebb odalát. Van nekünk olyan, csak nem csinálunk egész éves fesztivált köré, ahogy ezt a csajok szokták. Szívesebben mondjuk el a haverunknak egy sör mellett, hogy mennyire fontos nekünk életünk párja, pedig ez pont az, amit ő akar hallani, és ezzel már meg is van az örök és feloldhatatlan ellentét, a Valentin-csomó.

Pedig ez nem feltétlenül arról szól, hogy viszünk-e virágot, szexi fehérneműt adunk-e neki, vagy drága és csillogó ékszert. A nő nem azt kérdezi általában, hogy „Mit kapok?”, hanem, hogy „Ugye nem felejtetted el?”. És itt a lényeg. A Valentin-nap persze kényelemesen mondható üzleti érdekből kifejlesztett giccses, púderes, rózsaszín ünnepnek, de a helyzet az, hogy ez inkább amolyan emlékeztető, hogy jobban is figyelhetnénk, hogy ne legyen már minden olyan magától értetődő, mint amilyennek egész évben gondoljuk, a hétköznapok párkapcsolati kényelmébe süppedve.

Szóval össze kell szorítani a fogakat, és figyelni az általunk teljesen feleslegesnek ítélt dolgokra is. Nem azért, mert papucsok lettünk, nem is azért, hogy később felemlegethessük saját lovagi cselekedeteinket. Végül is a világon semmi probléma nincs azzal, hogy a szerelmeseknek van saját ünnepük, ha nem felejtik el azt, hogy miről is szól ez a napjuk. Olyan ez, mint a Karácsony, nem ússzuk meg ajándékozás és nagy felhajtás nélkül, de jobb esetben elkapunk közben egy olyan pillanatot, amely valóban egymásról szól. És bármilyen egyszerű teremtés is a férfi, azért az ilyen pillanatokra igenis fogékony, és képes értük butikba rohangálni, bonbont venni, rózsákat válogatni, komplett idiótát csinálni magából. Mert van az a mosoly, amiért érdemes. És az nyilván nem a virágos, az ékszerboltos, vagy a butikos pénzt számolgató vigyora, hanem valami egészen más. Ha jók vagyunk, nem csak Valentin-nap estéjén vehetjük észre…

Szöveg: Horváth Péter

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.

6 lány elmesélte élete legdurvább szakítását

Oké, a szakítás sosem egy napsütéses pillanat, de néha még a szokásosnál is fájdalmasabbra sikerül. Néhány lány elég húzós sztorit osztott meg velünk.

5 jel, hogy végre jó kapcsolatban vagy

Természetes, hogy a szerelemtől először rózsaszín köd borít el mindent, de most eláruljuk, honnan tudhatod, hogy a kapcsolatod több, mint egyszerű fellángolás.

6 lány elmesélte az első egyéjszakás kalandját

Elsőre talán izgalmasnak tűnik egy ismeretlennel hancúrozni, de a valóságban nem minden jön össze úgy, mint a képzeletedben! Most néhány bevállalós csajszi a brit Cosmónak mindent kitálalt, olvasd el a meghökkentő beszámolókat!