Biológiai óraátállítás pasiszemmel

Egyre erősebb bennem a gyanú, hogy a nőknél megtapasztalható az a jelenség, amit leginkább a tavaszi óraátállítással lehet párhuzamba vonni. Az érzés, hogy megint kevesebb lett egy órával a nap, és ha nem állítják be időben az ébresztőt, lekésik az utolsó esélyt a családalapításra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

– Várjál, akkor szedjük sorba: tehát a barátod iszik, nem figyel rád, rendetlen, nem egy lepedőakrobata, ráadásul bölcsészdiplomás szcientológus. Áruld már el, hogy mi a jó istenért akarsz két hónap után összeköltözni vele? – kérdeztem egy barát-barátnőmtől, de nem kaptam választ, legalábbis olyan választ, ami számomra elfogadható lett volna. Azt mondta, egyszerűen belefáradt a keresésbe, és úgy érzi, hogy kifutott az időből. Jelez a biológiai órája, hogy meg kéne állapodni. Most és azonnal. Emiatt pedig hajlandó olyan kompromisszumokat is kötni, melyeket korábban nem tett volna meg.

Általában március végén jön el a tavaszi óraátállítás ideje. Rettegett időpont. Egy óra oda az életünkből. Télen kényelmesen hozzászoktunk, hogy hétköznap fél 7-kor csörög a vekker, felkelünk nagy nehezen, és munkába indulunk. Ám ekkor tőlünk teljesen függetlenül, felsőbb döntésre jön ez a szörnyű valami, és hirtelen arra eszmélünk, hogy na basszus, késésben vagyunk. Nekem úgy tűnik, hogy a nők biológiai órájának is van ilyen átállási időpontja, talán valahol a felnőttlét kezdeti szakaszában. Fordul egyet a belső mutató. Katt! Hol az egzisztencia, hol a család meg a gyerek? Cselekedni kell, méghozzá gyorsan – üzeni az óra ketyegése. Itt már nem babra megy a játék, inkább babára. Igenám, de hol van hozzá a megfelelő férfialapanyag? Őrült keresés kezdődik. Hol bújkálhat a nagy szerelem, hol lehet a herceg a fehér lovon? Talán a szekrényben? Körúton egy kávéházban? Budai erkélyen? Sehol se találni. A keresésbe beleunva egyre lejjebb esnek az igények, le a realitás talaja felé, később pedig az alá is. Kétségbeesetten szeretnék lezárni a szereplőválogatást, és már az is elég, ha megvan a legkisebb közös nevező. A többi pedig lehet kompromisszum. Frissen, fiatalon, harmincon innen.

Mi ezzel a baj? Hiszen a kompromisszumkészség és a másik hibáinak elfogadása minden tartós kapcsolat alapja. Tegyük fel, hogy összeállt a család, megvan a férj, a gyerek, van közös ház, autó, plazmatévé… És akkor egy nap eldugul a lefolyó a fürdőszobában. A férjnek annyi érzéke van a ház körüli munkához, mint Vágási Ferinek az internethez, viszont van elég pénze, hogy hívjon valakit. A feleség otthon marad várakozni. 11 óra. Hirtelen csöngetnek, és az ajtóban megjelenik a vízvezetékszerelő. Egy bajszos félisten! Szuper Márió! Tom Selleck a Magnumból! Szerelem első látásra, a vonzalom pedig kölcsönös. A feleség rájön, hogy mégis a vízvezetékszerelővel szeretné leélni az életét, és a férj mehet a kukába, vele együtt a közös ház, az autó, a plazmatévé… A gyerekek meg majd túlélik a válást, és amúgy is jobb lesz így nekik. Happy end, a nő boldog, satöbbi. Na de nem lett volna egyszerübb egyből a vízvezetékszerelővel kezdeni?

Sok olyan nőt látok magam körül, akik úgy ragaszkodnak a párkapcsolati döntéseikhez, mintha ez lenne az utolsó esélyük, holott alig 20-25 évesek. Ez talán mégiscsak túlzás. Persze nehéz ellentmondani a biológiai késztetésnek meg a tavaszi óraátállításnak, de a keresést sosem szabad feladni, mert egy szilárd pontak tűnő, ám kompromisszumokkal teli kapcsolat hosszútávon talán többet árt, mint használ.

Kapcsolódó cikkek:

A hét szexi pasija: Alexander Skarsgard

A piros pöttyös nem az igazi!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: biológiai óraátállítás pasiszemmel

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Demiszexuális, poliamor és sapioszexuális – kik ők és hogyan éreznek?

Demiszexuális, poliamor és sapioszexuális – kik ők és hogyan éreznek?

AZ LMBTQ+-közösség szélesebb, mint gondolnád, a kevésbé ismert szexualitásokat viszont talán még az átlagnál is több félreértés övezi. Most bemutatunk három, partvonalra sodródott identitást, hogy szélesítsd a látóköröd.

„Ha mindig jöhet jobb, mi értelme dolgozni egy problémán?” – Segítünk kitörni a fogyasztói párkapcsolatból

Gondoltad volna, hogy tavaly kicsivel több, mint 15 ezer házaspár döntött a válás mellett? Elköteleződni hosszú távon nem egyszerű, de adunk pár hasznos tippet, ami segíthet egy igazán jó párkapcsolatot kialakítani.

3 szexpóz, amik közben a leggyakrabban történnek balesetek

Nem is gondolnád, de egy hétköznapi szexpózi is végződhet brutális sérüléssel!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?