2011.01.03.@ 11.01

Divatdiktátorok pasiszemmel

Vannak olyan nők, akiknek minden jól áll. Hiába öltöznek térdig letolt nadrágos párducnak, akinek valami véletlen folytán egy rózsaszín selyemsál is a nyakába akadt útközben. Egyszerűen nem tudom róluk levenni a szemem. Nekem ők divatdiktátorok.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha próbababán látnám ugyanazt, amit rajtuk, percekig mosolyognék magamban, és nem érteném, hogyan tartja fent magát a divattervező. És amikor őket meglátom ugyanabban a ruhában… be kell valljam, le tud esni az állam. Ezt így is lehet hordani? Lehet bizony. Ellentétben azonban velük, akik a térdig lógó ülepű gatyájukban is el tudják állítani a férfiember lélegzetét, sajnos a nők nagy része még egy magassarkút sem tud úgy felvenni, hogy a járása ne emlékeztessen egy, az orrabukás elől a hátradőlt struccjárásba menekülő dinoszauruszra. Mert ez egyszerűen nem ruha, hanem kisugárzás és kiállás kérdése.

Az utóbbi években az addig csak a kifutókon fellelhető szabású és mintájú ruhadarabok egyes mintapéldányait tervezőik szabadon engedték természetes közegükbe, a városi nő utcai ruhatárába. Nincs is ezzel semmi probléma, hiszen a normális gondolkodású ember nem szeret beállni a sorba, és igényli az egyediséget. A nők kifejezetten vadásszák ezeket a darabokat, igyekeznek ők megtalálni azt először és ezzel kisajátítani a stílust saját barátnői közösségükben. Ez egy örök verseny, hiszen megszegni azt az íratlan, de hallgatólagosan mindenki által elismert női-barátság szabályt, hogy “nem veszek ugyanolyan ruhát, mint a barátnőm”, bűn. Ugyanolyan bűn, mint lenyúlni a pasiját. (Kivéve, ha a barátnő folyamatosan megszegi az előző szabályt, és állandóan ráteszi a kezét az általunk már lestoppolt ruhadarabokra. Ekkor viszont meg is érdemli, hiszen egy stílustalan némber, aki nem érdemel egy férfit sem…)

Ezt a versenyt követjük mi, férfiak napról napra, néha odaadó elismeréssel, néha viszont türelemmel, hiszen őszintén megmondani párunknak, ha valami szerintünk nem áll jól neki, vagy csak nekünk nem annyira tetszik, felér egy párkapcsolati harakirivel. Külső szemlélőként ezt a női „ki vette meg először” mizériát figyelni amúgy mindenképpen élvezet, ám néha annyi melléfogást látni, hogy egy idő után mindent megteszünk egy-egy ruhadarab létezése ellen. Persze ez ritkán jut tovább azon, hogy egy sör mellett felemeljük a szavunkat kizárólag férfi barátaink társaságában. De nem is mernénk tovább menni ezzel, hisz 3 napi szexmegvonás vagy akár örihari is járhat érte. A téma viszont adott. Ki mondja már meg a nőknek, hogy ha valami nem áll nekik jól? Egy vadidegen szavára az utcán csak akkor hallgatnak a nők, ha az dícsérő. Persze, valljuk be, hülyén is venné ki magát, ha mindenkihez odamennék az utcán, aki nem tud magassarkúban járni, hogy ezt megmondjam neki.

Értem én, hogy nehéz egy új stílusú ruhadarabot kisajátítani a vásárlás gyorsaságával, hiszen „mindenkinek több ideje van vásárolni, mint nekem”. De ha már a boltban vagyunk, próbáljunk meg olyan ruhát venni, ami tényleg jól is áll, és ne az legyen az elsődleges célja egy-egy extravagánsabb darab megvásárlásának, hogy az adott stílust tutira kizárólag mi viselhessük a közösségünkben. Ha nem áll jól, néha ott lehet hagyni, és ki lehet szállni annak a kisajátításának a versenyéből. Jobb néhány extrém-ruhacsörtét elveszíteni és nem hordani azt, mint kényszerből hordani annak ellenére, hogy rosszul áll. Hisz minden csak a divatdiktátor lányoknak áll jól, ami pedig (ahogyan már mondtam) kisugárzás és kiállás kérdése, és nincsen meg mindenkiben. Értem azt is, hogy nehéz elfogadni, hogy a ruha, amit „én találtam meg először”, nem áll jól nekünk, hiszen minden ilyen alkalom egy elveszített lehetőség az egyediségünk kihangsúlyozására. De lássuk be: van olyan is, hogy jobb elszalasztani egy jó pasit, mint elkapni tőle egy csúnya nemi betegséget.

