Szabadság, szerelem – interjú Sarádi Zsolttal

Színészi teljesítményével már levett minket a lábunkról, de kíváncsiak voltunk, vajon civilben is érzékeny és szenvedélyes-e A nő vágya című darab egyik főszereplője, Sarádi Zsolt.

A levegőben szenvedély és várakozás vibrál, miközben füstfelhő tölti be a teret. Cigarettafüst, melyből lassan, sokat sejtetően bontakozik ki egy férfi alakja. A teremben minden lány szíve egy ütemre dobban – így lép színpadra Sarádi Zsolt a Pesti Színházban, A nő vágya című musicalben.

Amikor a Vígszínház büféjében megemlítem Zsoltnak, mennyire hatásos a belépője, csak mosolyog, és szerényen, kizárólag szakmai szempontból reagál.

Örülök, hogy engem választottak Octave Mouret szerepére. Megtisztelő számomra, hogy idejött Csehországból egy lány, aki ezt velem akarta megcsinálni: a meghallgatások során engem választott ki – bár voltak arról viták, hogy én mennyire vagyok képes ezt prózai színészként végigcsinálni.

A bemutató után pozitív visszajelzéseket kaptál?

Összességében igen, bár nem adok döntően a kritikákra. Tudod, van egy sajátos mércém, ami alá vagy befutok, vagy átugrom. Az esetek többségében alászaladok.

Akkor ha jól értem, maximalista vagy.

Abszolút!

Úgy tudom, rák a csillagjegyed, ami szerintem szintén afelé visz, hogy még érzékenyebben, még maximalistábban éld meg a szerepeidet.

Lehet benne valami. A horoszkóp és a számmisztika egyébként nem nagyon foglalkoztat, viszont 1977. július 21-én születtem, amire azt mondják a hozzáértők, hogy nagyon furcsa dátum.

Furcsa?!

Igen, és ez a furcsaság egész életem során végigkísért: biztosan emiatt éreztem magam sok helyen és helyzetben kívülállónak.

Úgy érzem, valamennyire A nő vágyában játszott karaktered, Octave Mouret is kívülálló, ugyanakkor szenvedélyes, csábító, kissé felületes figura. Mennyiben hasonlítasz rá?

Volt olyan időszakom, amikor én is sok mindent elhittem magamról. 21 évesen végeztem a Színművészeti Egyetemen, ezt követően pedig gyorsan jöttek nagy szerepek, a sikerek… És az ember hajlamos elszállni. Aztán az élet megtanít, hogy nem így működnek a dolgok. Tehát ennek a figurának a felületességét én is megéltem.

És Octave mindent elsöprő szenvedélye benned is megvan?

Nem tudom, mit láttál a színpadon, de nagyon szélsőségesen élem meg a magánéletem!

Érdekes, a Vígszínház nyári évadzáró buliján sokkal inkább egy laza, gondtalan srácnak tűntél, akit mindig sok ember vesz körül.

Egyáltalán nem vesznek sokan körül, ez valószínűleg csak abban a szituációban volt így. A lazaságról pedig annyit, hogy amikor elkap az iszonyatos szabadságvágyam, akkor nagyon be tudok lazulni. Ám sokszor bezárok, és hátrafelé húzódom, mint egy rendes Rák – mosolyog.

Azokban a lányokban is meg kell lennie ennek a kettősségnek, akik tetszenek neked?

Csak az kell, hogy szabad legyen. Számomra ez a legfontosabb.

Van olyan lány, akiben megtaláltad ezt?

Van. Elég sokáig kerestem az utam: sokáig voltam egyedül, mert senki nem bírta mellettem hosszabb távon. A problémákra rögtön szakítással reagáltam, nem voltam hajlandó kompromisszumokra. De most jött az életembe valaki, és érzem, hogy vele, miatta engednem kell. Ő pontosan tudja, hogyan kell velem bánni.

És te is tudod, hogyan kell a lányokkal bánni? Szerinted mi „a nő vágya”?

Úgy gondolom, a legtöbb lány biztonságra vágyik. Arra, hogy megtalálja azt, akivel együtt marad: egyszer még a legvadabb nő életében is eljöhet a pillanat, amikor férjet és gyerekeket akar.

Ez a pasik többségénél is hasonlóan működik: egy idő után kell a biztonság…

Persze. Aki azt mondja, hogy boldog attól, hogy minden nőt megkap, az valamit elfed. Azt hiszem, nagyon magányos lehet az, aki így él. Ahogyan a népdal is mondja: „aki kettőt-hármat szeret, sosincs arra jó világ”.

A népdalokban is otthon vagy?

Annyira nem. De ha már zene, csak olyasmit hallgatok, ami felszabadítja az ösztöneimet – ezért imádom a délszláv muzsikát. Valami olyasmit ad a lelkemnek, amit folyamatosan kerestem: a végtelen szabadságot. Ha meghallom azt a zenét, kinyílik számomra a világ.

Ezt a rockzenére is mondják néha…

Azt is szeretem, de csak időszakonként. Rockzenén nőttem fel, gyerekkoromban a Nirvana volt a legnagyobb kedvencem. A magyar zenekarok közül pedig a Tankcsapdát szeretem nagyon. Ők is debreceniek, ahogyan én. Nagyon bírom őket, és csak miattuk vállaltam el egyszer, hogy szerepelek egy videoklipben, amely a Füst és Lábdob című számukhoz készült.

Megnézzük, és biztosan felismerünk majd a klipben…

Ha jól figyeltek…

Kapcsolódó cikkek:

A legszexibb kommentátor – interjú Vincze Ottóval

„Szeretem feszegetni a határaimat” – interjú Nagy Balázzsal

Soma, a bűvész: „Az én szótáramban nem szerepel a lehetetlen.”

Még több

Szex-Szerelem