2011.03.25.@ 11.03

„Nem tudom megjátszani magam” – interjú Kovács Áronnal

Emlékszel a laza srácra a Popdarálóból? A Cosmo.hu most Kovács Áront csípte el egy interjúra, aki nemcsak a lányokról és egy bizonyos csokibolt csodáiról mesélt nekünk, hanem egy most készülő zenei csemegéről is.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Láthatóan nem zavarja, hogy egy forgalmas kávézóba invitálom, ahogyan az sem, hogy épp a terem közepén nézek ki egy üres asztalt. Pedig ha valaki, hát Kovács Áron biztosan szóvá tenné ezt, ha akarná, hisz ő az egyik legőszintébb, legszókimondóbb magyar médiaszemélyiség.

Ami a szíveden, az a szádon?

Általában igen, de persze tudom moderálni magam. Szerintem azzal az emberrel, aki mindenkivel nyílt, nehezebb visszaélni – a titkok mindig nagyobb szenzációnak számítanak.

Az élő adás is megtanít arra, hogy visszafogd az őszinteséged?

Persze. Sem a tévézés, sem a rádiózás nem működik önkontroll nélkül. De ha rajtam múlna, sokkal több mindent engednék meg.

Például? Milyen műsorokat készítenél?

Biztosan szókimondóbb, nyíltabb, egyenesebb adásokat, mint a mostaniak egy része. De szerintem ez is hit kérdése. A médiában egyesek a bevált műsorformátumokban hisznek, én viszont többre tartom az egyéniséget. Tehát ha valakinek bizalmat szavaz egy csatorna, szerintem annak nagyobb szabadságot kellene adni. Természetesen el kell mondani az sms-játékot és a szponzorokat, de azután…

Te láthatóan sokra tartod a szabadságot. Soha nem akartál megváltozni?

Szerintem ha valaki bekerül egy csatornához, választhat: megpróbálhat felvenni egy stílust, vagy adhatja önmagát. Utóbbinak nyilván nagyobb a kockázata, én mégis ezt választottam.

Többféle műsort is vezettél a TV2-n – sokan a Popdarálóból ismerünk, amit a Sztárok a fejükre estek és az Áll az alku követett. Ezek közül melyik állt a legközelebb hozzád?

A Popdaráló, mert alapvetően egy zenészlelkű ember vagyok. Emellett nagyon élveztem, hogy a versenyzőkkel lehetett kommunikálni, viccelődni. Egyébként is szeretek csipkelődni, de fontos, hogy ez soha ne legyen egyoldalú: a Popdarálóban a játékosoknál is volt mikrofon, így simán visszavághattak nekem. És én ezt szeretem. Az a jó, ha egyenrangú félként kezelnek, nem pedig a műsorvezető bácsiként, aki jól kioszthat bárkit.

Az Áll az alku adásaiban viszont néha téged osztottak ki.

Igen, mert ott sokkal kötöttebbek voltak a műsorvezetés szabályai. Nem mindig szólhattam vissza, így sokszor alulmaradtam a játékosokkal szemben. De én azon is jót tudok nevetni, ha a tréfa az én hátamon csattan. Van is egy mondás, aminek a lényege, hogy aki nem tud önmagán nevetni, az a legnagyobb aljasságokra is képes.

Egy korábbi interjúban is elmondtad, hogy a humorodra büszke vagy, az öniróniádra pedig még inkább.

Ez így igaz. Nagyon jókat szoktam nevetni, ha a barátaim vagy a hozzám közel állók parodizálnak. Ebből képet kapok arról, ki is vagyok valójában. Egyébként mostanában gondolkodtam el azon, milyen ritkán jut eszünkbe megkérni a számunkra fontos embereket, hogy tíz percben vagy fél órában mondják el, milyennek látnak minket. Holott ez nagyon fontos lenne, mert mindannyian alakulunk, és időnként szembesülnünk kellene azzal, hol tartunk ebben a változásban. Ez most, 37 évesen jött elő nálam – nyilván nem véletlenül…

Őszinte leszek: nem gondoltam rólad, hogy ennyire igényled a visszajelzéseket.

