2010.11.23.@ 11.11

Mr. X-Faktor: interjú Malek Miklóssal

Bár nem versenyzőként, hanem mentorként vesz részt az X-Faktorban, talán te is Malek Miklós miatt nézed dobogó szívvel szombat esténként az RTL Klub népszerű műsorát. Mi is kíváncsiak voltunk rá, ő pedig mosolyogva, és a rá jellemző őszinteséggel állta a Cosmo.hu kérdéseit.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha azt hallod valahol, hogy „hollywoodi producer”, biztosan neked is egy pocakos, kopaszodó pasas jelenik meg a képzeletedben, akinek kocsijáról, ruháiról és minden kütyüjéről süt a luxus. Malek Miklós viszont meg sem közelíti ezt a képet: farmerben és pulcsiban érkezik az interjúra, és sem a kopaszodásnak, sem a pocaknak nem látom rajta jelét. Amikor pedig megosztom vele a producerekről alkotott sztereotípiáimat, csak nevet.

Az ilyen külsőségek számomra egyáltalán nem fontosak – kezdi a beszélgetést Miklós. Nem akarok rosszul kinézni, de nem az számít, mennyibe került a farmerem.
 
Több interjúban is elmondtad már, hogy neked egészen más értékek számítanak: a minőségi munkára törekszel. Valamint azt is nyilatkoztad, hogy 48 órát is képes vagy egyhuzamban dolgozni. Az X-Faktorban az általad mentorált csapatoktól is elvártad a kemény munkát?

Ez nem egy túlságosan kiegyensúlyozott szakma, ezért elmagyaráztam nekik is, hogy meg kell tanulni jól szörfözni a hullámhegyek és hullámvölgyek közt. Mert ha kihasználják a hullámhegyeket – mint ami például most van az életükben –, és színvonalas produkciókat tudnak letenni az asztalra, nem lesz gond, ha jön egy rosszabb periódus.
 
A mentorálás egyébként azt jelenti, hogy tanácsokat adsz nekik, és válaszolsz a kérdéseikre?

Ennél sokkal többről van itt szó. A produkciót, amit a színpadon látsz, valójában együtt találjuk ki. Én is minden lépésben benne vagyok – a dalválasztástól kezdve azon át, hogy milyen legyen az előadás dinamikája, hogyan mozognak, vagy például a Non Stop esetében milyen poénok kerülnek a produkcióba. Valamint elképzeljük azt is, hogyan fog ez kinézni a tévé képernyőjén – ezért a rendezővel is együtt dolgozunk.
 
A nagyszabású műsorral nyilvánvaló, hogy nagyobb ismertség is jár. Ezt hogyan kezeled?

Még tanulom, hogyan is kezeljem (mosolyog). De azt kell mondanom, hogy a nézők többsége kedvel, és nagyon aranyosak velem.
 
Főleg a lányok, ugye?

Igen, főleg ők (nevet). A legnagyobb közösségi oldalon eddig több mint nyolcezren jelezték, hogy kedvelnek, és ez a szám hetente átlagosan kétezerrel nő. Ennek, ha jól emlékszem, 96 százaléka lány…
 
És ezek a – többségében gondolom, fiatal – nők megkörnyékeznek néha?

Nagyon kedvesek (szerényen mosolyog). Van, aki visszafogott levelet ír, és van, aki bátrabb… De boldog kapcsolatban élek, és szeretném, ha ez így is maradna.

A barátnőd mivel rabolta el a szíved?

A személyiségével.
 
Milyen a személyisége?

Erről nem nagyon szeretnék beszélni, mert a magánéletemet féltve őrzöm. De annyit elárulok, hogy a barátnőm olyan lány, aki nagyon jól néz ki, istenien főz, remek humora van, és jól röplabdázik, amit én is nagyon szeretek.
 
Említetted a főzést: szereted a hasad?

Ma már igen. Érdekes, hogy régebben egyáltalán nem törődtem az étellel, de ahogy az ember egyre idősebb lesz, rájön, hogy egy finom ebédnél kevés fontosabb dolog van, főleg ebédidőben! (nevet).
 
De ha sok a munkád, gyorsétteremben is szoktál enni?

Néha. Egyik nap például, próba után ettem kínait – bár azért meg kell hagyni, ennek kevés köze van az igazi kínai kajához…
 
Közben megcsörren a telefonja – hiába, egy külföldön is sikeres zenei producert sokan szeretnének utolérni… De fél perc sem telik el, ismét rám figyel, én pedig ismét kérdezek.
 
Az előbb az ízekről beszéltünk, de most térjünk még vissza a dallamokhoz: úgy tudom, hamarosan megjelenik a saját lemezed. Erről mit árulhatsz el?

Popzenei album lesz, és jövőre jelenik majd meg. Magyar és angol nyelvű dalok kerültek fel rá, amelyek évek alatt gyűltek össze: ezek mélyről jövő, őszinte érzelmi fényképek számomra. Ezekben adtam ki magamból azt, ami egy-egy időszakban történt velem – ha jó volt, ha rossz. Az éneklés egyébként számomra egyfajta szerelem.
 
De ha holnap azt mondaná neked valaki, hogy nem foglalkozhatsz többé a zenével, mihez kezdenél?

Biztosan valami más, kreatív dologgal foglalkoznék, például írnék vagy filmeznék. ATöbbek között a mentorálást is ezért szeretem: a zene szolgáltatja az alapot, amire vizuális, illetve egyéb kreatív szintek épülnek.
 
Valahol azt olvastam rólad, hogy szabadidődben japán rajzfilmeket nézel… 

Igen és filmeket is. Ezen kívül elég sokat sportolok, mióta Los Angelesbe költöztem: röplabdázom, kick-bokszolok, teniszezem, vagy hegyet mászunk a barátnőmmel.
 
Amerika után nem furcsák az itthoni szokások?

Kicsit. De egyébként úgy látom, nincsenek olyan nagy különbségek a két ország közt – ahogyan az emberek is mindenhol ugyanolyanok, ugyanazokkal az alapvető problémákkal küzdenek. Csak míg az egyik országban szeretik azt mutatni, hogy minden szuper, a másikban inkább azon sajnálkoznak, ami nincs, vagy ami lehetne.
 
Én úgy vettem észre, hogy nyugatabbra és délebbre sokkal nyitottabbak az emberek. Ezt te is tapasztaltad?

Igen. Szerintem ez azért lehet, mert minél inkább javul az időjárás, és nő a napsütéses órák száma, az emberek annál könnyebben engednek a feszültségből, és annál kevésbé frusztráltak. De én mindig hamar visszaszokom az itthoni körülményekhez, amikor hazajövök. Hiszen itt születtem…
 
Érdekes, hogy nincs is akcentusod.

Ebben sokat segít, hogy kint magyar barátaim is vannak, akikkel az anyanyelvemen tudok beszélgetni. Egyébként sem vagyok olyan ember, aki elfelejtené, honnan jött.
 
Az X-Faktor után meddig maradsz Magyarországon?

A Karácsonyt még itthon töltöm a családommal, azután megyek vissza Amerikába. Vár az ottani életem, a munkám és a szerelmem.

Fotó: Bársony Bence

Kapcsolódó cikkek:

 
 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.