Nem tartom valószínűnek, hogy valaha egy olyan napra ébredek, amikor nem akarnak olyan nők divatdiktátorok lenni, akinek nem áll jól ez a szerep, de azért pár tanácsot hadd adjak. A bőrhatású latex cicanacit tartsuk meg a vékony lányoknak, a párducmintát fogjuk kicsit visszább (mondjuk egy sál erejéig), a széles csípőszabású lovaglónadrágot vagy a térd közelébe érő ülepű nadrágokat meg hordják csak azok a lányok, akiknek jó aaaaaa, inkább úgy mondom: akik után így is-úgy is fütyülnek a munkások az utcán. Ki-ki döntse el maga, hogy tud-e divatdiktátor lenni az öltözködésben. De hölgyeim, kérem, tegyük ezt megfelelő önkritikával. Őszinte barátaink véleményére odafigyelve mindenki megtalálhatja a saját stílusát anélkül, hogy közben köznevetség tárgya legyen.

Kapcsolódó cikkek:

A piros pöttyös nem az igazi!

Biológiai óraátállítás pasiszemmel

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: divatdiktátorok pasiszemmel

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Meghökkentő tanulmánnyal rukkoltak elő a drezdai egyetem kutatói, kiderült, hogyan tudod bebiztosítani az orgazmusodat, mielőtt hancúrozásra kerül a sor!

Így maradj független, ha kapcsolatban vagy

Kezd komolyodni a nyári flörtöd, pedig megfogadtad, hogy most egy ideig magadra koncentrálsz? Ne zavard el a szőke herceget, így is lehetsz főszereplő a történetedben.

Csillagjegyek, amik utálnak szinglik lenni

Amikor épp nincs pasi az életedben úgy érzed, nem is érdemes tovább élni? Talán ezúttal is a csillagjegyed kavar bele az érzéseidbe!

Egyre biztosabb, hogy ő Jennifer Lawrence új pasija

A színésznő egyre többször mutatkozik együtt egy műkereskedővel, akivel láthatólag a legutóbbi randijuk is nagyon jól sikerült!

5 szerelmeslevél, amitől könnybe lábad a szemed

Ha eddig azt gondoltad, hogy a romantikus, rózsaszín felhőkben úszó, nagybetűs szerelem nem létezik, ezek a cuki sorok majd bizonyítják az ellenkezőjét! Öt csaj most megmutatja, milyen szívhez szólólevelet kapott a pasijától.

6 jel, hogy megtaláltad a nagy Ő-t

Folyton pillangók bizseregnek a pocidban és a mennyekben érzed magadat vele? Akkor bizony esélyes, hogy „Az igazi” csöppent bele az életedbe!

5 jel, hogy egy ideig szinglinek kellene lenned

Mielőtt belevágnál valami komolyabba a nyári flörtöddel, gondold át ezeket a pontokat, mert lehet inkább egy kis Szex és New Yorkos szinglicsaj életre van szükséged.

Létezik egészséges megcsalás?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy van olyan kapcsolat, aminek jót tesz egy félrelépés. Ennek ellenére ilyen is előfordul… Most mindent megtudhatsz a hűtlenség pszichológiájáról!

Ezért kívánod a szexet a menstruáció alatt

Észrevetted már, hogy azokon a nyűgös napokon elég, hogy elinduljon egy szexi szám a lejátszási listádon és te azonnal ráugranál a pasidra? Előzetesen annyit elárulunk, hogy megint a biológia tehet róla.

4 jel, hogy nem az igazival randizgatsz

Ha csekkolod ezt a listát, tudni fogod, a megfelelő sráccal találkozgatsz-e vagy érdemes még most az elején kiszállnod a dologból!

„Elmondtam a legjobb barátomnak, hogy megcsalták, ez történt”

Nem egyszerű közölni a rossz hírt, de kitalálni sem egyszerű, hogy egyáltalán a te felelősséged-e elmondani valakinek, ha megcsalják.

Súlyos következményekkel járhat a vaginafiatalítás

Elképesztő botrány pattant ki az Egyesült Államokban, ahol egyre több nő végeztet magán vaginafiatalítást! A szakemberek szerint ugyanis a kezelés veszélyes következményekkel is járhat!

Egy évig nem szexelt, ez történt

Most őszintén, el tudod képzelni, hogy egy teljes éven át megvond magadtól az Ó-élményt? Képzeld, egy lány bevállalta a szexmentes napokat, és egészen meglepő dolgot tapasztalt!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?