2009.11.30.@ 11.11

Te hiszel a házasságban?

A házasságkötések száma egyre csökkenő tendenciát mutat világszerte, és ha nem is szűnt meg végérvényesen ez az együttélési forma, kevésbé vonzó, mint régen. Van, aki egyenesen bepánikol a „holtomiglan-holtodiglan” fogalmától, mások felesleges pénzverésnek tekintik az egész ceremóniát. Pedig a házasság nem csupán egy hivatalos papír, hanem két ember egymás iránti szeretetének és kötődésének kifejezője.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nők többsége genetikailag oltva van a házasság szerével: kamaszkorunk óta vágyakozunk, hogy meglássuk majd egyszer szerelmünk kezében a csillogó jegygyűrűt, és elújságolhassuk a barátnőknek és ismerősöknek: igen, már mi is menyasszonyok vagyunk!

Mi van veletek, srácok?

Ma már nem divat túlzottan komolyan venni, aztán feleségül kérni a csajokat. A pasik ráérősen vadászgatnak, cserélgetnek és újítanak a szabad és változatos szex égisze alatt, a szingli lét fénykorát éljük. Már a születendő gyerek miatt sem muszáj összeházasodni két embernek, erős mintaváltás jellemző, a többségnek az élettársi kapcsolat is megfelel. Ez a tény már társadalmilag elfogadottá vált. Te sok olyan srácot ismersz a közvetlen környezetedben, aki a családja fenntartásáért éjjel-nappal hajtana, akinek az legfőbb vágya, hogy édes, angyalhajú babácskák szaladgáljanak körülötte? Mind tudjuk, igazságtalan az élet, mert biológiai hátrányunkat soha nem fogjuk behozni, és amíg egy pasi ráérősen éli az életét (és húzza az időnket), mi egy bizonyos kor felett pánikba esünk, és rágörcsölünk az egész projektre.

Modern felnőttkori csecsemők

A mai srácok nagy része képtelen felnőni, és még akkor is otthon laknak, ha anyagilag megtehetnék, hogy elköltözzenek. Kiválóan érzik magukat a „mamahotelben”. Ha mégis igába hajtják fejüket, az elvárásaik felénk óriásiak. Anya helyett anyjuk légy, testesítsd meg az ideális feleségre vonatkozó igényeiket, légy tradicionális értékrendű lány, de persze építs karriert is. Legyenek kitűzött céljaid, és már az sem zavarja őket, ha te vagy a kapcsolatotokban az, aki jobban keresel. Persze a szerelem, a szexuális kisugárzás alapelvárás.

Néhány indok a házasság mellett – neked

Lehetsz példát statuáló, hogy egy házasság boldog és mindkét fél számára kölcsönösen jól funkcionáló együttélés. Nem kell soha egyedül lenned, mindig lesz társad az ünnepekre és a hosszú hétvégékre, nem kell egyedül magadnak szervezned az életedet. Ha pedig hajlandó a pasid arra, hogy alávesse magát az egész procedúrának, biztos lehetsz komoly szándékában és szerelmében. Végül – de nem utolsósorban – eljön az a nap az életedben, amikor te leszel a középpontban, és a rég áhított hófehér ruha téged öltöztet.

És néhány a törvényesítés mellett – nekik

Ha hitelt szeretnétek felvenni, a legtöbb pénzintézet sokkal kedvezményesebb konstrukciót kínál házastársak részére, miközben egy élettársi viszony igazolása olykor sokkal bonyolultabb és hosszabb időt vesz igénybe. A gyermekek után igénybe vehető szocpol esetén előnyt élveznek a házastársak, a köztük lévő vagyonközösség pozitívuma, hogy a közös tulajdont csak együtt kezelhetik, egymás beleegyezésével. A hatályos törvények értelmében örökbe fogadni is csak házastársak tudnak, élettársak nem, valamint az örökösödési jogot a házasság keretein belül biztosítja a törvény.

Azért vigasztal minket, nőket, hogy az emberiség évezredek óta ragaszkodik a házasság hagyományához, éppen emiatt a természet törvényeiből kiindulva nem tűnhet el teljesen a világból, hiába tiltakozik sok pasi ellene. Ha ma kevesebb is a házasságkötés, friss statisztikai adatok alapján a párkapcsolatok és az együttélések száma nem csökken.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Fejtsd meg a pasid!

Ceremónimestert vagy vőfélyt válasszak az esküvőmre?

Milyen zenét válasszak az esküvőmre?
 

Címkék: házasságban? hiszel

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 meglepő női testrész, ami azonnal felizgat egy pasit

5 meglepő női testrész, ami azonnal felizgat egy pasit

Egyik sem az, amire egyből gondolnál.

A terápiás módszer, amivel újra fantasztikus lehet a szex

Plusz csökkenti a szorongást és növeli a kötődést. #azonnalkell!

Párok meséltek róla, milyen gyakran jutnak egyszerre a csúcsra

A Reddit névtelen vallomásai alapján nem nagy meglepetés, ha azt mondjuk: totál változó.

Tudtad, hogy 20 különböző pénisz típus létezik?

Nincs két egyforma, olyanok, akár a hópelyhek. Ismerd meg, milyen kategóriákba lehet őket sorolni!

Tippek, hogy soha ne laposodjon el köztetek a hancúrozás

Komoly kapcsolatban élő párok osztották meg a tippjeiket a Redditen.

Tényleg pozitív hatása lehet a pornónézésnek a kapcsolatodra?

Persze sok dologtól függ, hisz nem mindegy, hogy mikor, mit, mennyit és hogy nézed.

A 15 legjobb szextipp, amit valaha kaphatsz

Te és a pasid is imádni fogjátok!

„Zoomon keresztül vettem részt életem első szexpartiján, ilyen volt”

A harmincas nő elárulta a Cosmónak, milyen egy ilyen buli. Te kipróbálnád?

Tényleg kell fizikai vonzalom a boldog párkapcsolathoz?

Választ kapsz arra a kérdésedre is, hogy jó ötlet-e olyan sráccal randizni, aki elsőre nem jön be.

6 nő elmesélte, hogyan tette még izgalmasabbá a szexet a pasijával

A monogámia nem jelent egyet az unalmas szexuális élettel, amire bizonyíték a következő néhány sztori is!

4 jel, hogy feleslegesen pazarolsz sok időt egy kapcsolatra

Ha ezeket tapasztalod, inkább offold a dolgot.

Ezért izgat fel, ha a pasiddal vitázol

Ugye, te is tapasztaltál már hasonlót? Nyugi, ez teljesen természetes!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?