2009.11.30.@ 11.11

Te hiszel a házasságban?

A házasságkötések száma egyre csökkenő tendenciát mutat világszerte, és ha nem is szűnt meg végérvényesen ez az együttélési forma, kevésbé vonzó, mint régen. Van, aki egyenesen bepánikol a „holtomiglan-holtodiglan” fogalmától, mások felesleges pénzverésnek tekintik az egész ceremóniát. Pedig a házasság nem csupán egy hivatalos papír, hanem két ember egymás iránti szeretetének és kötődésének kifejezője.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nők többsége genetikailag oltva van a házasság szerével: kamaszkorunk óta vágyakozunk, hogy meglássuk majd egyszer szerelmünk kezében a csillogó jegygyűrűt, és elújságolhassuk a barátnőknek és ismerősöknek: igen, már mi is menyasszonyok vagyunk!

Mi van veletek, srácok?

Ma már nem divat túlzottan komolyan venni, aztán feleségül kérni a csajokat. A pasik ráérősen vadászgatnak, cserélgetnek és újítanak a szabad és változatos szex égisze alatt, a szingli lét fénykorát éljük. Már a születendő gyerek miatt sem muszáj összeházasodni két embernek, erős mintaváltás jellemző, a többségnek az élettársi kapcsolat is megfelel. Ez a tény már társadalmilag elfogadottá vált. Te sok olyan srácot ismersz a közvetlen környezetedben, aki a családja fenntartásáért éjjel-nappal hajtana, akinek az legfőbb vágya, hogy édes, angyalhajú babácskák szaladgáljanak körülötte? Mind tudjuk, igazságtalan az élet, mert biológiai hátrányunkat soha nem fogjuk behozni, és amíg egy pasi ráérősen éli az életét (és húzza az időnket), mi egy bizonyos kor felett pánikba esünk, és rágörcsölünk az egész projektre.

Modern felnőttkori csecsemők

A mai srácok nagy része képtelen felnőni, és még akkor is otthon laknak, ha anyagilag megtehetnék, hogy elköltözzenek. Kiválóan érzik magukat a „mamahotelben”. Ha mégis igába hajtják fejüket, az elvárásaik felénk óriásiak. Anya helyett anyjuk légy, testesítsd meg az ideális feleségre vonatkozó igényeiket, légy tradicionális értékrendű lány, de persze építs karriert is. Legyenek kitűzött céljaid, és már az sem zavarja őket, ha te vagy a kapcsolatotokban az, aki jobban keresel. Persze a szerelem, a szexuális kisugárzás alapelvárás.

Néhány indok a házasság mellett – neked

Lehetsz példát statuáló, hogy egy házasság boldog és mindkét fél számára kölcsönösen jól funkcionáló együttélés. Nem kell soha egyedül lenned, mindig lesz társad az ünnepekre és a hosszú hétvégékre, nem kell egyedül magadnak szervezned az életedet. Ha pedig hajlandó a pasid arra, hogy alávesse magát az egész procedúrának, biztos lehetsz komoly szándékában és szerelmében. Végül – de nem utolsósorban – eljön az a nap az életedben, amikor te leszel a középpontban, és a rég áhított hófehér ruha téged öltöztet.

És néhány a törvényesítés mellett – nekik

Ha hitelt szeretnétek felvenni, a legtöbb pénzintézet sokkal kedvezményesebb konstrukciót kínál házastársak részére, miközben egy élettársi viszony igazolása olykor sokkal bonyolultabb és hosszabb időt vesz igénybe. A gyermekek után igénybe vehető szocpol esetén előnyt élveznek a házastársak, a köztük lévő vagyonközösség pozitívuma, hogy a közös tulajdont csak együtt kezelhetik, egymás beleegyezésével. A hatályos törvények értelmében örökbe fogadni is csak házastársak tudnak, élettársak nem, valamint az örökösödési jogot a házasság keretein belül biztosítja a törvény.

Azért vigasztal minket, nőket, hogy az emberiség évezredek óta ragaszkodik a házasság hagyományához, éppen emiatt a természet törvényeiből kiindulva nem tűnhet el teljesen a világból, hiába tiltakozik sok pasi ellene. Ha ma kevesebb is a házasságkötés, friss statisztikai adatok alapján a párkapcsolatok és az együttélések száma nem csökken.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Fejtsd meg a pasid!

Ceremónimestert vagy vőfélyt válasszak az esküvőmre?

Milyen zenét válasszak az esküvőmre?
 

Címkék: házasságban? hiszel

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Levél a nőtől, aki a férjeddel aludt

Levél a nőtől, aki a férjeddel aludt

Eddig mindig a megcsalt fél oldaláról nézted a hűtlen sztorikat? A következő üzenetet egy olyan lány írta, aki elcsábított egy pasit.

Nem is hinnéd, mi teszi tönkre a szexet a hálószobában

A kapcsolatotok elején mindennap egymásnak estetek, de mostanában elmaradnak a hancúrpercek? Lehet, hogy ez a fura dolog áll a háttérben!

Tényleg lehetsz szerelmes egyszerre két személybe?

Hihetetlennek tűnik, de néha előfordul, hogy egyszerre két pasiért vagy odáig, még akkor is, ha egyébként szuper a párkapcsolatod!

Így tartsátok a kapcsolatot egész nap csetelés nélkül

Az, hogy bármikor ráírhatsz messengeren még nem jelenti azt, hogy meg is kell tenned. Hidd el, van más módja is annak, hogy a másik érezze azt, hogy törődsz vele. És még sokkal cukibb meg romantikusabb is, mint egy szívecskés emoji elküldése cseten.

A pasik elárulták, milyen nők maradnak örökké egyedül

Tuti, hogy neked is van legalább egy olyan barátnőd, aki kedves, okos és még szép is, mégis bajban van a pasikkal és még mindig egyedül van. Most kiderült, miért lehetséges ez!

Netezők buktatták le ezt a hűtlen srácot

Egy egyetemista srác megcsalta a barátnőjét, de nagyon csúnyán lebuktatták. A helyében komolyan szégyellnénk magunkat!

Elképesztő új szextrend hódít a neten

Megdöbbentő kihívás bukkant fel a netezők körében, egyre többen kerülik el a mosdót, hogy orgazmusszerű élményt idézzenek elő! Kapaszkodj meg, mert ez húzós lesz!

5 srác vallomása arról, mikor tudta, hogy megtalálta a nagy Ő-t

Ez az öt srác már megtalálta élete szerelmét, és most neked is elmesélik, miből érezték, hogy a nagy ő-vel találkoztak. Figyelj a megérzéseidre, és talán legközelebb te is belebotlasz az igaziba! Addig is, olvasd el elképesztően romantikus sztorijaikat!

Egy hétig minden nap maszturbált, ez történt

Ez a lány letesztelte, mi történik a női testtel és lélekkel, ha mindennap kap egy kis kényeztetést. Az eredményeket pedig megírta!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?