2009.03.31.@ 12.03

„Civilben is lázadok néha”- Interjú Szabó Kimmel Tamással

Szabó Kimmel Tamás sokak szívébe énekelte be magát, mint a Made in Hungária című film Mikije. Másfél hónappal a bemutató után megkerestük, és nemcsak a moziról kérdeztük…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Útban a csendes kis kávéház felé, ahol Tamással találkozom, eljátszom a gondolattal: mi lenne, ha főszerepet kapnék egy filmben? Biztosan megismerne az egész ország, rám mosolyognának az emberek az utcán, és a rajongók mindenhová követnének. Arra számítok, hogy Tamás körül is lányok ólálkodnak majd, de csalódnom kell: a kávézó szinte üres, és nem valószínű, hogy a jelenlévő idős házaspárok közül bárki is autogramot akarna kérni… Azért megkockáztatom a kérdést, hogy hányan szólították már meg aznap délelőtt.

Te érkeztél hamarabb: számoltad, hányan jöttek ide hozzád, amióta itt vagy?

Nem, szó sincs erről… – nevet. Nem jellemző, hogy odalépnek hozzám autogramért, vagy rám mosolyognának az emberek. De szerintem ez nem is baj. Úgy érzem, egy filmes főszereptől még nem lettem olyan fontos figura, hogy bárki is felismerjen… Te láttad a filmet egyébként?

Igen, és észrevettem, hogy egy kicsit hasonlítasz Fenyő Miklósra. Ezt mások is mondták már?

Néhányan. De igazság szerint ez nem szándékos: nem akartam hasonlítani rá. Mondjuk az érdekes módon már a casting során kiderült, hogy nagyon sok belső tulajdonságunk egyezik: bennem is megvan az a fajta pimaszság és lazaság, ami benne.

Apropó: Fenyő Miklós segített neked a szerepre való felkészülésben? Mondjuk énekeltetek együtt, hogy jobban beléd ivódjanak a dalok és a rock’n’roll életérzés?

Persze, néhányszor elmentem hozzá, és együtt zenéltünk – ez igazán sokat segített. Emellett mesélt a dalok háttértörténetéről, és faggattam őt arról is, hogyan élte meg azt, amikor hazajött. Volt-e például akcentusa…

Ez fontos kérdés, mivel a film azzal indul, hogy Miki hazatér a családjával Amerikából. A szabad ország után nehezére esik elviselni az itthoni korlátokat, a maga módján lázad is ezek ellen… Te civilben mennyire vagy lázadó szellemű?

Inkább azt mondanám, hogy nagyon erős az igazságérzetem. Néha lázadozom is, persze… ez a szellem abszolút bennem van. Sajnálom is, hogy nem lettem forradalmár – nevet.

Ezt a karaktert is bármikor eljátszhatod, hiszen egy színész bárki bőrébe belebújhat… A színházban vagy inkább filmekben szerepelnél szívesebben a jövőben? Melyik áll közelebb hozzád?

Igazából mindkettőt szeretem, de teljesen másért: másfajta koncentrációt és felkészülést igényelnek. A színházat azért kedvelem, mert ott remekül be lehet gyakorolni egy szerepet. Ha mondjuk egy hónapig próbálsz, el tudod találni, mi kevés, de mi az, ami már sok a karaktered számára. Viszont nemcsak a premieren kell csúcsformában lenned, hanem utána is. Akkor is, ha épp nem a szíved csücske a szerep- ez viszont nehéz.

Ezzel szemben a filmnél ismételhetsz, bakizhatsz…

Viszont ott is folyamatosan a maximumot kell nyújtanod! Ráadásul rögzítik, megmarad, és ha valamivel nem vagy elégedett, már nem tudod megváltoztatni!

Valóban így van. A változtatásról jut eszembe: mivel a zene is közel áll hozzád, nem fontolgatod, hogy énekesnek állsz?

Hát, tizenhárom vagy tizennégy éves koromban a tesómmal már csináltunk egy rockbandát Kaposváron, ami nagyon kedves emlék számomra. Egyébként jó is, hogy beszélünk erről, mert a színházból épp most szeretnénk néhányan összeállni. Ha minden jól megy, hamarosan alapítunk egy együttest. Szerintem ez jó lehetőség lenne, hogy akiket már ismerek a színpadról, most megismerném zeneileg is.

Ennek biztosan sokan örülnének, például a rajongóitok. Tényleg, miattad hány lány ül be esténként az első sorba?

Nem tudom, nem vettem még nagyon észre… – mosolyog. De most, hogy a rajongókat említed, volt egy pozitív élményem ezzel kapcsolatban: a múltkor mentem valahová metróval, és egy BKV ellenőr rám köszönt. Azt mondta, látta a filmet, és nagyon tetszett neki. Ez tényleg szürreális helyzet volt: örültem, de meg is lepődtem rendesen – nevet. Egyébként, ha a lányokra gondolsz, nem szoktak megvárni előadás után, és eddig még autogramot is csak kevesen kértek.

Talán azért nem közelednek hozzád, mert tudják, hogy évek óta kapcsolatban élsz – a kedvesedet, Valentin Titániát is láthattuk a Made in Hungáriában, Marina szerepében.

Igen, őt a Színművészeti Egyetemen ismertem meg, és ott jöttünk össze. Már lassan három éve tart a kapcsolatunk…

Egyébként a hozzá hasonló lányok jönnek be neked? A mediterrán típusú, egzotikus arcú csajokat szereted?

Külsőleg mondhatjuk, hogy igen. De van valami, ami ennél is fontosabb: a kisugárzás és a humor. Ha ezek stimmelnek, akkor nem a haj- vagy a szemszín a lényeg!

Végül beszéljünk a terveidről. Nemrég a következő gondolatot idézte tőled egy magazin: „Célok kellenek, hogy a földön maradjunk”. Adja magát a kérdés: neked milyen terveid, céljaid vannak a közeljövőre?

Hát, az az igazság, hogy nem vagyok az az előre tervezgető típus. Volt osztályfőnökömmel, Ascher Tamással csináljuk most, a Tavaszi Fesztivál keretein belül Tom Waits-től a The Black Rider című előadást. Ezen kívül jó lenne még filmezni, és persze a Nemzeti Színházban maradni, mert nagyon jól érzem ott magam. Emellett szeretnék utazni: eljutni Kubába, és jó lenne Erdélybe is sokat járni, mert imádom azt a vidéket! A magánéletemben pedig most minden rendben, és remélem, ez így is marad.

Szöveg: Balogh Mia

Fotó: www.madeinhungaria.hu

Kapcsolódó cikkek:

„Gátlásos srác vagyok” – Interjú Szente Vajkkal

A legszexibb magyar sportolót a nők cserkészik be

Mester Tamás: „A pillanatnak élek”

Csányi Sándor fő fegyvere: „Nem akarok csábítani"

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért a legjobb teliholdkor szexelni

Ezért a legjobb teliholdkor szexelni

Szerezz be egy holdnaptárt!

Neked milyen pasi jön be? Töltsd ki a kérdőívet és nyerj!

Zac Efron vagy Chris Evans áll közelebb a pasiideálodhoz? Na és mik a legfontosabb tulajdonságai a tökéletes srácnak? Töltsd ki a Cosmo kérdőívét, és nyerj 1 éves előfizetést a kedvenc magazinodra!

Ez a legjobb trükk, ha a pasid nem szereti az óvszert

Most már nem lehet kifogása ellene!

„18 pasival feküdtem le egy este alatt, és a férjem elfogadta”

Elképesztő kalandjairól mesélt ez a nő.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?