„Nem utánzom Robert Pattinsont” – Interjú Eszes Szabolccsal, Robert magyar dublőrével

Szabolcsot először egy rendezvényen mutatták be nekem. Szégyellem, de nem tudtam ki ő, azonban ma is emlékszem az első gondolatomra, amikor megpillantottam: kiköpött Robert Pattinson. Mint utóbb kiderült, nem jártam messze a valóságtól, ugyanis Eszes Szabolcs volt Robert Pattinson fénydublőre a Magyarországon forgatott filmben, a Bel Ami-ban.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szabival egy kávézóban találkoztam, és nem tudtam nem észrevenni, hogy hány lányszempár követi őt a székig. Ő is tudta, hogy így van, ugyanis zavarba jött. Hogy elterelje a témát, az itallapba feledkezett.

– Mindent egybevetve én inkább hasonítok Edward Cullenre, mint magára Robertre – válaszolja Szabi az első kérdésemre, hogy miben egyezik leginkább Robert Pattinsonnal, a világ egyik legszexisebb színészével.

Akkor tehát nem Robert Pattinsonnal hasonlítanak össze, hanem Edward Cullennel?

Az egész a Twilight első részével, az Alkonyattal kezdődött. A barátaim látták a filmet – bevallom én nem voltam az elsők között, aki megnézte a moziban –, és elkezdtek cukkolni, hogy úgy nézek ki, mint a vámpír, Edward Cullen. Rávettek, hogy zselézzem úgy fel a hajamat, mint Robert a filmben, mert úgy én is észre fogom venni a hasonlóságot kettőnk között. Valóban akadtak egyező pontok: az állunk, a szemöldökünk és már a hajunk is. Ennek a kis tréfának köszönhetem, hogy az X-faktor reklámarca lehettem, mint a magyar Robert Pattinson, és hogy később kiválasztottak a Bel Ami-ban Pattinson fénydublőrének.

Akkor felteszem a kérdést: mi a hasonlóság Edward és közted, és mi Robert és közted?

Edward esetében az öltözködési stílusunk szinte egy és ugyanaz. Sokan azt hiszik, hogy én leutánoztam őt és koppintottam a ruháit, hogy még inkább hasonlítsak rá, de ez nem így történt. A szürke és fekete nekem is alapszínek a ruhatáramban, szeretem az ingeket, a szürke szövetkabátom pedig már akkor megvolt, amikor a barátaim megmutatták a filmet. Én is szeretem a napszemüvegeket, a hétköznapokon sokszor viselek csupán divatból is, öltözteti az embert. Edward is és én is egyszerre képviseljük a laza és elegáns stílust. Roberttel a Bel Ami forgatásán személyesen is találkoztam. Visszahúzódó, csendes embernek ismertem meg, ezek a tulajdonságok rám is igazak.

Mi volt a feladatod Robert Pattinson fénydublőreként?

Szerencsés vagyok, mert nem csak a dublőre lehettem a Bel Ami-ban, hanem szerepet is kaptam a filmben. Dublőrként helyettesítettem Robertet futás és lovaglás közben. Robert és én nagyjából egyforma magasak vagyunk, ő egy kicsivel magasabb, mint én. A ruhák mind jók voltak rám, amiket neki terveztek, így meg is könnyítettük a stylistok dolgát (mosolyog).

Egy csapásra belecsöppentél a média világába, ráadásul olyan világhírű sztárra hasonlítva, akiért lányok és nők ezrei rajonganak. Hogyan éled meg az ismertséget?

