2010.07.01.@ 14.07

Miben és miért különböznek a nők a férfiaktól?

A nemek közti különbségek és azonosságok örök kérdéskör az élet minden területén. Míg egy nő órákig válogat a szekrény előtt állva ruhái között, és az első randevú minden részletére emlékszik, addig a férfi a másodperc töredéke alatt, szinte csukott szemmel felöltözik, és sok eseményt meg nem történtként kezel, egyszerűen csak azért, mert nem is emlékszik rá.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hogy mivel magyarázható mindez? A legtöbb kérdésre az agy struktúrája és kémiája adja meg a választ. Louann Brizendline, a Kaliforniai Egyetem pszichiáter professzora munkája során megfigyelte a nők viselkedését különböző életkorban és élethelyzetekben.

Női és férfi agy

A férfi agya körülbelül 9%-kal nagyobb, mint a női, azonban mindkét nem azonos számú agysejttel rendelkezik. Ebből következik minden rejtély kulcsa, hogy a női agysejtek sűrűbben helyezkednek el a kisebb koponyában. A női és férfi agy ezért is hall, lát és érez eltérő módon.

Mindennek mi köze van a divathoz? Tehetjük fel jogosan a kérdést. Nagyon is sok. Az élet minden területe ugyanis az egymás iránti vonzalommal, párválasztással, önkifejezéssel függ össze, attól a pillanattól kezdve, hogy reggel kinyitjuk a szemünket az ágyban, egészen addig, míg vissza nem bújuk este a paplan alá.

A közben eltelt 10-12 órában pedig kiválasztjuk az alakunkat legjobban kiemelő ruhát, órákig csicsergünk legjobb barátnőnkkel (a női agy beszéd- és hallóközpontjában 11%-kal több az idegsejt), hol mobilon, hol személyesen, de leginkább mindkét módon. Próbálunk egészséges ételeket fogyasztani, sportolunk, hogy megőrizzük testünk és szellemünk fittségét, mert csak így találhatjuk meg azt a férfit, akire vágyunk. Mindeközben sok-sok pénzt költünk arra, hogy külsőnket és belsőnket ápoljuk, jól érezzük magunkat a bőrünkben, és olyan életet élhessünk, amilyenre vágyunk.

Ha akarjuk, ha nem, a divat és a trendek, az aktuális irányvonalak igenis hatással vannak mindennapi életünkre.

A párválasztás

David Buss evolúciós pszichológus szerint a nők azért várják el partnereiktől az ősi eszményi tulajdonságokat, mert ösztöneik évmilliók alatt semmit sem változtak. Felismerte, hogy a nők nagyobb hangsúlyt fektetnek a férfi anyagi helyzetére, társadalmi státuszára, mint külső megjelenésére. Az is kimutatható, hogy a nők olyan párt keresnek, akik átlagosan 10 centiméterrel magasabbak és 3,5 évvel idősebbek náluk.

Míg a férfiak vonzó feleséget, átlagban 2,5 évvel fiatalabbat keresnek, telt ajkakkal, csillogó bőrrel és szemmel, formás alakkal. Mindezek a preferenciák az utódnemzéssel és termékenységgel kapcsolatosak, ezért is törekszik mindkét fél arra, hogy a megjelenés terén is kihozza magából a maximumot.

A szépítőszerek, a parfümök, a legújabb ruhák a divatüzletek polcain min-mind azt sugallják, hogy nélkülük nehezebben találjuk meg nem csupán a másik felünket, de önbizalmunkat is.

Tetszeni vágyás. Mindkét nem fontos tulajdonsága, melyet a hormonjaink befolyásolnak és irányítanak. A lányok gyermekkoruk óta papást-mamást játszanak az óvodai kisházban, míg a fiúk autóikkal száguldoznak, egymást lökdösik, és erejüket fitogtatják. Ettől működik az élet, és ezért próbáljuk megtalálni életünk párját is.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A gondolatrendőrnő – pasiszemmel

Újrahasznosított érzelem – barátság az exszel

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: férfiaktól? különböznek miben miért

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Így hívd el a kiszemelted randizni

Így hívd el a kiszemelted randizni

Neked is alapos fejtörést okoz, hogy hogyan kezdeményezz a srácnál, aki bejön? Most megmutatjuk a tuti receptet, amivel garantált a siker!

6 pasi a legkínosabb maszturbációjáról vallott

A pasik még a legcikisebb helyeken is képesek játszadozni magukkal! Készülj, mert a következő vallomásoktól azonnal el fogsz pirulni!

Ezzel az 5 csillagjeggyel a legrizikósabb randiznod

Már egyeztetted is a sráccal a randit? Gyorsan csekkold a csillagokat, mielőtt a naptáradba is bevésnéd a dátumot, mert lehet, hogy nehezebb lesz a menet, mint gondoltad!

Ezért vérezhetsz szex után

Történt már veled olyan, hogy apró vércseppekkel kellett szembenézned hancúrozás után? A jelenségnek több oka is lehet, amit nem szabad elhanyagolni!

Ezért NE szexelj medencében

Mindig is ki akartad próbálni a medencében való hancúrozást a pasiddal? Ezután a cikk után garantáltan elmegy majd a kedved a dologtól!

5 lány bevallotta, melyik szexpózt utálja legjobban

Ugye te is imádod, amikor este a pasiddal végre egymáshoz bújtok, és a végén egy szuperszexi ágyjelenetté alakul a helyzet? Főleg, ha kedvenc pózodban a srác keze kényeztet! De fogadjunk neked is vannak olyan testhelyzetek, amikben kényelmetlenül érzed magad.

Kiderült, melyik megyében a leghűségesebbek a magyar pasik

Csongrád, Pest vagy Nógrád? Egy friss kutatásból megtudhatod, hogy hol érdemes keresned a nagy szerelmet és hozzá a hűséges srácokat. Olvass tovább a részletekért!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?