Általában felületesnek gondolnak az emberek – ez állítólag a személyiségem legnagyobb csapdája. Aztán ha valaki megismer, és meglátja a mélységet, megdöbben. Egyébként szerintem az emberek sok esetben összekeverik a laza, magabiztos viselkedést a felszínességgel. Már gondoltam arra, hogy talán néhányan örülnének neki, ha egy kicsit gyengébbnek látszanék, mert szerethetőbb figura lehetnék. De mit csináljak, ilyen vagyok. És nem tudom megjátszani magam.

És nyilván másképp viselkedsz a kamerák előtt, mint a családoddal, vagy a barátaiddal.

Erről most a kedvenc hősöm, Beowulf király ugrott be. Neki a mese végén, öreg királyként az az utolsó kérése a feleségéhez, hogy úgy gondoljon rá, mint emberre és férfira, ne úgy, mint hősre és királyra. Azt hiszem, ez a mai médiában is sokunk óhaját foglalja magában.

Milyen vagy te, „mint ember és férfi”?

Ott van bennem a már említett lazaság. Ez abban nyilvánul meg, hogy amikor jön egy új lehetőség, ami érdekel, azt kipróbálom. Mi bajom lehet belőle? Legfeljebb azt mondom, nem kellett volna. Másrészt mélyen élek meg minden tapasztalatot. Engem minden nap elkápráztat a világ, és hálát adok, hogy egy csokibolt kellős közepén élhetek: akármerre nézek, színes, finom, jóleső, izgalmas, borzongató dolgokat tapasztalok. Ez igaz zenére, emberi kapcsolatokra, művekre, művészetre. Aki nem így él, azt biztatnám, hogy váltson nézőpontot.

De senki sem élhet minden nap, a nap 24 órájában boldogan.

Persze, hogy nem. Azt is nagyon meg lehet unni, ha az ember egy vidámparkban él. De ha meglátod azt, hogy bár most a hullámvasút talán lent van, mindjárt megyünk felfelé, helyükre kerülnek benned a dolgok.

Azt hogyan kezeled, hogy sok nő szeretne hozzád közelebb kerülni?

Én nagyon szeretem a nőket. Sokkal érdekesebbek vagytok, mint a férfiak. És mivel nekem mondhatni női lelkem van, amit édesanyámtól örököltem, nőtársaságban érzem igazán jól magam. Persze a fiúkkal sok olyan dolgot meg tudok beszélni, amit nőkkel nem… De engem ti inspiráltok. Szeretem a törékenységeteket, az elszántságotokat, a fanatizmusotokat, a hiteteket, de néha a kegyetlenségeteket is.

Ez igazán hízelgő. De ha valaki meg akar veled ismerkedni, valószínűleg nem felejted el, hogy feleséged, családod van.

A házasság két ember közti szövetség, ami az én nézőpontom szerint nem úgy jön létre, hogy két fél alkot egy egészet, hanem két egésznek kell egy párt alkotnia. Egy teljes ember pedig maga húzza meg a határokat: számomra némi flört egy csinos nővel még belefér, de mindig észben tartom, hogy vár haza a családom, a feleségem, akivel a mi kis szövetségünket természetesen ápolni kell.

Máig udvarolsz neki?

Inkább úgy fogalmaznék, hogy olykor apróságokkal lepem meg, például néha virággal állítok haza, vagy elviszem vacsorázni.

Kikapcsolódni hogyan szoktál?

Az extrém sportok szerelmeseként most snowboardozni voltam, és hihetetlenül élveztem. A másik kikapcsolódásom, vagyis annál sokkal több: a gitár. Hosszú évek óta játszom, ha bármi bajom van, egyedül akarok lenni, vagy csak szükségem van erre. És aki látott már a színpadon műsort vezetni, énekelni és gitározni, mind azt mondják, hogy az igazi boldogság akkor ragyog fel az arcomon, amikor gitár van a kezemben.

