2010.07.06.@ 11.07

Hogyan érd el, hogy a párod családja is megkedveljen?

Klasszikus történet: megtalálod az Igazit, aki egyenesen odáig van érted, de sajnos a családja nincs ugyanezen a véleményen. Ha hosszú távú kapcsolatról van szó, nem a szerelmed az egyetlen, akire mély benyomást kell tenned. Megmutatjuk, hogyan érd el, hogy a família is a keblére öleljen téged.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Pörögj fel!

Az első találkozás a párod szüleivel ijesztő, ilyenkor tele vagy kétségekkel, hogy vajon szimpatizálnak-e majd veled vagy sem. Ekkor a legfontosabb, hogy felpörögj, és csakis önmagad add. Minél jobban stresszeled magad, annál inkább azt érzik a kedvesed „felmenői”, hogy kerülöd a társaságukat. Nem egy nagyszerű kezdet, igaz? Nem számít, mennyire vagy ideges, inkább kacagj, és légy közvetlen velük!

Ajánld fel a segítséged!

Minden alkalommal, amikor a családtagjaival találkozol, tégy apró erőfeszítéseket értük. Ha vacsorára vagy hivatalos, vigyél ínycsiklandozó, saját készítésű desszertet, vagy egyszerűen segíts az asztal leszedésében, a mosogatásban. Az is megnyerő, ha megleped az apósjelöltet a kedvenc borával. Méltányolni fogják már magát a tényt, hogy veszed a fáradságot azért, hogy a kedvükre tégy.

Légy figyelmes!

Írd be a naptárba a családtagok szülinapját és egyéb fontos mérföldkövek dátumát (például a kishúga érettségijének napját). Küldj képeslapot, vagy ha nem tudsz megjelenni a szülinapi ünnepségen, tiszteld meg őket egy telefonhívással. Ha ajándékkal is szeretnéd meglepni őket, különösen légy megfontolt. Nincs értelme beszerezni egy doboz extra finom bonbont, ha a mamája laktózérzékeny. Tájékozódj, mielőtt bevásárlókörútra indulnál, és nyugodtan kérd ki a párod véleményét.

Mutass kellő érdeklődést!

Akármi is tartozzon a szülei érdeklődési körébe, mutass iránta érdeklődést. Lehet, hogy például az agyagszobrászat nem tartozik a kedvenc beszédtémáid közé, de ha őket érdekli ez a téma, hallgass figyelmesen, és tegyél fel sok kérdést! Ki nem szeret saját magáról csacsogni? Semmi sem olyan klassz, mint hogy egy csésze tea mellett kitárgyaljuk a számunkra legkellemesebb dolgokat, és ezzel a szülők is így vannak.

Ne szégyenítsd meg a partnered!

Látod a lelki szemeid előtt azt a pillanatot, amikor a család valamennyi tagja csipkelődni kezd a pasiddal, és minden múltbéli bolond tettét felelevenítik? Semmi esetre se csatlakozz hozzájuk. Noha abból a szempontból csábító lehet a gondolat, hogy így erősebbé válhat a kötelék közted és a rokonok között, de inkább óvakodj az ilyesfajta szituációktól! Emlékeztesd magad rá, hogy a szerettei, főleg a szülei születése óta élete minden fontos mozzanatánál jelen voltak, így ők fel vannak hatalmazva rá, hogy felhozzák, milyen furcsa leányzóval randizott tizenhat évesen. De ha a családja azt érzékeli, hogy te léped át a határt az ugratásban, azonnal a védelmébe veszik fiacskájukat, te pedig a mellőzöttek listájára kerülsz.

Tartózkodj a kellemetlen beszélgetésektől!

Ez magában foglalja a következőket, ám nem korlátozódik kizárólag ezekre a témákra: a politika, a rasszizmus, a vallás, az abortusz és bármi olyan témára, amely kínos csendet vagy parázs vitákat eredményez. Ragaszkodj a semleges, udvarias beszélgetési formulákhoz.

Ne légy kritikus!

Ha a fentebb említett nyomasztó társalgás mégis hirtelen kezdetét venné, ne légy túlzottan kritikus a családtagokkal szemben, akármilyen véleményt is képviseljenek. Nem szükségszerű, hogy véka alá rejtsd a nézeteidet, de ha az eszméik teljesen különböznek a tiedtől, egyszerűen intézd el annyival, hogy „egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet”. Törekedj a mihamarabbi témaváltásra!

Öltözködj megfelelően!

Az öltözködés is hangsúlyos szerepet kap abban, hogy miként ítélnek meg a családtagok. A leglényegesebb, hogy ne mutass túl sokat magadból. Ha nem vagy bizonyos abban, hogy mit is ölts magadra, adjon tanácsot a kedvesed. Hiszen az sem jó, ha túlzottan alulöltözött vagy.

Légy őszinte!

Találkoztál velük, csevegtetek is erről-arról, túléltél minden rázós helyzetet. Itt az ideje a záróakkordnak: hogy végső tanúbizonyságot tégy arról, micsoda kiváló választottja vagy a fiúknak. Mondd el nekik, mennyire nagyszerű volt a velük való találkozás, hogy élmény volt számodra. Ha rajongasz a pasidért, tudasd azt is velük, hogy reméled, hamarosan újra találkoztok. Egy őszinte köszönet sokáig érezteti a hatását, és a párod is imádni fog azért, hogy ilyen jól szerepeltél a szülei előtt.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Miben és miért különböznek a nők a férfiaktól?

Lelkesedj a boldog párkapcsolatért!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: családja hogy hogyan megkedveljen? párod?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ebbe a 3 csillagjegybe szeretnek bele a legkönnyebben a pasik

Ebbe a 3 csillagjegybe szeretnek bele a legkönnyebben a pasik

Te is a csábítás nagy mestere vagy? A csillagjegyed elárulja!

6 hiba, amit elkövethetsz a kapcsolatod első hónapjában

Összejöttél a tökéletes pasival? Akkor ezeket mindenképpen felejtsd el az első egy hónapban!

Ezek a csillagjegyek megtalálják az igazit decemberben

Csekkold, hogy te köztük vagy-e!!

„A vőlegényem szülei fizettek, hogy elhagyjam, és én elfogadtam”

Egy ausztrál lány őszintén leírta, miért döntött úgy, hogy egy nagyobb összegért cserébe elhagyja kislánya apukáját, akihez hozzá akart menni. Zsepit készíts!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?