2009.04.21.@ 12.04

„Örök álmodozó vagyok!” – Interjú Giannival

Gianni mindenhol ott van, ahol történik valami: hol egy autós műsorban tűnik fel, hol egy valóságshowban irányítja a résztvevőket. Új műsorában A nagy étteremalakításban, magyar éttermeket vesz górcső alá, és újít fel, kívül-belül egyaránt. De ti emlékeztek még, hogyan is került képernyőre Gianni Annoni? Ennek jártunk utána.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kissé félve hívtam fel Giannit, hogy időpontot egyeztessünk az interjúhoz, hiszen ő mégis csak az a tipikus olasz macsó… gondolná az ember lánya. Ezzel szemben a vonal másik végén egy rendkívül kedves ember szólalt meg. Arra kért, hogy menjek el az egyik forgatására, mert máskor nemigen tud rám időt szakítani. Mentem, láttam, és csodálkoztam.

Ne haragudj, de csak 20 percem van, mert az egész stáb ránk vár. Mit kérsz inni? – a választ meg se várva, rohant is, és hozott nekem egy narancs juice-t.

Akkor vágjunk is a közepébe: hogyan kerültél Magyarországra?

Lassan már 15 éve, hogy idejöttem. A közgazdasági egyetemre nyertem egy év ösztöndíjat, angol szakra. És ahogy az lenni szokott, szerelembe estem, így itt is ragadtam. Később visszamentem Olaszországba, letudtam a katonaságot, utána pedig volt egy olyan időszak, amikor ment a huzavona a két ország között, de végül itt maradtam.

Vágysz vissza Olaszországba?

Igen. Úgy gondolom, hogy az ember mindig ragaszkodik a saját otthonához, főleg, ha fel akar töltődni, vagy pihenni akar. És szerencsére ma már nincsenek nagy távolságok, 6 óra alatt Olaszországban vagyok. Most is ott voltam, mert elfáradtam. Nagyon ritkán esik ez meg velem, de most nagyon kimerültem, mivel már 2 éve nem vakációztam. Az első 4 napban csak feküdtem, mert lebetegedtem, annyira padlón volt az immunrendszerem, és pszichésen is elfáradtam.

Szembetűnő milyen jól beszélsz magyarul. Nehéz volt megtanulni?

Borzasztóan. A tévékben, ahol dolgoztam voltak tanáraim, de még így is nehéz volt. Aki folyamatosan használja az idegen nyelvet, főleg ha többet is, akkor egy idő után belejön, de van olyan nap, hogy felkelek, és nem jut egyszerűen eszembe egy szó, pedig tudom, csak nem tudom felidézni. Máskor meg simán megy minden.

Ha már a tévét említetted: jól emlékszem, hogy Friderikusz Sándor műsorában láthattunk először?

Igen, a Fantasztikus Európában. Fridi keresett EU tagokat, olaszokat, németeket, belgákat, és volt egy étterem, ahova sűrűn jártam, ott ajánlottak be. Illetve egy másik külföldi is a segítségemre volt, akit szintén beválasztottak.

Ekkor lett szerelem a televíziózás számodra?

Az az igazság, hogy én az embereket szeretem, velük szeretek foglalkozni, dolgozni, a tévé meg spontán jött, egyáltalán nem terveztem. Én nem tanultam a szakmát soha, nincs képzettségem, amit időnként észre is lehet venni, máskor meg nem. Viszont fejlődtem egy csomót, és ezt látom is, például abban, hogy ma már másképp állok a kamera előtt. Nekem van egy olaszos elképzelésem a televíziózásról, hiszen az otthoni televíziót sokat néztem, de ettől még lehet, hogy rossz, de legalábbis más. Igazából én mindig vágyom arra, hogy egy műsor profin legyen megcsinálva. Talán azért, mert még soha nem kaptam olyan műsort, ami igazán komoly költségvetésből készült volna.

Milyen műsor lenne ez?

Emberekről szóljon, és kultúráról. Imádom a kultúrát, a szépet, a tradíciót, a dizájnt, ezért csinálom A nagy étteremalakítást is, mert szerintem részben ezekről szól.

