2011.01.13.@ 14.01

„Engem csak a béna pasik találnak meg!” – A férfiak közeledéséről pasiszemmel

Kivételesen szerencsés helyzetben vannak azok a nők, akik még soha nem panaszkodtak barátaiknak arról, hogy ők valahogy mindig a legbénább pasikat fogják ki. A párkapcsolat keresésének fázisában pedig bizony ez a szerencsés réteg az, akik kisebbségben vannak. Mert az ismerkedés legtöbbször egy ördögi kör, amiben nehéz megtalálni azt a középutat, aminek mindkét fél örül.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A legjobban ismerkedni még az iskolában lehetett volna, ebben valószínűleg mindkét fél egyetért. De hol és hogyan lehet ismerkedni, ha valaki már befejezte a tanulmányait, és ott nem jött össze neki a holtomiglan-holtodiglan? Adhatnék most olyan ötleteket, hogy munkahelyen, salsa klubban, jógán vagy nyelvtanfolyamon, de nem ez a célom, hiszen ismerkedni bárhol lehet. Minek szűkítené az ember az ismerkedés területét? Szerintem a jövőbeni párunk bárhonnan előbukkanhat. Egy véletlen találkozás az utcán egy régi ismerőssel, egy számcsere karambol után vagy egy elkapott tekintet egy kávézóban mind lehetnek szerelmi lavinát indító szituációk. „Hát akkor mégis miért van az, hogy engem soha egy normális pasi sem szólít meg?” Hmm. Valószínűleg ez a mi hibánk, férfiaké. Elsősorban nem vagyunk mind ugyanolyanok, ami normális, de a legtöbbünk ismerkedés közben inkább mondjuk ki: abnormális.

Vannak a vadászok, akik eleve azzal indulnak reggelente a dolgukra vagy esténként szórakozni, hogy minél szélesebb körből szedjenek össze potenciális randilehetőségeket telefonszámok formájában megtestesítve. Rövid ismerkedésetek alatt szellemes, jókiállású és megnyerő lesz. Viszonylag hamar kiváltja benned a szimpátiát, és pár perc beszélgetés után felajánlja, hogy folytassátok a beszélgetést máskor, amihez természetesen számot, e-mail címet vagy szociális háló függők lévén már csak nevet cseréltek. Három- négy nap után már épp elkönyvelted, hogy nem fog keresni, amikor felhív vagy rádír, és te örömmel mondasz igent egy találkozóra, hiszen örülsz, hogy a rossz érzéseid azzal kapcsolatban, hogy nem kellesz a jófej és helyes pasinak, nem igazolódtak be. Randi, kölcsönös szimpátia. Egy hét múlva újra randi. Megint egy hét eltelik, mire felhív. Ekkor randi után már csók, majd később szex, szex, esetleg még egy szex. Pasi eltűnik. Rövid idő múlva gáz dumával jelentkezik, sorry, ennyi volt. Nem volt lángolás, találkoztam mással, még mindig a volt nőmet szeretem, stb.

Mi ebből a tanulság? A nők gyakran vonzódnak ahhoz a képhez, ami nem igazolja be a saját félelmeiket. Ha valakiről azt hiszed, hogy nem fog már keresni, és ő mégis felkeres, akkor ahelyett, hogy örülsz neki és szó nélkül igent mondasz egy randira a pasinak, miközben elkönyveled, hogy mennyire sármos ez a titokzatosság, inkább kérdezz. Kérdezd meg tőle például, hogy miért nem hívott előbb. Kérdezd meg magadtól, hogy ha képes volt eltűnni több napra vagy akár hétre, akkor vajon tetszem-e neki annyira, hogy hosszú távon rajongjon értem? Ha egy pasi igazán akar egy nőt, akkor nem vesztegeti az idejét. A lehető leghamarabb felkeresi, és még ha nem is ér éppen rá, akkor is a legközelebbi időpontra, amikor van ideje egy randira, megpróbálja elhívni. Legyen az 2 nap, 1 hét vagy 1 hónap múlva. Aki nem ezt teszi, az csak szórakozik. Veled és valószínűleg veled párhuzamosan másokkal is.

Vannak ezzel szemben az alapból nagyon kedves, férjnek való pasik, akik csak ismerkedésben űberlúzerek. Valószínűleg – ha nem egy szakmai konferencián elegyedsz velük beszélgetésbe a saját munkájukról – alapvetően két értelmes szót nem tudnak maguktól kinyögni, ha egy nekik tetsző nő kerül a közelükbe. Pedig ők alapvetően lehet, hogy humorosak és magabiztosak, sőt férfiasak is. De egyszerűen nincs tapasztalatuk abban, hogyan kell odamenni egy nőhöz, mert eddig kevés kapcsolatuk volt, amihez ragaszkodtak, hiszen féltek elveszíteni a nő jelentette biztonságot. Ők azok, akik, amíg annyira le nem isszák magukat, hogy két értelmes szót nem tudnak mondani, addig nem mennek oda hozzád. Utána meg jobb esetben elkönyvelik, hogy most már felesleges, rosszabb esetben a pult és a mellékhelyiség között odabüfögnek egy „hello bébi”-t fél oktávval a saját hangjuk alatt. Rajtuk sajnos nem lehet segíteni rövidtávon. Ezeknek a férfiaknak olyan sikerélményekre volna szükségük a nőktől, amit soha nem kaptak meg. A saját gyávaságuk az oka annak, hogy a csücsökből odabiggyesztett „hello bébik”-re kapott reakciókból próbálják meg leszűrni a saját ismerkedési sikerességüket.