Erre biztos sokan kíváncsiak lennének…

Akkor elmondom, hogy most készül az albumom: a saját zeném, saját szövegekkel. Már három dal megvan, készülünk beadni a rádiókhoz, és klipet is szeretnénk forgatni. A zenekar az én nevem alatt fog futni, de fontos, hogy olyan barátaimmal és zenésztársaimmal szeretnék együtt dolgozni, akikkel nem csak egy-egy fellépésre állnék össze. Szeretném, ha a közönség nem műsorvezetőnek látna, aki zenél, hanem zenészként, aki műsort is vezet. Mert ez vagyok én igazából.

Fotó: TV2

Kapcsolódó cikkek:

„A spontán dolgokat szeretem” – interjú Vastag Csabával

„Nem utánzom Robert Pattinsont” – Interjú Eszes Szabolccsal, Robert magyar dublőrével

 

Címkék: „nem áronnal interjú kovács magam” megjátszani tudom

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Ezt a dolgot, mindig tedd meg szex előtt

Meghökkentő tanulmánnyal rukkoltak elő a drezdai egyetem kutatói, kiderült, hogyan tudod bebiztosítani az orgazmusodat, mielőtt hancúrozásra kerül a sor!

Így maradj független, ha kapcsolatban vagy

Kezd komolyodni a nyári flörtöd, pedig megfogadtad, hogy most egy ideig magadra koncentrálsz? Ne zavard el a szőke herceget, így is lehetsz főszereplő a történetedben.

Csillagjegyek, amik utálnak szinglik lenni

Amikor épp nincs pasi az életedben úgy érzed, nem is érdemes tovább élni? Talán ezúttal is a csillagjegyed kavar bele az érzéseidbe!

Egyre biztosabb, hogy ő Jennifer Lawrence új pasija

A színésznő egyre többször mutatkozik együtt egy műkereskedővel, akivel láthatólag a legutóbbi randijuk is nagyon jól sikerült!

5 szerelmeslevél, amitől könnybe lábad a szemed

Ha eddig azt gondoltad, hogy a romantikus, rózsaszín felhőkben úszó, nagybetűs szerelem nem létezik, ezek a cuki sorok majd bizonyítják az ellenkezőjét! Öt csaj most megmutatja, milyen szívhez szólólevelet kapott a pasijától.

6 jel, hogy megtaláltad a nagy Ő-t

Folyton pillangók bizseregnek a pocidban és a mennyekben érzed magadat vele? Akkor bizony esélyes, hogy „Az igazi” csöppent bele az életedbe!

5 jel, hogy egy ideig szinglinek kellene lenned

Mielőtt belevágnál valami komolyabba a nyári flörtöddel, gondold át ezeket a pontokat, mert lehet inkább egy kis Szex és New Yorkos szinglicsaj életre van szükséged.

Létezik egészséges megcsalás?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy van olyan kapcsolat, aminek jót tesz egy félrelépés. Ennek ellenére ilyen is előfordul… Most mindent megtudhatsz a hűtlenség pszichológiájáról!

Ezért kívánod a szexet a menstruáció alatt

Észrevetted már, hogy azokon a nyűgös napokon elég, hogy elinduljon egy szexi szám a lejátszási listádon és te azonnal ráugranál a pasidra? Előzetesen annyit elárulunk, hogy megint a biológia tehet róla.

4 jel, hogy nem az igazival randizgatsz

Ha csekkolod ezt a listát, tudni fogod, a megfelelő sráccal találkozgatsz-e vagy érdemes még most az elején kiszállnod a dologból!

„Elmondtam a legjobb barátomnak, hogy megcsalták, ez történt”

Nem egyszerű közölni a rossz hírt, de kitalálni sem egyszerű, hogy egyáltalán a te felelősséged-e elmondani valakinek, ha megcsalják.

Súlyos következményekkel járhat a vaginafiatalítás

Elképesztő botrány pattant ki az Egyesült Államokban, ahol egyre több nő végeztet magán vaginafiatalítást! A szakemberek szerint ugyanis a kezelés veszélyes következményekkel is járhat!

Egy évig nem szexelt, ez történt

Most őszintén, el tudod képzelni, hogy egy teljes éven át megvond magadtól az Ó-élményt? Képzeld, egy lány bevállalta a szexmentes napokat, és egészen meglepő dolgot tapasztalt!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?