2009.06.12.@ 12.06

Pasi a lakásomban?!

Az otthonod maga a megtestesült tökéletesség. Rend, harmónia, egyensúly uralkodik minden helyiségben. A lányos idillt azonban egy perc alatt felforgathatja egy férfi jelenléte. A bútorok máshová kerülnek, új tárgyak lepik el rendszerezett környezeted, és harmonikus kis lakásod látványos módon férfias jelleget ölt. A Cosmo.hu segít, hogyan kezeld a szokatlan helyzetet.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Imádott pasid – közös döntésetek után – megjelenik az ajtódban beköltözésre készen. Ez az a pillanat, amikor tudatosul benned, eljött az összeköltözés napja. A legfontosabb, hogy ne ess pánikba! Ha megfogadod tanácsainkat, könnyen átvészelhetitek mindketten a kezdeti nehézségeket.

Tisztázd a szabályokat!

Először is ülj le a pasiddal, és beszéljétek meg, ki hogyan képzeli az együttélést. Mondjátok el őszintén, mit vártok el egymástól. Mivel eddigi életmódod ezután gyökeresen megváltozik, érdemes kiemelned azokat a dolgokat, amiket nem szeretnél átalakítani. Ez egyaránt vonatkozhat a lakásra és a mindennapi életviteledre is.

Ha néhány alapvető dologban már az elején sikerül megegyeznetek, ezzel a későbbiekben sem lesz gond. Számtalan szokást, berögződést hozunk magunkkal, amik csak az együttélés során bukkannak fel. Amennyiben ezek a megszokások zavarnak, érdemes rögtön jelezned neki, persze csak tapintatosan, hogy tudja, mihez alkalmazkodjon.

Legyél rugalmas!

Sose veszítsd szem elől azt a tényt, hogy nem csak neked okoz nehézséget az összeköltözés, hiszen a pasi is beáldozza korábbi életmódját, hogy innentől kezdve veled ossza meg a mindennapokat. Kezeld rugalmasan a problémákat, és hagyd, hogy ő is megtalálja a saját ritmusát az új helyzetben. Ha bizonyos dolgokban engedsz, ő is rugalmasan fog a te kéréseidhez hozzáállni.

Ha úgy érzed, bizonyos esetekben nem sikerül dűlőre jutnotok, tegyél engedményeket, és bíztasd erre a pasidat is. Ha elfogadja, hogy esténként zenére szeretsz tornázni, és közben még énekelni is szoktál, mert másképpen nem élvezed a mozgást, te is elnézőbb lehetsz vele, ha tovább ül este a számítógépe mellett.

Adj neki feladatokat!

Nem csak az életetek lett közös, de a háztartás is. Éppen ezért már az elején tudatosítsd a pasidban, hogy nem csak az ágyat osztjátok meg egymással ezután, de a lakás körüli teendőket is. Eleinte csak egy-két feladatba vond be, amivel könnyen megbirkózik, mint a porszívózás vagy a mosogatás utáni törölgetés. Persze ha eleve házias a pasi, annál könnyebb dolgod van.

Ha együtt végzitek a házimunkát, még élvezetes is lesz, és közösen örülhettek a végeredménynek. Így ő is szívesebben ragad seprűt, ha te tartod a lapátot!

Kölcsönös kedveskedés

Nem csak te örülsz, ha meglep a párod egy finom vacsorával, vagy kiviszi helyetted a szemetet. Neki is jól esik, ha néha leveszel a válláról kisebb-nagyobb terheket. A másik iránti figyelmesség csodákra képes, főként, ha nehéz napotok volt.

Ha megpróbálsz ezekre az apróságokra tudatosan figyelni, egy idő után a pasidnak is természetes lesz, hogy kölcsönösen kedveskedjen neked. Ez nem csak az együttélést teszi harmonikusabbá, de remélhetőleg a szexuális életeteket is!

Enyém, miénk

A Cosmo.hu legfontosabb tanácsa, hogy sose éreztesd vele: ez a te lakásod! Onnantól kezdve, hogy közösen fizetitek a számlákat, a nagybevásárlást, és kiveszi a részét a feladatokból, az ő otthonává is válik a lakás.

Ha folyamatosan azt érezteted vele, hogy ő csak egy vendég az otthonodban, egy idő után ennek megfelelően fog viselkedni, és legrosszabb esetben ez a kapcsolatotok rovására is mehet. Ha viszont azt hallja tőled, hogy ez a mi otthonunk, a mi életünk, a miénk – annak is fogja érezni!

Kapcsolódó cikkek:

Öko-szerelem – szexi, környezetbarát tippek

5 jel, hogy nem ő az igazi

Legyen a nyarad igazán szerelmes!

Tudj meg többet a szerelemről – klikk ide!

Címkék: lakásomban?! pasi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.