És természetesen az ősbunkókat sem hagyhatjuk ki, akik a vadászok egy külön elkorcsosult válfaja. Ők is rengeteg nőnél próbálkoznak, különös ismertetőjelük, hogy legkedvesebb fegyverük a cinizmus. Ha valaha valaki a „gondolom órákig készülődtél, mielőtt lejöttél ide, hogy így nézz ki” vagy az „áruld már el nekem, miért iszol ilyen puccos bort egy kocsmában”, illetve ezekhez hasonló szöveggel közeledett felétek, akkor tudjátok, miről beszélek. Ez egy olyan stílus, amibe néhány nő belemegy, és közösen élvezik, hogy verbálisan egymást alázhatják a másikkal. Az ősbunkók ritkán találnak ehhez partnert, de ha soha nem találnának, akkor előbb-utóbb kihalnának a párkapcsolat-kereső szavannáról. Ha nem lenne kereslet erre, akkor kínálat sem lenne. Minél több ilyen pasit utasítotok vissza, érezzétek magatokat annál jobban! Még csak véletlenül se jusson eszetekbe őket kiosztani. Figyelem, ők ezt élvezik, hiszen akkor már belementél a játékukba.

Ha én nő lennék, biztos, hogy csak olyan pasikkal ismerkednék, akik nem akarnak ismerkedni. Ha a tekintetetek összeakad, akkor onnantól már mindegy, ki teszi meg az első lépést. Ha egy mosoly nem elég, legyél te a bátrabb, és ints neki, hogy menjen oda. Arra vagy pattanni fog, vagy nem érdekled, mert felesége van, meleg, vagy a még nem ivott eleget kategóriába tartozik. Ha odajön, és öt perc után kiderül, hogy mégsem ő az igazi, akkor váljatok el egymástól egy kedves beszélgetés élményével, ami mindkettőtöknek jól fog esni. Beszélgettem egy nagyon kedves és aranyos emberrel, akivel mégsem kellettünk egymással életünk végéig. Ennyi. A többiekért pedig én kérek elnézést.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Biológiai óraátállítás pasiszemmel

Divatdiktátorok pasiszemmel

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: „engem béna csak férfiak közeledéséről meg! pasik pasiszemmel találnak

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Meghökkentő tanulmánnyal rukkoltak elő a drezdai egyetem kutatói, kiderült, hogyan tudod bebiztosítani az orgazmusodat, mielőtt hancúrozásra kerül a sor!

Így maradj független, ha kapcsolatban vagy

Kezd komolyodni a nyári flörtöd, pedig megfogadtad, hogy most egy ideig magadra koncentrálsz? Ne zavard el a szőke herceget, így is lehetsz főszereplő a történetedben.

Csillagjegyek, amik utálnak szinglik lenni

Amikor épp nincs pasi az életedben úgy érzed, nem is érdemes tovább élni? Talán ezúttal is a csillagjegyed kavar bele az érzéseidbe!

Egyre biztosabb, hogy ő Jennifer Lawrence új pasija

A színésznő egyre többször mutatkozik együtt egy műkereskedővel, akivel láthatólag a legutóbbi randijuk is nagyon jól sikerült!

5 szerelmeslevél, amitől könnybe lábad a szemed

Ha eddig azt gondoltad, hogy a romantikus, rózsaszín felhőkben úszó, nagybetűs szerelem nem létezik, ezek a cuki sorok majd bizonyítják az ellenkezőjét! Öt csaj most megmutatja, milyen szívhez szólólevelet kapott a pasijától.

6 jel, hogy megtaláltad a nagy Ő-t

Folyton pillangók bizseregnek a pocidban és a mennyekben érzed magadat vele? Akkor bizony esélyes, hogy „Az igazi” csöppent bele az életedbe!

5 jel, hogy egy ideig szinglinek kellene lenned

Mielőtt belevágnál valami komolyabba a nyári flörtöddel, gondold át ezeket a pontokat, mert lehet inkább egy kis Szex és New Yorkos szinglicsaj életre van szükséged.

Létezik egészséges megcsalás?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy van olyan kapcsolat, aminek jót tesz egy félrelépés. Ennek ellenére ilyen is előfordul… Most mindent megtudhatsz a hűtlenség pszichológiájáról!

Ezért kívánod a szexet a menstruáció alatt

Észrevetted már, hogy azokon a nyűgös napokon elég, hogy elinduljon egy szexi szám a lejátszási listádon és te azonnal ráugranál a pasidra? Előzetesen annyit elárulunk, hogy megint a biológia tehet róla.

4 jel, hogy nem az igazival randizgatsz

Ha csekkolod ezt a listát, tudni fogod, a megfelelő sráccal találkozgatsz-e vagy érdemes még most az elején kiszállnod a dologból!

„Elmondtam a legjobb barátomnak, hogy megcsalták, ez történt”

Nem egyszerű közölni a rossz hírt, de kitalálni sem egyszerű, hogy egyáltalán a te felelősséged-e elmondani valakinek, ha megcsalják.

Súlyos következményekkel járhat a vaginafiatalítás

Elképesztő botrány pattant ki az Egyesült Államokban, ahol egyre több nő végeztet magán vaginafiatalítást! A szakemberek szerint ugyanis a kezelés veszélyes következményekkel is járhat!

Egy évig nem szexelt, ez történt

Most őszintén, el tudod képzelni, hogy egy teljes éven át megvond magadtól az Ó-élményt? Képzeld, egy lány bevállalta a szexmentes napokat, és egészen meglepő dolgot tapasztalt!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?