2010.07.01.@ 14.07

Miben és miért különböznek a nők a férfiaktól?

A nemek közti különbségek és azonosságok örök kérdéskör az élet minden területén. Míg egy nő órákig válogat a szekrény előtt állva ruhái között, és az első randevú minden részletére emlékszik, addig a férfi a másodperc töredéke alatt, szinte csukott szemmel felöltözik, és sok eseményt meg nem történtként kezel, egyszerűen csak azért, mert nem is emlékszik rá.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hogy mivel magyarázható mindez? A legtöbb kérdésre az agy struktúrája és kémiája adja meg a választ. Louann Brizendline, a Kaliforniai Egyetem pszichiáter professzora munkája során megfigyelte a nők viselkedését különböző életkorban és élethelyzetekben.

Női és férfi agy

A férfi agya körülbelül 9%-kal nagyobb, mint a női, azonban mindkét nem azonos számú agysejttel rendelkezik. Ebből következik minden rejtély kulcsa, hogy a női agysejtek sűrűbben helyezkednek el a kisebb koponyában. A női és férfi agy ezért is hall, lát és érez eltérő módon.

Mindennek mi köze van a divathoz? Tehetjük fel jogosan a kérdést. Nagyon is sok. Az élet minden területe ugyanis az egymás iránti vonzalommal, párválasztással, önkifejezéssel függ össze, attól a pillanattól kezdve, hogy reggel kinyitjuk a szemünket az ágyban, egészen addig, míg vissza nem bújuk este a paplan alá.

A közben eltelt 10-12 órában pedig kiválasztjuk az alakunkat legjobban kiemelő ruhát, órákig csicsergünk legjobb barátnőnkkel (a női agy beszéd- és hallóközpontjában 11%-kal több az idegsejt), hol mobilon, hol személyesen, de leginkább mindkét módon. Próbálunk egészséges ételeket fogyasztani, sportolunk, hogy megőrizzük testünk és szellemünk fittségét, mert csak így találhatjuk meg azt a férfit, akire vágyunk. Mindeközben sok-sok pénzt költünk arra, hogy külsőnket és belsőnket ápoljuk, jól érezzük magunkat a bőrünkben, és olyan életet élhessünk, amilyenre vágyunk.

Ha akarjuk, ha nem, a divat és a trendek, az aktuális irányvonalak igenis hatással vannak mindennapi életünkre.

A párválasztás

David Buss evolúciós pszichológus szerint a nők azért várják el partnereiktől az ősi eszményi tulajdonságokat, mert ösztöneik évmilliók alatt semmit sem változtak. Felismerte, hogy a nők nagyobb hangsúlyt fektetnek a férfi anyagi helyzetére, társadalmi státuszára, mint külső megjelenésére. Az is kimutatható, hogy a nők olyan párt keresnek, akik átlagosan 10 centiméterrel magasabbak és 3,5 évvel idősebbek náluk.

Míg a férfiak vonzó feleséget, átlagban 2,5 évvel fiatalabbat keresnek, telt ajkakkal, csillogó bőrrel és szemmel, formás alakkal. Mindezek a preferenciák az utódnemzéssel és termékenységgel kapcsolatosak, ezért is törekszik mindkét fél arra, hogy a megjelenés terén is kihozza magából a maximumot.

A szépítőszerek, a parfümök, a legújabb ruhák a divatüzletek polcain min-mind azt sugallják, hogy nélkülük nehezebben találjuk meg nem csupán a másik felünket, de önbizalmunkat is.

Tetszeni vágyás. Mindkét nem fontos tulajdonsága, melyet a hormonjaink befolyásolnak és irányítanak. A lányok gyermekkoruk óta papást-mamást játszanak az óvodai kisházban, míg a fiúk autóikkal száguldoznak, egymást lökdösik, és erejüket fitogtatják. Ettől működik az élet, és ezért próbáljuk megtalálni életünk párját is.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A gondolatrendőrnő – pasiszemmel

Újrahasznosított érzelem – barátság az exszel

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: férfiaktól? különböznek miben miért

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ebbe a 3 csillagjegybe szeretnek bele a legkönnyebben a pasik

Ebbe a 3 csillagjegybe szeretnek bele a legkönnyebben a pasik

Te is a csábítás nagy mestere vagy? A csillagjegyed elárulja!

6 hiba, amit elkövethetsz a kapcsolatod első hónapjában

Összejöttél a tökéletes pasival? Akkor ezeket mindenképpen felejtsd el az első egy hónapban!

Ezek a csillagjegyek megtalálják az igazit decemberben

Csekkold, hogy te köztük vagy-e!!

„A vőlegényem szülei fizettek, hogy elhagyjam, és én elfogadtam”

Egy ausztrál lány őszintén leírta, miért döntött úgy, hogy egy nagyobb összegért cserébe elhagyja kislánya apukáját, akihez hozzá akart menni. Zsepit készíts!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?