Egyelőre nehezen. Nem hazudtam az előbb, én tényleg visszahúzódó típus vagyok, Ez adódhat abból is, hogy gimnazista koromban jó harminc kilóval nehezebb, szégyellős, csendes fiú voltam. Másrészről pedig egy olyan kis faluból jövök, Jászkarajenőről, ahol nem sok nyüzsgés van. Szeretem a nagyvárosi pörgést, mindig is Budapesten akartam élni, gyerekként szinkronszínésznek készültem, és már akkor is a fővárosban képzeltem el az életemet. De azt, hogy látom az emberek arcán, hogy felismernek, hogy összesúgnak mögöttem, még idő kell, hogy megszokjam. Rengeteg rajongótól kapok levelet, napi ötven-hatvan ilyen levél összegyűlik estére. A legkülönfélébb kérésekkel és sokszor zavarba ejtő szerelmi vallomásokkal. Volt olyan lány, aki arra kért, vegyem el a szüzességét. Bevallom, ezekre a levelekre nem szoktam válaszolni, mert nem tudok mit írni nekik. De nagyon kedves üzeneteket is kaptam már, és persze akadt olyan is, aki pikk-pakk közölte velem, hogy szerinte nem is hasonlítok Pattinsonra, ő ezerszer helyesebb, mint én (mosolyog).

Kevesen tudják rólad, de a dublőrködés mellett több színházban is játszol.

A színészkedés az életem. Játszom a Talentumban, a Laboratorium Anime Társulatban, a Tűzraktérben, a Hókirálynő Gyerekszínházban, a Zöld macskában és a Pilvaxban is. Tavaly harmadrostáztam a Színműre, idén utoljára megpróbálok bekerülni, most a másodrostáról indulhatok már. Remélem sikerül. Szeretném kipróbálni magamat a kamera túlsó végén is, így jelentkeztem műsorkészítő szakra is.

Milyen szerepekben láthat a közönség?

Érdekes, de addig, amíg rajtam volt az a plusz harminc kiló, balga karaktereket osztottak rám a rendezők, viszont amint lefogytam, én lettem a hősszerelmes. A Csongor és Tündében még balga vagyok, a Diótörőben már maga a Diótörő.

Van áhított szerep, amit eljátszanál?

Színházban Pirandello Hatszereplős szerzőt keres című művéből a fiú szerepét szívesen eljátszanám, és imádom az amerikai abszurd drámákat, azok közül bármelyikben szívesen szerepelnék.

Egy ilyen elfoglalt embernek, mint te, jut idő azért a pihenésre is?

Persze. A próbák és az előadások általában este és hétvégén vannak, így napközben szinte mindig szabad vagyok. Nagyon szeretek moziba járni, de nem csak a szakma beszél belőlem. Nagy rajongója vagyok Natalie Portmannek, gyönyörű nő és tehetséges színésznő. Minden filmjét többször is láttam. Ezt sokan tudják már rólam, így ha bármilyen cikket vagy képet találnak a rajongók róla, azonnal feltöltik nekem egy közösségi portálon az üzenőfalamra.

A hírek szerint Robert már elkelt, nem is akárki, Kristen Stewart, a filmbéli Bella a barátnője. Nálad mi a helyzet ezen a téren?

Én nem járok Bella nevű lánnyal, bár újabb hasonlóság lehetne közöttünk (nevet). Jelenleg nincsen barátnőm. Egy televíziós csatorna kedvéért egyszer eljátszottam Lolával egy kisebb jelenetet az Alkonyatból, így sokan azt hitték, hogy ő a barátnőm. De semmi nincs köztünk, nem is volt, csak egy vicces forgatáson vettünk részt. Most a színészkedés a legfontosabb a számomra, de sose lehet tudni, mikor talál rám a szerelem.

Fotó: Csernák Bence

További pasiinterjúk:

„Szenvedélyesen játszom és élek” – interjú Szikszai Rémusszal

„A spontán dolgokat szeretem” – interjú Vastag Csabával

 

Címkék: „nem dublőrével eszes interjú magyar pattinsont” robert szabolccsal utánzom

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Tényleg ez lenne a tökéletes csók 10 titka?

Tényleg ez lenne a tökéletes csók 10 titka?

Sosem árthat kicsit turbózni a technikádon, szóval összeszedtük a leghasznosabb tippeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy tökéletesen csókolj - legalábbis az internet szerint!

4 dolog, amit neked is tudnod kell a pánszexualitásról

A pánszexualitást rengeteg félreértés és tévhit övezi, mi pedig fontosnak tartjuk, hogy eloszlassuk ezeket.

„7 éve vagyok szingli és imádom”

Lehetséges a boldogság párkapcsolat nélkül? Nagyon is! A harmincas éveiben járó Olivia most elmesélte szinglisége történetét.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?