2009.02.12.@ 14.02

Korunk találmánya: a mobil-szerelem

A mobilunk egy áldás lehet, hiszen mindig kéznél van, bármikor tudjuk módosítani a programunkat a segítségével, és még egy kezdeti kapcsolatban is a segítségünkre lehet: nincs is annál jobb, mikor kedves SMS-ek záporoznak a párunktól!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A telefonnak is megvannak a hátulütői: vannak, akik kísértést éreznek arra, hogy belekukkantsanak párjuk telefonjába, ami rögtön vitára adhat okot. Vagy azért, mert megsértette azt a kis magánszféráját, amit a kapcsolatban meg akart tartani, vagy mert olyan nyomokra bukkant, melyek a kapcsolat végét jelenthetik. Vajon tényleg ilyen központi szerepet játszik szerelmi életünkben a mobiltelefonunk?

Közel 750 személy részvételével kereste az egyik nagy telefontársaság a választ arra a kérdésre, milyen szerepet tölt be a párkapcsolatokban a mobiltelefon. A felmérésből kiderült, a mobil kihagyhatatlan szerelmi életünk minden fázisában, szakítani azonban még mindig személyesen illik.

A kezdet

A felmérésből kiderült, hogy napjainkban az e-mail mellett a telefonhívást, valamint az SMS-t választjuk, ha kapcsolatba szeretnénk lépni valakivel. A válaszadók 27%-a tekint jó barátként mobiltelefonjára, további 7-7% egyenesen a legjobb barátjaként vagy örök szerelmeként gondol rá, és csupán 1 százalék érez negatívan a mobilok iránt.

Ha viszont ismerkedni szeretnénk, akkor még mindig előnyt élvez a személyes találka. Abban az esetben, ha már becserkésztük az áldozatot, akkor a flörtölés egyik legkedveltebb eszköze a telefonunk: a válaszadók 32%-a SMS-ben szívesen évődik a kiválasztottal. Minden negyedik ember azt is bevallotta, hogy időnként akkor is flörtöl mobilon, ha van partnere, és köztük nagyobb arányban vannak a férfiak.

Szex-telefon

Szexuális témájú üzenetekre a felmérésben résztvevők fele használja a mobiltelefont, öt emberből kettő küldött már szexuális tartalmú SMS-t, további 6% már képet vagy videót is küldött e témában (MMS), míg minden ötödik válaszolónak volt már része (mobil)telefonszexben. Ezzel szemben erotikus tartalmú szolgáltatások igénybevétele mobiltelefonon keresztül hazánkban még nem szokás, csak minden tízedik válaszoló használt már bármilyen erotikus szolgáltatást.

Beszélnünk kell

Párkapcsolati problémáink megbeszélésében is nagy szerepet játszik a mobiltelefon: tíz válaszolóból hét, már legalább egyszer mobiltelefonon beszélte meg a kapcsolatban felmerülő problémát partnerével. Hogy megbizonyosodjon arról megcsalták-e, minden ötödik válaszoló megnézi partnere mobiltelefonját, 24% talált is a megcsalásra bizonyítékot párja mobiltelefonjában. Hiába vált a párkapcsolati problémák részévé a mobiltelefon, ha egy pár eljut a szakításhoz, a kapcsolat végét még mindig személyesen beszélik meg a legtöbben, csupán a válaszadók 13%-a szakított partnerével mobiltelefonon, és minden huszadik válaszadó már SMS-ben is fejezett be kapcsolatot.

Hírek közlése

Kellemetlen szituációkban is a mobilunkhoz fordulunk segítségért: a válaszadók 74%-a általában felhívja a másikat, ha le akar mondani egy programot, további 8 százalék SMS-t használ ilyen célra. De a sikerekben is kéznél van a mobil, melyet bizonyít, hogy minden második válaszadó képtelen kivárni a személyes találkozást, hogy a jó hírt rokonaival és barátaival megossza.

Szöveg: Kis Adri

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Így flörtölünk a neten

„Miért nem hívtál?”

Izgasd fel a távolból!

Csajos technika

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.

6 lány elmesélte élete legdurvább szakítását

Oké, a szakítás sosem egy napsütéses pillanat, de néha még a szokásosnál is fájdalmasabbra sikerül. Néhány lány elég húzós sztorit osztott meg velünk.

5 jel, hogy végre jó kapcsolatban vagy

Természetes, hogy a szerelemtől először rózsaszín köd borít el mindent, de most eláruljuk, honnan tudhatod, hogy a kapcsolatod több, mint egyszerű fellángolás.