2009.02.05.@ 11.02

Segítség, a pasim pornófüggő!

Míg pár éve még hatalmas, felbecsülhetetlen kincsnek számított, ha valaki egy-egy erotikus, netán pornográf szakirodalom tulajdonosának mondhatta magát, amit az ágya mögött, hét lakat alatt óvott fagytól, széltől; addig mára már ingyen és bérmentve, bármilyen mennyiségben fellelhető eme, a férfiak számára csodás kincs, melyet úgy hívnak: pornó. Márpedig a jóhoz könnyen hozzá lehet szokni: mindig új, mindig más, így soha nem lehet megunni.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mikortól betegség?

Persze most sokan kapják fel fejüket; sokaknak juthat eszébe a nemrégiben felfedezett kis titkosított alkönyvtár, ahol a kéj és a mámor kéz a kézben csábítják a hímet egy kis hancúrra. Merthogy ugye mi is a függőség első, és egyben félreérthetetlen jele? Ha kiszemeltünk tekintete egyre gyakrabban kalandozik a számítógép monitorján, fedetlen keblek után kutatva. Tévedés azt gondolni, hogy a pornó, mint műfaj – fogalmazzunk úgy – tisztelete már betegség lenne. Azonban abban a pillanatban, hogy a pornó, mint egy szexuális segédeszköz, vagy mint ajzószer átalakul a nagybetűs Pornóvá, mint a férfi vágyainak tárgya és netovábbja: na, ott kezdődnek a bajok.

És itt, rögtön az elején nem árt tisztázni néhány alapfogalmat. Mi is a vitatott kategória eredeti célja? A feltétel nélküli kielégülés. Nem kell gondolni a másikra, sehol a teljesítés kényszere, csak a tiszta kéjérzet: dupla szex jég nélkül, mondhatni. A féltékenység ebben az esetben felesleges, hiszen az érzelmeknek itt nincs helyük. Szívünk egyetlen választottja nem azért mered titokban, a takaró biztos rejteke alatt eme remekművekre, hogy megtalálja, amit bennünk hiányol! Amíg teljes tudatában van annak, hogy a pornó csak egy mese, a maga eltúlzott és ugyanakkor a végletekig leegyszerűsített megoldásaival, addig nem lehet okunk az aggodalomra. Legyünk inkább társai a képernyő előtt is, tanulni ugyanis soha nem szégyen, még a szexualitást sem! Elmúlt már a tündérmesék és a romantikus lányregények rózsaszín fátylába burkolt erotika ideje, egyetlen ember sem születik a lepedő ördögének, vagy a végzet asszonyának természetéből fakadóan.

Az első jelek

Azonban sok esetben sajnos már nem lehet elintézni a dolgot egy kézlegyintéssel, és lehet, hogy a „vagy én, vagy a pornó!” felkiáltásra igen kedvezőtlen válasz érkezik szívünk választottjától. Nem kell persze megszállottan keresni a függőség jeleit, azonban nem árt, ha pár dologra figyelsz, így könnyen elkerülhetőek lesznek a kellemetlen meglepetések.

– A pasid egyre kevesebbet jár társaságba
– A szeretkezések alkalmával egyre érzéketlenebb, esetenként akár erőszakos is lehet
– Sokszor mogorva, zárkózott, és indokolatlanul ingerült
– Elzárkózik attól a lehetőségtől, hogy esetleg ketten nézzetek meg egy szexfilmet
– Egyre ritkábban, esetleg egyáltalán nem kívánja a szexet
– Gyakran nem tud elszámolni a szabadidejével, vagy az egyedül töltött órákkal
– És ami a legfontosabb: tagadja, hogy bármi baja lenne!

Ha a felsorolt tünetek nagy része ráillik kedvesedre, mindenképpen üljetek le nyugodt körülmények közt, és beszéljétek át alaposan a dolgot. Ne hagyd annyiban, ha rossz érzéseid vannak ezzel kapcsolatban, és legfőképpen ne támadj neki! Ezzel ugyanis csak azt éred el, hogy még jobban elzárkózik majd tőled, és nem fogsz tudni segíteni neki. Ha figyelsz, és még időben észleled a jeleket, akkor egy őszinte beszélgetéssel sok mindent megoldhattok. Azonban nehezebb a helyzet, ha mondjuk nem laktok együtt, hiszen így, „állandó felügyelet” nélkül előfordulhat, hogy már egyedül nem tudtok megbirkózni a problémával. Ebben az esetben érdemes szakemberhez fordulni, ellenkező esetben a függőség a kapcsolat végét is jelentheti.

Szöveg: Gyarmati Juci

Kapcsolódó cikkek
:

Pörögj be pornóval!

A csajok és a pornó

A legnépszerűbb női szexfantáziák

Miért (ne) nézzünk pornót?

Hárman párban – két nő kontra egy férfi

A swingerklubok varázsa – te bevállalod?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Az orgazmus, amibe akár bele is halhatsz

Az orgazmus, amibe akár bele is halhatsz

Veszélyes lehet, ha a neten olvasottakra hagyatkozol a legújabb szextrendekkel kapcsolatban.

6 tipp, ha a pasiddal mész nyaralni

Úgy döntöttetek, hogy idén nyáron beiktattok egy romantikus utazást? Van pár dolog, amire jobb, ha odafigyelsz, ugyanis pokollá tehetik a vakációt.

Ez a 3 csillagjegy a legboldogabb szingliként

Képzeld, már a pasi horoszkópja is árulkodik arról, mennyire szeret kapcsolatban lenni. Csekkold, hogy a csillagjegye szerepel-e a legjobb szinglik listáján!

5 Fifty Shades póz, amit ki kell próbálnod

Kívülről fújod a trilógia pikáns jeleneteit? Akkor itt az idő, hogy a hálószobában is felidézd!

6 pasi elárulta, mikor jött rá, hogy szerelmes

Lehet, hogy azt gondolod, hogy az Sz betűs szó elhangzásakor érzi a srác, hogy odavan érted, pedig már jóval korábban leesik nekik a tantusz.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?