2010.09.23.@ 16.09

Ha tudnád, mennyire szeret!

Ahelyett, hogy a nagy szerelmi vallomására várnál, inkább figyeld meg a srác viselkedését. Hamarabb elárulja magát, mint gondolnád.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szeret, nem szeret…, egyfolytában ezen agyalsz? Ne tépkedd le az összes virágszirmot a mezőről, tedd fel inkább magadnak az alábbi kérdéseket, hogy kiderüljön: odáig van-e érted, esetleg bizonytalan (de van még benne lehetőség), vagy pedig fél lábbal már kinn is van a kapcsolatotokból. Ha körönként minden válaszod „igen”, csodásan virágzik a szerelmetek, ám ha több mint kétszer válaszolsz „nem”-mel, talán érdemes lenne új rétek után nézned. Geist Klára párkapcsolati szakértőt kértük meg, segítsen eligazodni a pasik természetében.

Mit szövegel?

1. Szokott a közös jövőtökről beszélni, mondjuk arról, hová utazna el veled nyáron?
2. Mindent elkövet, hogy segítsen megoldani a problémáidat?
3. Valahányszor csipkelődik veled, kedvesen teszi?
4. Használja a „szeret” szót, amikor hozzád beszél – mint például „Úgy szeretnék veled reggelizni holnap”?

Lássuk, mennyire szeret!

Geist Klára szerint: a pasid nyelvhasználatából megtudhatod, mennyire van odáig érted. „Figyeld meg, milyen gyakran alkalmaz többes szám első személyt (»mi«) és jövő időt – a legjobb persze, ha egy mondaton belül mindkettő szerepel nála” – mondja. Ha szeret veled lenni, akkor nemcsak a hétvégi programotokat tervezi, de el tudja képzelni azt is, hogy együtt szánkóztok télen, és lekocsikáztok nyáron a tengerhez. Az is nagyon beszédes, ahogyan a problémáidat kezeli. „Biztos lehetsz benne, hogy ragaszkodik hozzád, ha támogatni szeretne téged, és legszívesebben helyetted gyürkőzne meg a gondokkal.” Még a szűkszavú Mr. Darcy-típusok is, akik tanácsadásban és lelkizésben talán nem a legjobbak, észrevehetően igyekezni kezdenek, ha valaki elcsavarja a fejüket.

„A gyengéd piszkálódás szintén jót ígér: annak a jele, hogy a fickó kényelmesen érzi magát a kapcsolatban” – állítja a szakértő. De a legerősebb bizonyíték az, ha gyakran használja a „szeret” szót. „Amikor arról beszél: szerette, hogy ezt vagy azt csináltátok együtt, akkor ezzel azt mondja, hogy téged szeret. Ha olyanokat ejt ki a száján, hogy veled még a boltba leugrani is egy kaland, akkor fülig szerelmes.”

Miről beszél a teste?

1. Megfogja a kezed az utcán?
2. Szeret bújni, és jólesik neki, ha hozzáérsz?
3. Amikor beszélsz, egyenesen a szemedbe néz?
4. Ugyanazokon a dolgokon nevettek?

Lássuk, mennyire szeret!

„A pasik nem valami jók a testbeszéd értelmezésében, és nem is figyelnek oda arra, hogy ne adjanak egyértelmű jelzéseket, mint ahogy talán te néha szoktad” – mondja a Cosmopolitan szakértője. Tehát ez azt jelenti, hogy a mozdulataikból olvasni gyerekjáték.

És mi van akkor, ha nyilvánosság előtt egyáltalán nem mutatja ki, hogy vonzódik hozzád? „Ennek semmi köze ahhoz, mennyire szeret – magyarázza a párkapcsolati tanácsadó. – Sok férfi érzi magát kényelmetlenül attól, ha a legmélyebb érzéseit vadidegenek társaságában kell kifejeznie. Az, hogy nem szeret az utcán vagy buszon csókolózni, esetleg kézen fogva sétálgatni, lehet, csak annak a jele, hogy zavarban érzi magát mások előtt.”

