2009.06.25.@ 14.06

Kevesen élvezik igazán a szexet

Az embereknek szükségük van az orgazmusra ahhoz, hogy igazán jól érezzék magukat a bőrükben, derült ki a Durex Nemzetközi Szexuális Jóllét Kutatásából. A válaszokból arra is fény derült, hogy a párkapcsolatban élők lelkileg is sokkal közelebb kerülnek párjukhoz abban az esetben, ha rendszeresen eljutnak a csúcsra és megélik az orgazmust az együttlétek során.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha az intim együttlét kerül szóba, kevesen tudnak vallani az orgazmus mindent átható élményéről, és csak néhányan tudják megerősíteni az oly sokszor elhangzó "Igen! Igen! Igen!" felkiáltás őszinteségét. Az orgazmus egy olyan személyes élmény, amely nehezen megfogható, körülírható, – az egész világon az emberek csupán 48%-a ér el egyszer a csúcsra majdnem minden szeretkezése alkalmával.

A Durex Nemzetközi Szexuális Jóllét Kutatás legújabb eredményei szerint az olaszok, a spanyolok, a mexikóiak és a dél-afrikaiak képesek leginkább az orgazmus elérésére. Világviszonylatban a válaszadók 66%-a ér el a csúcsra majdnem minden egyes alkalommal. A brazilok 65%-át töltik el világrengető érzések majdnem minden szeretkezés alkalmával. A skála másik végén a kínaiak és a hongkongiak állnak (24%-kal), akik a legritkábban jutnak el a csúcsra, majd őket követik szorosan a japánok (27%-kal).

A válaszok azt mutatják, hogy az orgazmus nem csupán a szex csúcsa, hanem fontos eszköze annak, hogy valaki elégedett legyen, és jól érezze magát a bőrében a hétköznapokban is. Egyszerűbben fogalmazva, minél többször jut el valaki a csúcsra, annál jobb lesz a közérzete.
A kutatás kimutatta, hogy akik rendszeresen elérik az orgazmust, azok 58%-a elégedett a szexuális életének érzelmi oldalával is, míg azok közül, akik ritkábban jutnak a csúcsra, csupán 29% érzi ugyanezt.

Továbbá akik rendszeresen világrengető érzéseket élnek át szenvedélyes együttléteik során, a párjukkal való kapcsolatukat is erősnek érzik. Azok közül, akik gyakran jutnak el a csúcsra, tízből nyolcan érzik magukat közel partnerükhöz szeretkezés közben. Ez az arány 54%-ra esik azoknál, akiknek nehézséget okoz a csúcs elérése.
Miközben a nemzetközi eredmények szerint a férfiak 63%-a majdnem mindig a csúcsra ér, addig a nők csupán 32%-a éli át majdnem minden egyes alkalommal az orgazmust. És bocs, fiúk, de a nemzetközi adatok alapján az önzetlenebb nem képviselői könnyebben érnek a csúcsra maszturbálás közben.

Milyen praktikus tanácsokat fogadhatunk tehát meg ahhoz, hogy minél teljesebben tudjuk megélni az orgazmus élményét, intenzitását?

1. A masszázs hatásos lehet – a gyakori orgazmust elérők 67%-a él a testi érintés erejével párkapcsolatában, míg a ritkábban orgazmust elérők esetében ez az arány csupán 51%.

2. A szexuális segédeszközök, mint a vibrátor jelentősen növelik a nők orgazmusának minőségét – ezen eszközök használói elégedettebbek az orgazmus intenzitásával.

3. Az előjáték elnyújtása, vagyis némi időhúzás kimagasló hatást gyakorolhat az orgazmus minőségére. Azok, akik teljes mértékben elégedettek az orgazmusaik intenzitásával, általában 3,9 perccel többet töltenek előjátékkal, mint a kevésbé elégedettek.

4. Nem utolsósorban fontos, hogy még több időt töltsünk kettesben partnerünkkel – még a gyakori orgazmust elérők 38%-a is több meghitt pillanatot szeretne a párjával tölteni.

„A szeretkezés teljességét nem feltétlenül az orgazmusok számával kell mérni, de az igazi, katartikus orgazmus egyben az összeolvadás élményét is jelenti. Ez megvalósítja felnőtt korban azt az elemi igényt, amit az embereknek a kötődés jelent egész életük során. Ugyanakkor a rendszeres orgazmus javítja az érzelmi, hangulati és testi közérzetünket, továbbá erősíti a partnerünkkel való kapcsolatunkat. Ráadásul csökkenti a mindennapi stresszt, amelyből adódóan mindenkinek a rendszeres orgazmus elérésére érdemes törekednie.” – mondja Dr. Erős Erika szexuálpszichiáter. „Ha szeretnél elérni egy orgazmust, fontos, hogy átadd, sőt, megadd magad a jó érzéseknek, amelyeket megtapasztalsz. A relaxáció elengedhetetlen – tehát próbáld meg minimalizálni a stresszt, és szánj időt a partnereddel való összebújásra, ölelkezésre és simogatásokra. Azok a párok, akik ezt teszik, hosszabb kapcsolatban és egészségesebb életet élnek. Mi több, az intim érintkezések az immunrendszer erősödéséhez is vezetnek. A partnerrel való kommunikáció és a bizalom szoros köteléke is nagyon fontos. Kapcsolódj össze pároddal, és vedd fel a szemkontaktust. Ne félj megosztani a partnereddel, hogy mit szeretsz a szexben és mit nem. Hiszen minél többet megtudtok egymásról, annál élvezetesebb lesz az együttlét.” – tanácsolja Dr. Erős Erika.

