2009.07.14.@ 11.07

Milyen az igazi férfi? – interjú Dr. Csernus Imrével

Vajon léteznek ma még igazi férfiak? És egyáltalán mitől férfi a férfi? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ új könyvében az ország Dokija, akit elfoglaltságai miatt csak egy villáminterjú erejéig értünk el, ám ő örömmel válaszolt kérdéseinkre.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Erős, intelligens, szenvedélyes, érzelmes… Vajon ezek a jellemvonások teszik igazi férfivá a férfit? Ez a téma Dr. Csernus Imrét is régóta foglalkoztatja, ezért a nők után a pasikról is könyvet írt. A szerzőt a Cosmo.hu is a június elején megjelent műről kérdezte, de interjúnkból az is kiderül, hogy vajon ő mitől érzi férfinak magát.

Úgy tudom, amikor A férfi című könyve készült, jó néhány ismerősétől megkérdezte, mitől érzik magukat férfinak. Ön hogyan felelne erre a kérdésre?

Attól vagyok férfi, hogy nemcsak racionálisan fejlesztem magam, hanem az érzelmi intelligenciámat is. Vagyis nem szégyellem adott helyzetben kimutatni az érzéseimet verbális és nonverbális eszközökkel, legyen annak a töltete jó vagy rossz. Emellett büszke vagyok magamra, mert mindenért, amit elértem, nagyon megdolgoztam, megdolgozok. És van még egy dolog: úgy gondolom, egy pasinál a lélek stabilitása mellett a külső megfelelő ápoltsága is elengedhetetlen.

Van különbség magyar és külföldi pasik közt? Több lány ismerősöm él együtt nyugat-európai sráccal, és tőlük tudom, hogy azok a fiúk mernek pl. sírni…

Teljesen igazat adok. A külföldi pasik – persze nem mindegyik, de – teljesen másképp vannak szocializálva, és adott helyzetben mernek segítséget is kérni, ha a szívük vérzik. Tudja, külföldön más a hozzáállás az érzelmi dolgok kimondását illetően… Nekünk pedig nagyon sokat kell még azon dolgozni, hogy ne csak mutassuk, hogy van önbizalmunk, hanem ténylegesen legyen is.

Kiknek szól A férfi? Azoknak a pasiknak, akik érzik, hogy valami nincs rendben az életükben, és változtatnának, vagy azoknak a nőknek, akik mellettük állnak, és meg akarják érteni őket?

A könyv nemcsak a férfiaknak, vagyis a "férfiaknak" és nőknek, vagy "nőknek" szól, hanem valójában mindenkinek, aki szeretne önmagával békében élni úgy, hogy közben azt is megértse, hogy a boldogságot hogyan lehet elérni. Aki az érzelmi világát nem fejleszti, majd a felismert dolgokat nem viszi át következetesen az életébe, az soha nem is tapasztalja meg a felnőtteknek kijáró boldogságot.

Ön nemrég azt nyilatkozta, hogy négy dolog hiányzik a mai pasikból: a tartás, a büszkeség, az egyenesség és a bátorság. Ezek elég „komoly” jellemvonások, melyek szerintem nem változnak egyik napról a másikra. Mégis mit tehetnek a pasik, hogyan fejleszthetik ezeket?

Hát, ez ott kezdődik, hogy a pasi a férfivá válása során ki merné jelenteni, hogy ő nem istenből van, hanem emberből. Vagyis a jellembeli hibáiról, érzéseiről merne beszélni, úgy, hogy azért következetesen felelősséget is vállalna. Persze a fejlődéshez szükséges a szülők hibáinak a megfogalmazása is, hogy a "felnőtt" gyerekük azokat ne kövesse el. Ez kétségtelenül nagyon fájdalmas út, így azok, akik nem merik vállalni a fájdalmat, azok nem fognak fejlődni sem.

Mi, nők mivel segíthetjük a pasik férfivá válását – egyáltalán tudunk nekik segíteni bármiben is?

A nők nem segíthetnek igazán, mivel ez mindenkinek a saját harca. Mégis, egyvalamit tehetnek a nők: hogy a pasik kiskapuit, akik nem férfiak még, megfelelő ajánlatokkal lezárják. Ha egy pasi azt mondja, hogy ő mindent megtesz azért, hogy férfivá váljon, nagyon fontos kiszűrni azt, hogy ezt önmagáért teszi, vagy pedig megfelelési kényszerből a "meleg kályha", vagyis a pótmama, a barátnő felé. Ekkor is dönteni kell, mivel az illető nőnek is csak egy élete van. Meg egyszer harminc éves.

Fotó:Sztankó Bálint

Kapcsolódó cikkek:

A férfi – könyvbemutató a Pilinszky Caféban!

3 szuper újdonság a Könyvfesztiválról!

Minden, ami könyv!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezzel a szextrenddel minden eddiginél jobb lesz a hancúrozás

Ezzel a szextrenddel minden eddiginél jobb lesz a hancúrozás

Egyre népszerűbb az új trend a hálóban, ami a lelassításról, az egymásra való odafigyelésről, a mélyebb kötődésről szól. A Cosmo újságírója kipróbálta. Naná: munkaköri kötelesség!

4 jel, hogy orgazmusod volt

Néha a nagy O eget rengető tűzijáték, máskor viszont csak egy apró sóhaj. Ezekre a jelekre figyelj, hogy biztosan meg tudd állapítani, elélveztél-e.

4 őszinte vallomás arról, milyen a szex mikropénisszel

Néhány bevállalós csaj minden részletet elárult.

Bizarr szexkísérlethez toboroznak embereket amerikai tudósok

Te is kíváncsi vagy, hogy milyen eredményre számítanak?

5 ok, amiért szex után fájhat odalent

Ezekre érdemes odafigyelni, ha bármilyen fájdalmat érzel szex után.

„A pasim édeshármast akar velem és az egyik barátnőmmel”

Olvass tovább, ha kíváncsi vagy a meredek sztorira!

Ezért csendesebbek a pasik az ágyban

Neked nem ciki hangot adni, ha a srác valamit nagyon ügyesen csinál az ágyban, ő viszont mintha direkt arra fókuszálna, hogy végig csendben legyen. De miért?

„Arra keltem, hogy a pasim kényezteti magát, ki kéne akadnom?”

Egy nő őszintén beszélt az élményeiről.

4 jel szex közben, hogy már nem szerelmes beléd a pasi

Persze ezek csak akkor árulkodó jelek, ha korábban jellemző volt a srácra, most viszont keményen hanyagolja őket.

„100 nővel feküdtem le, készen állok egy monogám kapcsolatra”

„Jobbnál jobb nők, modellek, színésznők, sportolók fordultak meg az ágyamban – vagy én az övékben. Minden barátom felnézett rám a hódításaimért. Pedig titokban én irigyeltem őket...” – meséli a 35 éves Gábor.

Ezzel a 4 csillagjeggyel a legizgatóbb a szex – évek múlva is

Az első három hónapban nem extra egymásra kattanni az ágyban, de évek múlva jóval laposabb görbét ír le a szexkedvetek - kivéve, ha ezekről a csillagjegyekről van szó.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?