Ami sokkal többet elárul az érzéseiről, inkább az, hogy működik-e köztetek az interakciós szinkron – vagyis mennyire utánozzátok egymás viselkedését. Megfigyelted már, hogy a szerelmespárok sok mindent egyidejűleg tesznek? A bárban például ugyanakkor emelik fel a poharat, és egyszerre sóhajtanak. Ha már nagyon egy hullámhosszon vagytok, megvannak a saját kis poénjaitok, és azonos szitukon nevettek. És ez fordítva is igaz – amikor a szerelem elmúlik, akkor már inkább idegesít, ha őt szórakoztatja valami.

És mi a helyzet a szemezéssel? „A legtöbb pár a beszélgetés idejének 70%-ában tartja a szemkontaktust, de ahogy az események rosszabbra fordulnak, úgy tekingetnek majd inkább másfelé – bármilyen szomorú is ez.”

A cikk folytatását megtalálod az októberi Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:

El a kezekkel a pasimtól!

Bed timing – ha később engeded be az ágyadba, jobban szeret?

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: mennyire szeret tudnád

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

6 lány elmesélte, milyen volt a szex egy szűz pasival 

6 lány elmesélte, milyen volt a szex egy szűz pasival 

Extra izgi, ha először tervezel hancúrozni azzal a helyes sráccal, de mi a helyzet akkor, ha neki minden értelemben ez lesz az első tizennyolc karikás élménye?

5 jel, hogy nem lesz hosszútávú a kapcsolatod

Ugye te is hallottál már a vízválasztó 7. évről egy kapcsolatban? A szakemberek szerint előre megjósolható, hogy mennyire lesz hosszútávú a szerelmetek, ha ugyanis a következő jeleket tapasztalod, akkor bizony lengedezik a piros zászló!

6 jel, hogy a pasi még mindig az exét akarja

Odavagy a srácért, de néha úgy érzed, hogy még mindig másé a szíve? Ezekből a jelekből kiderítheted, van-e okod aggódni.

Kiderült, melyik szexpózzal égeted el a legtöbb kalóriát

Melyik hangzik jobban fogyás szempontjából – egy 40 perces kocogás, vagy egy hancúr az ágyban? Ugye, hogy te is inkább az utóbbit választanád?

6 titok a kutyapózról, amit a pasid sosem vallana be

Te is imádod, amikor hátul kalandozik a szerelmed, de sosem merted megkérdezni, mégis mi jár a fejében ilyenkor? Most végre megtudhatod!

5 dolog, amit minden lány csinál szex előtt, közben és után

Eddig azt hitted, hogy csak neked vannak titkos szokásaid a hancúrpercek közben? Ezeket az apró furcsaságokat tuti te is legalább egyszer csináltad már.

6 pasi elárulta, honnan tudta, hogy szerelmes

Néha nagyon is nehéz bevallani, ha totál belezúgtál valakibe. Te tudod, a srácok honnan sejtik, ha egy lány elrabolta a szívüket? Elárulták!

6 tipp, hogy ne stresszelj rá az első randira

Ha te is izgulsz, mielőtt készülődsz a nagy talira azzal a helyes sráccal, akkor olvasd el, hogyan relaxálhatsz egy kicsit előtte!

Ennyi idősen élvezik a legjobban a nők a szexet

Egy friss kutatásból kiderült, hány éves korodban élvezed leginkább a nagy ÓÓÓ-t, és az eredmény durván meglepő!

Így helyezd fel tökéletesen az óvszert

Filóztál már rajta, de sose merted megkérdezni? Most végre lecsekkolhatod, hogyan tudod elkerülni a kínos bénázást az intim pillanatokban!

4 jel, hogy túl gyorsan halad a kapcsolatotok

Nem igazán tudnád megmondani, mi az, amit változtatnál, mégis úgy érzed, hogy valami nem oké? Ha ezeket tapasztalod, akkor az ok egyszerű: csak a tempó gyors!

Indul a 30 napos szexkihívás

Nincs ötleted, hogyan lehetne felturbózni kicsit az intim pillanatokat a hálószobában? Akkor itt az idő az egyhónapos szexmaratonra!