2009.03.13.@ 14.03

A szexualitás Taója – add át magad az élvezetnek!

A férfiak általában pontosan tudják, mi okoz nekik örömet, de vajon mi a helyzet velünk, nőkkel? Hogyan élvezhetjük még inkább a szexuális együttléteket, sőt: mit tehetünk az elsöprő szexuális élmények érdekében?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szexuális erő a taoisták szerint a kreativitás, az egészég, az életerő, sőt a szellemiség bázisa is. A szexualitás taójának az a legfőbb célja, hogy gyógyítsa, megsokszorozza és transzformálja az erős energiát.

De ahhoz, hogy tudatosan irányítani és hasznosítani tudjuk a szexuális erőt, hogy megőrizzük és finomabbá tegyük azt, meg kell értenünk a szexualitás lényegét. Ez annyit tesz, hogy kikutatjuk és felfedezzük saját szexualitásunkat a maga különböző arcaival.

A Tao arra szólít fel, hogy a szexualitás terén is vállaljuk a felelősséget önmagunkért: meg kell tanulnunk igazodni saját szexualitásunkhoz, a saját energiánkhoz. Ezenkívül meg kell tanulnunk kommunikálni a partnerünkkel.

Nagyon fontos viszont, hogy ne csak párunk igényeihez igazodjunk, hiszen minden nőnek meg kell tanulnia felfedezni a saját testét. Míg a pasiknál központi téma a szexualitás, és ők általában pontosan tudják, mi a jó nekik, a nőknél ez nem ilyen egyszerű kérdés. Gyakran a nők maguk sem tudják, mi okozhat örömet nekik, márpedig ha ők nem tudják, hogyan várhatnák ezt el a párjuktól?

Ráadásul sok nő úgy gondolja, hogy csak neki van ilyen jellegű problémája, és egyedül érzi magát a gondjával. Sokan attól félnek, hogy elveszítik partnerüket, ha kiderül, hogy az ágyban nem stimmel minden, ezért inkább színlelik az orgazmust. A férfiak azonban ezt a csalást többnyire észre sem veszik.

A megoldás abban rejlik, hogy meg kell tanulnunk, mi okoz nekünk örömet – számtalan segédeszköz is rendelkezésünkre áll, hogy felfedezzük saját testünket. És ha már tudjuk, hol esik jól egy-egy érintés vagy simogatás, ezt párunkkal se habozzunk közölni!

Szöveg: Balogh Mia

Forrás: Maitreyi Piontek: A nő és a Tao (Partvonal Könyvkiadó)

Kapcsolódó cikkek:

Mutasd ki, hogy az ágyba vágysz!

Tippek egy eszményi utójátékhoz

Tantrikus szex – lépésről lépésre

Címkék: élvezetnek! magad szexualitás taója

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

Lehet, hogy még nem kérte meg a kezed, de ha ezek a jelek stimmelnek, már keresheted is a tökéletes menyasszonyi ruhát!

5 dolog, amit a férfiak szeretnének, ha a nők tudnának

Tuti, hogy a te pasid is sokat agyal azon, hogyan mondja el ezeket úgy neked, hogy ne bántódj meg, mert mindenképpen tudnod kéne róluk!

18 jel, hogy a pasi teljesen beléd zúgott 

Nem elég arra figyelned, amit mond, hanem arra is, ahogyan mondja!

Levél az exemnek, aki sosem juttatott a csúcsra

Előfordult már, hogy csak évekkel később tudtál beszélni a sérelmeidről? Egyik olvasónknak egy levélben sikerült végleg lezárnia a múltat.

Ezeket a dolgokat nem bírják a pasik az ágyban

A srácok mindent szexinek találnak a hálószobában – vagyis majdnem mindent. Ők maguk súgták meg nekünk, mik azok a húzások, amiket inkább hanyagolj hancúr közben.

4 férfi megbánó vallomása a szexuális zaklatásról

Ezek a pasik ma már tudják, nagyon gáz, amit tettek, ezért nyílt levélben kértek bocsánatot áldozataiktól.

Vagina súlyzó a legújabb őrület

Ha azt hitted, már mindent láttál a témában, hát tévedtél! Most megtudhatod, hogyan működik egy ilyen edzés!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?