A magyar élvezet jobb

A nemzetközi kutatást elvégezték Magyarországon is, melyből kiderült, hogy honfitársaink sokkal jobban teljesítenek az ágyban, mint más országok lakosai. A magyarok 70%-a minden, vagy majdnem minden egyes szeretkezéskor elér a csúcsra párjával. A nemekre osztva is kimagaslóak a számok, ugyanis a magyar férfiak közel 90%-a minden szeretkezéskor eljut a csúcsra. A nőknél ez a szám 53%, ami ugyan nemzetközi viszonylatban kimagasló, mégis elszomorító, hogy a gyengébbik nem csupán fele éli át az orgazmus érzéseit minden szexuális együttlét során. Ehhez képest azonban a férfiak mégis elégedetlennek tűnnek, mivel bár sokkal több élvezethez jutnak, mégis csak 66%-uk nyilatkozott elégedetten az orgazmusának intenzitásáról. Eközben a hölgyeknek közel 40% örülne jobban, ha még eget rengetőbb érzéseket élne át a csúcsra jutás közben, tehát a férfiaknak van még mit fejlődniük.

Ez Magyarországon nem jelenti azt, hogy a nők egyedül jobban szeretnék kényeztetni magukat, ugyanis csak 26%-uk jut el könnyebben a csúcsra, ha egyedül van, és 34%-uk jobban élvezi, ha partnere is együtt élvez vele.
Magyarországon a válaszadók 75%-a gondolja úgy, fontos, hogy partnerének minden együttlét során szexuális örömöt szerezzen. Ezen a véleményen nem ugyanúgy osztoznak férfiak és nők, ugyanis míg az előbbiek 81%-a szereti, ha partnere elégedetten távozik az ágyból, addig a nőknek csupán 68%-a adott pozitív választ erre a kérdésre.
Krassovics Miklós, a Durex márkamanagere szerint „a kutatás megmutatja, hogy a teljes értékű szexuális élet hozzájárul a jó közérzetünkhöz és az egészségünkhöz, illetve az orgazmus elérése fontos szerepet játszik ebben. Emellett bemutattuk azokat a tényezőket, amelyek a leginkább segíthetnek ennek elérésében.”

Forrás: Durex Nemzetközi Szexuális Jóllét Kutatás

Kapcsolódó cikkek:

Pasi a lakásomban?!

Szexre fel a válság idején!

Legyen a nyarad igazán szerelmes!

Címkék: élvezik igazán kevesen szexet

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Meghökkentő tanulmánnyal rukkoltak elő a drezdai egyetem kutatói, kiderült, hogyan tudod bebiztosítani az orgazmusodat, mielőtt hancúrozásra kerül a sor!

Így maradj független, ha kapcsolatban vagy

Kezd komolyodni a nyári flörtöd, pedig megfogadtad, hogy most egy ideig magadra koncentrálsz? Ne zavard el a szőke herceget, így is lehetsz főszereplő a történetedben.

Csillagjegyek, amik utálnak szinglik lenni

Amikor épp nincs pasi az életedben úgy érzed, nem is érdemes tovább élni? Talán ezúttal is a csillagjegyed kavar bele az érzéseidbe!

Egyre biztosabb, hogy ő Jennifer Lawrence új pasija

A színésznő egyre többször mutatkozik együtt egy műkereskedővel, akivel láthatólag a legutóbbi randijuk is nagyon jól sikerült!

5 szerelmeslevél, amitől könnybe lábad a szemed

Ha eddig azt gondoltad, hogy a romantikus, rózsaszín felhőkben úszó, nagybetűs szerelem nem létezik, ezek a cuki sorok majd bizonyítják az ellenkezőjét! Öt csaj most megmutatja, milyen szívhez szólólevelet kapott a pasijától.

6 jel, hogy megtaláltad a nagy Ő-t

Folyton pillangók bizseregnek a pocidban és a mennyekben érzed magadat vele? Akkor bizony esélyes, hogy „Az igazi” csöppent bele az életedbe!

5 jel, hogy egy ideig szinglinek kellene lenned

Mielőtt belevágnál valami komolyabba a nyári flörtöddel, gondold át ezeket a pontokat, mert lehet inkább egy kis Szex és New Yorkos szinglicsaj életre van szükséged.

Létezik egészséges megcsalás?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy van olyan kapcsolat, aminek jót tesz egy félrelépés. Ennek ellenére ilyen is előfordul… Most mindent megtudhatsz a hűtlenség pszichológiájáról!

Ezért kívánod a szexet a menstruáció alatt

Észrevetted már, hogy azokon a nyűgös napokon elég, hogy elinduljon egy szexi szám a lejátszási listádon és te azonnal ráugranál a pasidra? Előzetesen annyit elárulunk, hogy megint a biológia tehet róla.

4 jel, hogy nem az igazival randizgatsz

Ha csekkolod ezt a listát, tudni fogod, a megfelelő sráccal találkozgatsz-e vagy érdemes még most az elején kiszállnod a dologból!

„Elmondtam a legjobb barátomnak, hogy megcsalták, ez történt”

Nem egyszerű közölni a rossz hírt, de kitalálni sem egyszerű, hogy egyáltalán a te felelősséged-e elmondani valakinek, ha megcsalják.

Súlyos következményekkel járhat a vaginafiatalítás

Elképesztő botrány pattant ki az Egyesült Államokban, ahol egyre több nő végeztet magán vaginafiatalítást! A szakemberek szerint ugyanis a kezelés veszélyes következményekkel is járhat!

Egy évig nem szexelt, ez történt

Most őszintén, el tudod képzelni, hogy egy teljes éven át megvond magadtól az Ó-élményt? Képzeld, egy lány bevállalta a szexmentes napokat, és egészen meglepő dolgot tapasztalt!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?