2009.11.30.@ 11.11

Te hiszel a házasságban?

A házasságkötések száma egyre csökkenő tendenciát mutat világszerte, és ha nem is szűnt meg végérvényesen ez az együttélési forma, kevésbé vonzó, mint régen. Van, aki egyenesen bepánikol a „holtomiglan-holtodiglan” fogalmától, mások felesleges pénzverésnek tekintik az egész ceremóniát. Pedig a házasság nem csupán egy hivatalos papír, hanem két ember egymás iránti szeretetének és kötődésének kifejezője.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nők többsége genetikailag oltva van a házasság szerével: kamaszkorunk óta vágyakozunk, hogy meglássuk majd egyszer szerelmünk kezében a csillogó jegygyűrűt, és elújságolhassuk a barátnőknek és ismerősöknek: igen, már mi is menyasszonyok vagyunk!

Mi van veletek, srácok?

Ma már nem divat túlzottan komolyan venni, aztán feleségül kérni a csajokat. A pasik ráérősen vadászgatnak, cserélgetnek és újítanak a szabad és változatos szex égisze alatt, a szingli lét fénykorát éljük. Már a születendő gyerek miatt sem muszáj összeházasodni két embernek, erős mintaváltás jellemző, a többségnek az élettársi kapcsolat is megfelel. Ez a tény már társadalmilag elfogadottá vált. Te sok olyan srácot ismersz a közvetlen környezetedben, aki a családja fenntartásáért éjjel-nappal hajtana, akinek az legfőbb vágya, hogy édes, angyalhajú babácskák szaladgáljanak körülötte? Mind tudjuk, igazságtalan az élet, mert biológiai hátrányunkat soha nem fogjuk behozni, és amíg egy pasi ráérősen éli az életét (és húzza az időnket), mi egy bizonyos kor felett pánikba esünk, és rágörcsölünk az egész projektre.

Modern felnőttkori csecsemők

A mai srácok nagy része képtelen felnőni, és még akkor is otthon laknak, ha anyagilag megtehetnék, hogy elköltözzenek. Kiválóan érzik magukat a „mamahotelben”. Ha mégis igába hajtják fejüket, az elvárásaik felénk óriásiak. Anya helyett anyjuk légy, testesítsd meg az ideális feleségre vonatkozó igényeiket, légy tradicionális értékrendű lány, de persze építs karriert is. Legyenek kitűzött céljaid, és már az sem zavarja őket, ha te vagy a kapcsolatotokban az, aki jobban keresel. Persze a szerelem, a szexuális kisugárzás alapelvárás.

Néhány indok a házasság mellett – neked

Lehetsz példát statuáló, hogy egy házasság boldog és mindkét fél számára kölcsönösen jól funkcionáló együttélés. Nem kell soha egyedül lenned, mindig lesz társad az ünnepekre és a hosszú hétvégékre, nem kell egyedül magadnak szervezned az életedet. Ha pedig hajlandó a pasid arra, hogy alávesse magát az egész procedúrának, biztos lehetsz komoly szándékában és szerelmében. Végül – de nem utolsósorban – eljön az a nap az életedben, amikor te leszel a középpontban, és a rég áhított hófehér ruha téged öltöztet.

És néhány a törvényesítés mellett – nekik

Ha hitelt szeretnétek felvenni, a legtöbb pénzintézet sokkal kedvezményesebb konstrukciót kínál házastársak részére, miközben egy élettársi viszony igazolása olykor sokkal bonyolultabb és hosszabb időt vesz igénybe. A gyermekek után igénybe vehető szocpol esetén előnyt élveznek a házastársak, a köztük lévő vagyonközösség pozitívuma, hogy a közös tulajdont csak együtt kezelhetik, egymás beleegyezésével. A hatályos törvények értelmében örökbe fogadni is csak házastársak tudnak, élettársak nem, valamint az örökösödési jogot a házasság keretein belül biztosítja a törvény.

Azért vigasztal minket, nőket, hogy az emberiség évezredek óta ragaszkodik a házasság hagyományához, éppen emiatt a természet törvényeiből kiindulva nem tűnhet el teljesen a világból, hiába tiltakozik sok pasi ellene. Ha ma kevesebb is a házasságkötés, friss statisztikai adatok alapján a párkapcsolatok és az együttélések száma nem csökken.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Fejtsd meg a pasid!

Ceremónimestert vagy vőfélyt válasszak az esküvőmre?

Milyen zenét válasszak az esküvőmre?
 

Címkék: házasságban? hiszel

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt tedd, ha a barátaid nem kedvelik a pasidat

Ezt tedd, ha a barátaid nem kedvelik a pasidat

Két tűz közé kerültél? Semmi baj, itt a segítség!

5 jel, hogy szakítani fogsz a pasiddal nyáron

Jön a nyár és fesztiválszezon, szóval sokkal több esélyed van az ismerkedésre, de így a szakításra is.

Innen tudod, hogy ideje lenne szakítani a pasiddal

Nem könnyű meghozni egy ilyen döntést, de ha ránk hallgatsz, nem hibázhatsz!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?