2011.01.21.@ 16.01

Hogyan szeressünk jól – avagy mire vágyunk igazán?

Hogyan mutassuk ki érzéseinket szavak nélkül? Mivel kápráztassuk el szerelmünket? Hogyan szeressünk jól? A legújabb felmérések erre keresik a választ.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem kell ünnep, különleges alkalom, hogy kifejezzük szeretetünket, megbecsülésünket vagy éppen vágyakozással teli hódolatunkat. Elég lehet egy csokor virág, egy érzéseinket feltáró levél, egy mennyei édesség, vagy ha odafigyelünk a másikra, segítünk a mindennapokban. A másik oldalon káprázatos utazásokról, felbecsülhetetlen értékű ékszerekről vagy tenger felett lebegő léggömbön történő lánykérésről is álmodozhatunk. Mire vágyunk a hétköznapokon valójában?

Miről álmodik a lány? Az „új romantika”

A legújabb felmérésekből megtudhatjuk, mi az, amire ma igazán vágyik a női szív. Az „új romantika” nem ragaszkodik a régi elvekhez, elrugaszkodik a hagyományoktól. A mai rohanó hétköznapokban már nem csupán a drága szimbólumokkal teli, régimódi romantika varázsolja el a nőket. A karrierjüket építő, ám valódi érzelmekre vágyó nők számára sokkal vonzóbb és meghatóbb az egyszerű, de közvetlen figyelmesség.

A túlságosan nagy gesztusok inkább gyanakvást, mint felhőtlen örömöt hoznak a női lélekben, derül ki a felmérésből. Manapság többet ér egy apró, de valóban szívhez szóló ajándék, mint a méregdrága, személytelen meglepetések. Nem lehet rajtunk kiigazodni. A nők arra vágynak, hogy a férfi egyedi, közös emlékeket felidéző meglepetést találjon, ami csak neki szól. Ilyen lehet egy apró gesztus: közös képekből készített fotóalbum nézegetése, romantikus séta a Duna partján, finom borok kóstolgatása közben egy meghitt beszélgetés. Ezek az apróságok mutatják meg igazán, mennyire tisztel, becsül, szeret a másik fél.

De ha valami igazán különleges, mégis egyszerű dologra gondolunk, a csokoládéra is eshet a választás. A valódi csokoládé elvarázsol, fokozza a vágyakat, bűnre csábít. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a XVI. században Montezuma császár, az utolsó azték uralkodó állítólag napi ötven csészével ivott meg az isteni nedűből, mielőtt meglátogatta 600 fős háremét. Ebben a civilizációban a kakaóbab csodája az élet mindennapos része volt. Miért ne adózhatnánk mi is az örömöknek megidézve a csokoládé őseit, ha nem is napi 50 kakaóitallal?

Elég rátalálni az tökéletes csokoládéra. A valódi csokoládé igazi harmóniát, érzékeink összjátékát adja. Egy mennyei csokigolyó a legjobb kezdet egy meghitt beszélgetéshez vagy a legjobb záróakkord egy romantikus vacsora végén. Aki kapja, tudni fogja, hogy értékes annak, akitől kapja.

Forrás: Lindor

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Játssz az étellel – és a pasiddal!

3 módszer, ahogy NE szakíts!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: avagy hogyan igazán mire szeressünk vagyunk

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.

6 lány elmesélte élete legdurvább szakítását

Oké, a szakítás sosem egy napsütéses pillanat, de néha még a szokásosnál is fájdalmasabbra sikerül. Néhány lány elég húzós sztorit osztott meg velünk.

5 jel, hogy végre jó kapcsolatban vagy

Természetes, hogy a szerelemtől először rózsaszín köd borít el mindent, de most eláruljuk, honnan tudhatod, hogy a kapcsolatod több, mint egyszerű fellángolás.