Miért pont te kaptad meg ezt szerinted?

Azért, mert imádok főzni, imádom a vendéglátást, az embereket, és szerintem van stílusom. Úgy gondolom, hogy van érzékem a széphez, ebben nőttem fel.

De miért nem egy magyar profi kapta?

Az ételek alapjai hasonlóak annak, aki tud főzni. Ezért átlátom a magyar ételeket is.

Célod, hogy változtass a magyar vendéglátáson? Mit tudsz te ezért tenni?

Azért van a magyar vendéglátás tragikus helyzetben, mert sokan nem szeretik, csak csinálják. Ami pedig még fontosabb: fűszerporokkal nem lehet dolgozni. Nem igaz, hogy a minőségnek mindig a pénz vet gátat. Egy friss répa, egy paradicsom nem drága. Szeretni kell a vendégeket és törődni velük, legalább annyira, mint saját magaddal. Úgy kell főzni, mintha a szeretteidnek főznél: odafigyeléssel, szeretettel, oda kell tenni a szívedet, és mindezt szenvedéllyel kell csinálni. Úgy gondolom, hogy a magyar vendéglátást nem szabad lenézni, hiszen a világon is elismert, de még mindig nem áll ott, ahol kellene.

Szigorú vagy az éttermekkel, amiket átalakítotok?

Én igazságosnak tartom magam, nem akarok megbántani senkit, nincs benne a DNS-emben. – nevet. A durvább kritikákat nem is látják a nézők, mivel ezeket nem a kamera előtt mondom el a tulajdonosnak, hogy neki ne legyen igazán rossz. Különben pedig szerintem csak úgy lehet valamit kritizálni, hogy ha láttad, hogy honnan indultak, és hova jutottak. Én pedig végigkísérem ezt a folyamatot.

Mindenhol első osztályú éttermet akarsz kialakítani?

Dehogyis. Meg kell nézni, hogy hol van a hely, kiknek szól, milyen ételt adnak az árhoz képest. Nem kell egy kifőzdéből első osztályú éttermet csinálni.

Te mit szeretsz enni? Van kedvenced?

Minden kaját szeretek, a „trehányt” is. Van, amikor csokit, vagy nutellát eszem sonkával, mert a szervezetem azt kívánja.

Főzöl otthon?

Nagyon ritkán, ha nincs kinek, akkor nem szeretek.

Van most kinek?

Nem, nincsen.

Olasz vagy magyar nő?

Mindegy, csak legyen lelke. Persze a külső is fontos, de a belső még inkább, mert azt kell megszeretni.

Van ideálod?

Hangosan felnevet, majd közli: Olasz vagyok, tehát úgy nézzen ki, mint az anyám. Persze ez csak vicc. Nincs ideálom, mindenki más, mindenkinek vannak hibái, és mindenkiben mást lehet szeretni.

Van olyan, amit különösen szeretsz egy nőben?

Külsőre nincs, az kell, hogy megfogjon valami. A szépség relatív dolog, nem az a szép, ami szép, hanem az, ami tetszik. Például Jennifer Lopeztől mindenki el van ájulva, de nekem nem tetszik.

Vannak kedvenceid a magyar celeb-nők körében?

Mikor Magyarországra jöttem Liptai Claudia tetszett, az egész karaktere, az, hogy beszólós, karizmatikus, vidám. De később tetszett még Varga Zsuzsa, énekesnő, talán ő azért, mert laza. Ezek a jellemvonások mind vonzóak számomra. De talán a lényeg, hogy azt érezzem: nem lesz vele unalmas egy nap.

A családalapítás, a gyerekek még nem aktuális téma számodra?

Szerintem a férfi bármikor kész a gyerekre, csak attól függ, hogy kivel. Egy gyerek nem vicc, a legnehezebb munka a világon, és nincs róla igazán könyv, mert minden gyerek más.

Ekkor hirtelen beléptek a festők az étterembe, akiket hatalmas „ciao”-val köszöntött Gianni.

Mindenkivel ilyen kedves vagy?

