2011.01.03.@ 11.01

Divatdiktátorok pasiszemmel

Vannak olyan nők, akiknek minden jól áll. Hiába öltöznek térdig letolt nadrágos párducnak, akinek valami véletlen folytán egy rózsaszín selyemsál is a nyakába akadt útközben. Egyszerűen nem tudom róluk levenni a szemem. Nekem ők divatdiktátorok.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha próbababán látnám ugyanazt, amit rajtuk, percekig mosolyognék magamban, és nem érteném, hogyan tartja fent magát a divattervező. És amikor őket meglátom ugyanabban a ruhában… be kell valljam, le tud esni az állam. Ezt így is lehet hordani? Lehet bizony. Ellentétben azonban velük, akik a térdig lógó ülepű gatyájukban is el tudják állítani a férfiember lélegzetét, sajnos a nők nagy része még egy magassarkút sem tud úgy felvenni, hogy a járása ne emlékeztessen egy, az orrabukás elől a hátradőlt struccjárásba menekülő dinoszauruszra. Mert ez egyszerűen nem ruha, hanem kisugárzás és kiállás kérdése.

Az utóbbi években az addig csak a kifutókon fellelhető szabású és mintájú ruhadarabok egyes mintapéldányait tervezőik szabadon engedték természetes közegükbe, a városi nő utcai ruhatárába. Nincs is ezzel semmi probléma, hiszen a normális gondolkodású ember nem szeret beállni a sorba, és igényli az egyediséget. A nők kifejezetten vadásszák ezeket a darabokat, igyekeznek ők megtalálni azt először és ezzel kisajátítani a stílust saját barátnői közösségükben. Ez egy örök verseny, hiszen megszegni azt az íratlan, de hallgatólagosan mindenki által elismert női-barátság szabályt, hogy “nem veszek ugyanolyan ruhát, mint a barátnőm”, bűn. Ugyanolyan bűn, mint lenyúlni a pasiját. (Kivéve, ha a barátnő folyamatosan megszegi az előző szabályt, és állandóan ráteszi a kezét az általunk már lestoppolt ruhadarabokra. Ekkor viszont meg is érdemli, hiszen egy stílustalan némber, aki nem érdemel egy férfit sem…)

Ezt a versenyt követjük mi, férfiak napról napra, néha odaadó elismeréssel, néha viszont türelemmel, hiszen őszintén megmondani párunknak, ha valami szerintünk nem áll jól neki, vagy csak nekünk nem annyira tetszik, felér egy párkapcsolati harakirivel. Külső szemlélőként ezt a női „ki vette meg először” mizériát figyelni amúgy mindenképpen élvezet, ám néha annyi melléfogást látni, hogy egy idő után mindent megteszünk egy-egy ruhadarab létezése ellen. Persze ez ritkán jut tovább azon, hogy egy sör mellett felemeljük a szavunkat kizárólag férfi barátaink társaságában. De nem is mernénk tovább menni ezzel, hisz 3 napi szexmegvonás vagy akár örihari is járhat érte. A téma viszont adott. Ki mondja már meg a nőknek, hogy ha valami nem áll nekik jól? Egy vadidegen szavára az utcán csak akkor hallgatnak a nők, ha az dícsérő. Persze, valljuk be, hülyén is venné ki magát, ha mindenkihez odamennék az utcán, aki nem tud magassarkúban járni, hogy ezt megmondjam neki.

Értem én, hogy nehéz egy új stílusú ruhadarabot kisajátítani a vásárlás gyorsaságával, hiszen „mindenkinek több ideje van vásárolni, mint nekem”. De ha már a boltban vagyunk, próbáljunk meg olyan ruhát venni, ami tényleg jól is áll, és ne az legyen az elsődleges célja egy-egy extravagánsabb darab megvásárlásának, hogy az adott stílust tutira kizárólag mi viselhessük a közösségünkben. Ha nem áll jól, néha ott lehet hagyni, és ki lehet szállni annak a kisajátításának a versenyéből. Jobb néhány extrém-ruhacsörtét elveszíteni és nem hordani azt, mint kényszerből hordani annak ellenére, hogy rosszul áll. Hisz minden csak a divatdiktátor lányoknak áll jól, ami pedig (ahogyan már mondtam) kisugárzás és kiállás kérdése, és nincsen meg mindenkiben. Értem azt is, hogy nehéz elfogadni, hogy a ruha, amit „én találtam meg először”, nem áll jól nekünk, hiszen minden ilyen alkalom egy elveszített lehetőség az egyediségünk kihangsúlyozására. De lássuk be: van olyan is, hogy jobb elszalasztani egy jó pasit, mint elkapni tőle egy csúnya nemi betegséget.

Nem tartom valószínűnek, hogy valaha egy olyan napra ébredek, amikor nem akarnak olyan nők divatdiktátorok lenni, akinek nem áll jól ez a szerep, de azért pár tanácsot hadd adjak. A bőrhatású latex cicanacit tartsuk meg a vékony lányoknak, a párducmintát fogjuk kicsit visszább (mondjuk egy sál erejéig), a széles csípőszabású lovaglónadrágot vagy a térd közelébe érő ülepű nadrágokat meg hordják csak azok a lányok, akiknek jó aaaaaa, inkább úgy mondom: akik után így is-úgy is fütyülnek a munkások az utcán. Ki-ki döntse el maga, hogy tud-e divatdiktátor lenni az öltözködésben. De hölgyeim, kérem, tegyük ezt megfelelő önkritikával. Őszinte barátaink véleményére odafigyelve mindenki megtalálhatja a saját stílusát anélkül, hogy közben köznevetség tárgya legyen.

Kapcsolódó cikkek:

A piros pöttyös nem az igazi!

Biológiai óraátállítás pasiszemmel

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: divatdiktátorok pasiszemmel

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.

6 lány elmesélte élete legdurvább szakítását

Oké, a szakítás sosem egy napsütéses pillanat, de néha még a szokásosnál is fájdalmasabbra sikerül. Néhány lány elég húzós sztorit osztott meg velünk.

5 jel, hogy végre jó kapcsolatban vagy

Természetes, hogy a szerelemtől először rózsaszín köd borít el mindent, de most eláruljuk, honnan tudhatod, hogy a kapcsolatod több, mint egyszerű fellángolás.

6 lány elmesélte az első egyéjszakás kalandját

Elsőre talán izgalmasnak tűnik egy ismeretlennel hancúrozni, de a valóságban nem minden jön össze úgy, mint a képzeletedben! Most néhány bevállalós csajszi a brit Cosmónak mindent kitálalt, olvasd el a meghökkentő beszámolókat!

Ez történik a testeddel orgazmus előtt és után

Gondolkodtál már valaha azon, hogy mi okozza a szervezetedben azt a különleges gyönyört, amit hancúrozás közben érhetsz el? Kattints és kiderül!