2009.07.31.@ 12.07

Milyen hatással vannak a közösségi oldalak a párkapcsolatra?

Noha a közösségi oldalakon való keresgélés, régi ismerősök, vagy ismeretlenek profiljának nézegetése mókás dolog, de a kapcsolatban akár bizalmi problémákat is eredményezhet.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egy dél-afrikai pszichológus szerint a közösségi portálok hatással vannak a párkapcsolatokra, és főleg ott tud „pusztítást végezni”, ahol már eleve probléma van a bizalommal. Pedig ha a barátod néha vált egy -két üzenetet az exével, nem jelent semmit, csupán annyit, hogy tartja a kapcsolatot egy régi ismerőssel. Tehát ha a pasid rendszeres időközönként levelezik a volt barátnőjével, ne ess kétségbe, ne kezdj rémeket látni, hogy most biztosan fellángol köztük a régi szerelem szikrája. A pszichológus szakértő szerint a legtöbb esetben csupán arról van szó, hogy a szerelmed pusztán kíváncsi, miként alakul az exe sorsa. De ha ez zavar téged, fontos, hogy felvázold előtte a bizonytalanságod, esetleg a dühöd. Ilyen esetben is elengedhetetlen az őszinteség és az, hogy kompromisszumot kössetek. A szakértő úgy vélekedik, hogy minden kapcsolatnak a szívből jövő bizalom az alapja, és ez független attól, hogy a kedvesed mennyit lóg a közösségi portálokon.

Fontos a bizalom

Lehet, hogy vannak olyan oldalak, ahol úgy cseveghetnek a felek, hogy az titokban marad, és ezzel egyenértékben ez könnyebben „eltévelyedésre” csábíthat. Ám ettől még nem kell rögtön kételkedned a másikban. Vannak párok, akik bizonyítván egymás iránti hűségüket, megosztják egymással a jelszavukat, így valamelyest megnyugodnak. Felfoghatjuk ezt úgy, mint megerősítését a másik iránti elköteleződésnek, hogy készek vagyunk teljes mértékben megnyílni a másik előtt, de a pszichológus szerint ezt sem kell százszázalékos garanciaként kezelni, hiszen a pasi más módon is érintkezhet a volt barátnőjével. A szakértő úgy véli, lehet, hogy a jelszavak kicserélése őszinte gesztus, de abszolút nem szükséges ezt megtenni. Sőt! Ha rászánjátok magatokat, az már problémát jelent a bizalommal kapcsolatban. A pszichológus úgy összegzi a véleményét, hogy az igazi bizalom, amely minden valamire való kapcsolat alapja, nem a folyamatos megfigyelésből, ellenőrzésből születik, hanem sokkal inkább az őszinteség, a becsületesség és a nyílt kommunikáció eredményeként bontakozik ki. Ha hangot adsz az aggodalmaidnak, hogy zavar, hogy ilyen sűrűn repkednek a levelek az éterben, és hogy ideges vagy az exe ilyesfajta jelenléte miatt, akkor képes leszel rendezni a gondolataidat is, és előbb-utóbb elfelejtheted azt a kínzó bizonytalanságérzetet.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Használd okosan a közösségi oldalakat!

Néhány dolog, amit tudnod kell összeköltözés előtt

Hogyan ismerheted fel a hazudozó pasit?

Címkék: hatással közösségi milyen oldalak párkapcsolatra? vannak?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.

6 lány elmesélte élete legdurvább szakítását

Oké, a szakítás sosem egy napsütéses pillanat, de néha még a szokásosnál is fájdalmasabbra sikerül. Néhány lány elég húzós sztorit osztott meg velünk.

5 jel, hogy végre jó kapcsolatban vagy

Természetes, hogy a szerelemtől először rózsaszín köd borít el mindent, de most eláruljuk, honnan tudhatod, hogy a kapcsolatod több, mint egyszerű fellángolás.

6 lány elmesélte az első egyéjszakás kalandját

Elsőre talán izgalmasnak tűnik egy ismeretlennel hancúrozni, de a valóságban nem minden jön össze úgy, mint a képzeletedben! Most néhány bevállalós csajszi a brit Cosmónak mindent kitálalt, olvasd el a meghökkentő beszámolókat!