2010.04.20.@ 11.04

Ha nem jó a szex…

Sokszor sokféle oka lehet annak, ha valami nem működik köztetek az ágyban. Van, hogy a varázs múlik el, van, hogy a szerelem, de az is lehet, hogy nem passzoltok össze, még ha az elején ezt másképp is gondoltátok. Összeszedtünk néhány tipikus problémát, ami könnyen vezethet rossz szexhez.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az újdonság varázsa

Jellemzően azoknál a pároknak fordul elő, hogy hamar ráunnak a másikra az ágyban, ahol kezdettől fogva a testiség uralkodott. Ha kevesebb időt és energiát szenteltetek egymás személyiségének alaposabb megismerésére, idővel úgy érezhetitek, hogy a szexen kívül nincs is bennetek más közös.

Habár a kémia működött, és megvolt köztetek az a bizonyos szikra, ez csak az újdonság varázsa volt. Mivel úgy tűnik, mást vártok a másiktól, megeshet, hogy már a szeretkezés sem olyan, mint az első alkalmakkor.

Azoknál a viszonyoknál, amelyek általában kizárólag a testi együttlétekről szólnak, és senki sem akar többet a másiktól, ez nem szokott előfordulni, mert ilyenkor a jó szex az a kizárólagos ok, amiért a párok igényt tartanak a másikra. Enélkül eleve nem működik a kapcsolat.

Ha elmúlik…

Szinte a legtöbb esetben akkor romlik meg két ember között a szexuális harmónia, amikor az egyikük vagy mindketten úgy érzik, elmúltak az érzéseik a másik felé. Ennek számtalan oka lehet: a kiábrándulástól, a csalódáson át egészen addig, hogy már nem érzel semmit a másik iránt.

Ez gyakran jár együtt azzal, hogy érzelmek nélkül nem tudsz úgy közeledni a párod felé, ahogyan korábban. Ez egyértelműen lelkiismereti kérdés – nem őszinték a mozdulataid, a vágyaid, az érzéseid, amikor szeretkeztek. Mivel a szex igen fontos pillére egy kapcsolatnak, a tovább fent nem tartható állapot általában szakítással végződik. Ilyenkor már felesleges is erőltetni a dolgot, ha elmúlt, hát elmúlt.

Teljesítményromlás

Általában lelki vagy testi okai vannak annak, ha valamelyikőtök rendre egymás után nem hozza a formáját. Az egyszerűbb eset, ha testi okok vezetnek a nem kielégítő szexhez, mert ez orvosi javaslattal, esetleg gyógyszerrel javítható.

Ha azonban lelki eredetű a probléma, arról érdemesebb többet beszélni. A gondolatok és a bennünk rejlő gátlások, fojtó tényezők nagyban járulhatnak hozzá a szexuális teljesítmény romlásához. Ilyen probléma lehet, ha valaki nem elégedett a testével, a külsejével, rossz élményei vannak, nem tud felszabadulni, feszélyezve érzi magát, nem biztos a dolgában, tapasztalatlan, de akár a kommunikáció hiánya is okozhat gondot a párok között.

Minden esetben megoldást jelenthet, ha megbeszélitek egymással a kiváltó okot. Sokan persze nehezen nyílnak meg – még a hosszabb kapcsolatokban is –, és tárják fel azokat a nehézségeket, amelyek gátolják őket az ágyban. De könnyen megeshet, hogy csak egy kis biztatás kell, esetleg egy téves képzetet kell eloszlatnod a másikban. Ha úgy érzed, lenne min javítani a szexben, finoman jelezd ezt a párodnak, beszéljetek róla, esetleg játékosan vezesd rá, mi az, amin szívesen változtatnál. A rutin és a megszokás sokszor negatívan hat a szexuális együttlétekre.

Ha ennél komolyabb a probléma, kérjétek ki egy szexuálpszichológus tanácsát, aki bizonyosan tud segíteni nektek.

Nem illik a kulcs a zárba

Ritkán, de előfordulhat, hogy két ember annak ellenére nem illik össze, hogy látszólag minden stimmel köztük. Megvan a vonzalom, a szerelem, a vágy és a szenvedély a másik iránt, élvezed az érintését, de amikor szeretkezni kezdtek, mégsem az igazi.

Ezt még a kémia hiánya sem magyarázhatja, hiszen szinte tökéletes a kettőtök közti összhang, mégis valami hibádzik. Bármennyire is tökéletes a kapcsolatotok vagy erősek az érzelmeitek, lehet, hogy egyszerűen nem passzoltok össze.

Persze nem érdemes az elején feladni, ha úgy érzed, mindennek ellenére is tudtok változtatni a dolgon – hagyjatok időt egymásnak. Azonban ha a szex hosszútávon sem az igazi, érzelmek ide vagy oda, idővel a kapcsolat megromlásához fog vezetni a nem kielégítő szexuális élet.

Kapcsolódó cikkek:

Ébredj, Csipkerózsika! 7 szexmese, amit megcáfolunk

A hét szexpozíciója: Pasi kerülőúton

Vad szexre vágysz? Hangszálakat gerjessz!

Címkék: szex

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.