2010.07.06.@ 11.07

Hogyan érd el, hogy a párod családja is megkedveljen?

Klasszikus történet: megtalálod az Igazit, aki egyenesen odáig van érted, de sajnos a családja nincs ugyanezen a véleményen. Ha hosszú távú kapcsolatról van szó, nem a szerelmed az egyetlen, akire mély benyomást kell tenned. Megmutatjuk, hogyan érd el, hogy a família is a keblére öleljen téged.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Pörögj fel!

Az első találkozás a párod szüleivel ijesztő, ilyenkor tele vagy kétségekkel, hogy vajon szimpatizálnak-e majd veled vagy sem. Ekkor a legfontosabb, hogy felpörögj, és csakis önmagad add. Minél jobban stresszeled magad, annál inkább azt érzik a kedvesed „felmenői”, hogy kerülöd a társaságukat. Nem egy nagyszerű kezdet, igaz? Nem számít, mennyire vagy ideges, inkább kacagj, és légy közvetlen velük!

Ajánld fel a segítséged!

Minden alkalommal, amikor a családtagjaival találkozol, tégy apró erőfeszítéseket értük. Ha vacsorára vagy hivatalos, vigyél ínycsiklandozó, saját készítésű desszertet, vagy egyszerűen segíts az asztal leszedésében, a mosogatásban. Az is megnyerő, ha megleped az apósjelöltet a kedvenc borával. Méltányolni fogják már magát a tényt, hogy veszed a fáradságot azért, hogy a kedvükre tégy.

Légy figyelmes!

Írd be a naptárba a családtagok szülinapját és egyéb fontos mérföldkövek dátumát (például a kishúga érettségijének napját). Küldj képeslapot, vagy ha nem tudsz megjelenni a szülinapi ünnepségen, tiszteld meg őket egy telefonhívással. Ha ajándékkal is szeretnéd meglepni őket, különösen légy megfontolt. Nincs értelme beszerezni egy doboz extra finom bonbont, ha a mamája laktózérzékeny. Tájékozódj, mielőtt bevásárlókörútra indulnál, és nyugodtan kérd ki a párod véleményét.

Mutass kellő érdeklődést!

Akármi is tartozzon a szülei érdeklődési körébe, mutass iránta érdeklődést. Lehet, hogy például az agyagszobrászat nem tartozik a kedvenc beszédtémáid közé, de ha őket érdekli ez a téma, hallgass figyelmesen, és tegyél fel sok kérdést! Ki nem szeret saját magáról csacsogni? Semmi sem olyan klassz, mint hogy egy csésze tea mellett kitárgyaljuk a számunkra legkellemesebb dolgokat, és ezzel a szülők is így vannak.

Ne szégyenítsd meg a partnered!

Látod a lelki szemeid előtt azt a pillanatot, amikor a család valamennyi tagja csipkelődni kezd a pasiddal, és minden múltbéli bolond tettét felelevenítik? Semmi esetre se csatlakozz hozzájuk. Noha abból a szempontból csábító lehet a gondolat, hogy így erősebbé válhat a kötelék közted és a rokonok között, de inkább óvakodj az ilyesfajta szituációktól! Emlékeztesd magad rá, hogy a szerettei, főleg a szülei születése óta élete minden fontos mozzanatánál jelen voltak, így ők fel vannak hatalmazva rá, hogy felhozzák, milyen furcsa leányzóval randizott tizenhat évesen. De ha a családja azt érzékeli, hogy te léped át a határt az ugratásban, azonnal a védelmébe veszik fiacskájukat, te pedig a mellőzöttek listájára kerülsz.

Tartózkodj a kellemetlen beszélgetésektől!

Ez magában foglalja a következőket, ám nem korlátozódik kizárólag ezekre a témákra: a politika, a rasszizmus, a vallás, az abortusz és bármi olyan témára, amely kínos csendet vagy parázs vitákat eredményez. Ragaszkodj a semleges, udvarias beszélgetési formulákhoz.

Ne légy kritikus!

Ha a fentebb említett nyomasztó társalgás mégis hirtelen kezdetét venné, ne légy túlzottan kritikus a családtagokkal szemben, akármilyen véleményt is képviseljenek. Nem szükségszerű, hogy véka alá rejtsd a nézeteidet, de ha az eszméik teljesen különböznek a tiedtől, egyszerűen intézd el annyival, hogy „egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet”. Törekedj a mihamarabbi témaváltásra!

Öltözködj megfelelően!

Az öltözködés is hangsúlyos szerepet kap abban, hogy miként ítélnek meg a családtagok. A leglényegesebb, hogy ne mutass túl sokat magadból. Ha nem vagy bizonyos abban, hogy mit is ölts magadra, adjon tanácsot a kedvesed. Hiszen az sem jó, ha túlzottan alulöltözött vagy.

Légy őszinte!

Találkoztál velük, csevegtetek is erről-arról, túléltél minden rázós helyzetet. Itt az ideje a záróakkordnak: hogy végső tanúbizonyságot tégy arról, micsoda kiváló választottja vagy a fiúknak. Mondd el nekik, mennyire nagyszerű volt a velük való találkozás, hogy élmény volt számodra. Ha rajongasz a pasidért, tudasd azt is velük, hogy reméled, hamarosan újra találkoztok. Egy őszinte köszönet sokáig érezteti a hatását, és a párod is imádni fog azért, hogy ilyen jól szerepeltél a szülei előtt.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Miben és miért különböznek a nők a férfiaktól?

Lelkesedj a boldog párkapcsolatért!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: családja hogy hogyan megkedveljen? párod?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Az orgazmus, amibe akár bele is halhatsz

Az orgazmus, amibe akár bele is halhatsz

Veszélyes lehet, ha a neten olvasottakra hagyatkozol a legújabb szextrendekkel kapcsolatban.

6 tipp, ha a pasiddal mész nyaralni

Úgy döntöttetek, hogy idén nyáron beiktattok egy romantikus utazást? Van pár dolog, amire jobb, ha odafigyelsz, ugyanis pokollá tehetik a vakációt.

Ez a 3 csillagjegy a legboldogabb szingliként

Képzeld, már a pasi horoszkópja is árulkodik arról, mennyire szeret kapcsolatban lenni. Csekkold, hogy a csillagjegye szerepel-e a legjobb szinglik listáján!

5 Fifty Shades póz, amit ki kell próbálnod

Kívülről fújod a trilógia pikáns jeleneteit? Akkor itt az idő, hogy a hálószobában is felidézd!

6 pasi elárulta, mikor jött rá, hogy szerelmes

Lehet, hogy azt gondolod, hogy az Sz betűs szó elhangzásakor érzi a srác, hogy odavan érted, pedig már jóval korábban leesik nekik a tantusz.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?