2011.01.13.@ 17.01

“Többet szeretnék barátságnál!”

Régóta jóban vagytok, de észre semvetted őt mint pasit. Aztán egy nap úgyébredsz, hogy másként érzel iránta.
Most akkor mi legyen?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egyértelmű, hogy ez a helyzet nagyon kényes. Hiszen ti már megosztottátok egymással a legféltettebb titkaitokat, esetleg látott téged nem éppen kirobbanó formában, vagy becsiccsentve egy buliban. Abban sem lehetsz biztos, miként reagálna a felvetésedre, hogy beleszerettél. Természetesen többféleképpen kezdeményezhetsz nála, de három alapszabályt mindenképpen érdemes betartanod!

Ne a haverját lássa benned!
 
Timi (25) már időtlen idők óta jóban volt Balázzsal (27), amikor a fiú egyszer csak hónapokra elutazott. A lány akkor döbbent rá, hogy nem találja a helyét nélküle, mert tulajdonképpen odáig van érte. „Először bepánikoltam, hogy most mit tegyek. Aztán beavattam az egyik közös haverunkat, és puhatolózni kezdtem, van-e esélyem Balázsnál. A fiú csak nevetett, és azt mondta, mégis mit várok, mikor ugyanúgy viselkedem Baluval, mintha valamelyik ivócimborája lennék, és még az életben nem látott engem dögös nőként. A srácnak igaza volt. Összeszedtem hát a bátorságomat, és miután Balázs visszajött a városba, elhívtam sörözni – kettesben. O nem gyanított semmit, viszont amikor elé libbentem miniszoknyában és parfümfelhővel körülvéve, köpni-nyelni nem tudott. Le se vette rólam a szemét egész este, hazafelé pedig elhangzott végre a kérdés: »Megismételjük ezt holnap?«”.
 
Kévés Anikó párkapcsolati szakértő szerint a férfiak ritkán olvasnak az apró jelekből, nekik konkrét utalásokra van szükségük. „Az, hogy csupán jó fej vagy, nem elegendő, hogy rájöjjenek, mit is akarsz valójában. Sugározd felé egyértelműen a vonzalmadat, mert ok is csak akkor mernek lépni, ha már nagyjából biztosak a sikerben. Ne próbálj »fiúsodni« –mondjuk, ne hívd ki egy ivóversenyre – csak azért, hogy észrevegyen. Hiszen a cél az, hogy a jó nőt lássa meg benned, aki »mellesleg« az érzéseivel is foglalkozik.”
 
Ne csak lelkizz vele!
 
Ha beleszerettél a barátodba, fontos, hogy éreztesd vele, te már férfiként tekintesz rá. Viki (24) nem tartotta be ezt az alapszabályt, és úgy próbált a legfontosabb lány lenni a szeretett férfi életében, hogy folyton Sanyi (25) sztorijait hallgatta a volt csajáról. „Úgy gondoltam, leteszem az alapokat azzal, ha tanácsokat adok neki, ám aztán rájöttem, hogy lassan úgy bánik velem, mintha a nővére lennék. Mindig csak lelkiztünk, semmi más nem történt.” Viki végül az egyik beszélgetős, borozós estén egy szál köntösben fogadta Sanyit. „Mikor megint elkezdett az exéről beszélni, megfogtam a kezét, a szemébe néztem, és azt mondtam: »Eleget beszéltünk róla, hogyan lépj tovább, mi lenne, ha inkább megmutatnám?« Persze úgy elfutott, mint a nyúl, de pár nap múlva telefonált, és elhívott egy randira.”
 
„Ahhoz, hogy két ember között szerelmi kapcsolat alakulhasson ki, eleinte kell a távolság érzelmi téren – mondja Kévés Anikó. – Ha te leszel az a haver, aki minden baját orvosolja, egy idő után elvész a viszonyból a férfi-nő játék, és ha későn kapsz észbe, előfordulhat, hogy már örökre csak barátok maradhattok. Ezen kívül gondolj csak bele, minden pasi szuperhősnek akarja magát mutatni egy lány előtt, és ha túl gyakran gyengül el a szemed láttára, erősebbnek érez majd magánál.”

A cikk folytatását elolvashatod a februári Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan szemeznek a magyar társkereső nők és férfiak?

Címkék: barátságnál!" szeretnek többet

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

20 jel, hogy a jövőbeli férjeddel randizol

Lehet, hogy még nem kérte meg a kezed, de ha ezek a jelek stimmelnek, már keresheted is a tökéletes menyasszonyi ruhát!

5 dolog, amit a férfiak szeretnének, ha a nők tudnának

Tuti, hogy a te pasid is sokat agyal azon, hogyan mondja el ezeket úgy neked, hogy ne bántódj meg, mert mindenképpen tudnod kéne róluk!

18 jel, hogy a pasi teljesen beléd zúgott 

Nem elég arra figyelned, amit mond, hanem arra is, ahogyan mondja!

Levél az exemnek, aki sosem juttatott a csúcsra

Előfordult már, hogy csak évekkel később tudtál beszélni a sérelmeidről? Egyik olvasónknak egy levélben sikerült végleg lezárnia a múltat.

Ezeket a dolgokat nem bírják a pasik az ágyban

A srácok mindent szexinek találnak a hálószobában – vagyis majdnem mindent. Ők maguk súgták meg nekünk, mik azok a húzások, amiket inkább hanyagolj hancúr közben.

4 férfi megbánó vallomása a szexuális zaklatásról

Ezek a pasik ma már tudják, nagyon gáz, amit tettek, ezért nyílt levélben kértek bocsánatot áldozataiktól.

Vagina súlyzó a legújabb őrület

Ha azt hitted, már mindent láttál a témában, hát tévedtél! Most megtudhatod, hogyan működik egy ilyen edzés!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?