Én ilyen vagyok, és ezt nem lehet annak a számlájára írni, hogy olasz vagyok. Én a nyitottságot, a bolondságot otthonról hoztam, és mivel itt is mindig sok szeretetet kaptam, én is így viszonyulok mindenkihez.

Milyen ember Gianni… a kedvességen kívül?

Nekem fontos az alázat, pedig sokan nem nézik ki belőlem. Sokan mondták, hogy nagyképűnek hittek, de nem vagyok az, tévedtek. Persze vannak olyan napok, amikor én is mérges vagyok, nincs jó kedvem, és mindenkit elküldenék melegebb éghajlatra, de úgy érzem, nem tehetem meg, főleg azokkal, akik szeretnek. Ilyenkor inkább bezárkózom.

Szeretsz egyedül lenni?

Igen, van, amikor szeretek.

Azért társra te is vágysz, ugye?

Persze. A társas magányt kedvelem: amikor vagyunk egymásnak, de tudunk külön is lenni, el tudok például olvasni egy könyvet.

Vannak akár szakmai, akár magánéleti terveid a jövőre nézve?

Ó, azok mindig vannak. Tudod, én mindig álmodozom. Azt mondom, hogy az hal meg először, akinek nincsenek álmai. Mert nem minden álmot kell megvalósítani, de már beszélni is jó róluk. Szerintem a legszebb dolog, ha felépítünk valamit, amihez kreativitás kell, és az álmok megvalósítása ilyen. Nekem sem mindig sikerül, mert néha túl nagy álmaim vannak. Volt olyan, amit idén kellett volna megvalósítanom, de ez nem történt meg.

Elárulod mi az?

Titkos – nevet. Mert még megvalósulhat jövőre. De például az is az álmaim között szerepel, hogy elmegyek vidékre, veszek egy kis házat, állatokat, csinálnék egy kis éttermet, és ott élnék a családommal, a gyerekeimmel. Hát, majd meglátjuk.

Szöveg: Kis Adri

Kapcsolódó cikkek:

„Civilben is lázadok néha”- Interjú Szabó Kimmel Tamással

A világ legfiatalabb Fantomja: interjú Posta Victorral

„Soha nincs megállás” – Interjú Miller Zoltánnal

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

3 jel, hogy ideje elengedned a kalandodat

3 jel, hogy ideje elengedned a kalandodat

Legyen szó offline lovagról hivatalos kapcsolati státusz nélkül, Tinder-matchről, akivel oltári volt a szex, mielőtt be nem zavart a COVID-19, vagy a cuki fiúról, akivel végig chatelted az elmúlt hónapokat.

Ez az oka, hogy sokkal jobban élvezed a szexet, ha hangot is adsz ki közben

Viszlát, „csendes éj” típusú hancúrozások…

„Csalom a férjem, mert nem hajlandó arra, ami nekem örömöt szerez az ágyban”

Az amerikai Cosmo újságírója meghökkentő őszinteséggel írta ki magából, miért döntött a félrelépés mellett.

4 jel, hogy egy társfüggővel randizol

És ez sajnos nagyon nem egészséges...

30 cuki üzenet, ha feldobnád a pasid napját

Az biztos, hogy a telójára fog mosolyogni!

7 kérdés, amivel sokkal közelebb kerülhetsz a szerelmedhez

Extra személyes kérdések, az extra mély és bensőséges kapcsolatért.

5 ok, amiért nem alakul ki nálad az érzelmi kötődés szex közben

Egyértelmű jelzés, hogy dolgoznod kell ezen a területen.

5 nő elmesélte élete legelképesztőbb hancúrját

A Buzzfeed gyűjtötte össze a névtelen szexi vallomásokat.

7 erogén zóna, amiről eddig megfeledkeztél szex közben

Ideje kicsit kilépni a komfortzónádból!

5 biztos jel, hogy az exed vissza akar kapni

Ezekre az apróságokra nagyon figyelj oda!

4 izgalmas póz, ha kipróbálnátok hármasban

Ezeket a pózokat garantáltan mindenki élvezni fogja nemtől függetlenül!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?