2011.06.28.@ 11.06

„Romantikus lélek vagyok” – interjú Csőre Gáborral

Mi a közös Jake Gyllenhaalban, a South Park Cartmanjében és a Pókemberben? Eláruljuk: magyar hangjuk egy szimpatikus színész, Csőre Gábor, aki nem csak érdekes munkájáról mesélt a Cosmo.hu-nak…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gáborral a POSZT, vagyis a Pécsi Országos Színházi Találkozó után ülünk le beszélgetni. Én a város zajától és a hőségtől kábultan dőlök hátra a Vígszínház büféjében, ő viszont élményekkel telve kezd mesélni.

Igazából csak azt sajnálom, hogy nézőként nem jutottam be néhány előadásra, mert mindig próbáltunk, amikor a kollégáim játszottak – kezdi a beszélgetést Gábor. Borbély Szilárd „Olaszliszka” című új, magyar darabjával készültünk Pécsett, ami egy verses, görög típusú dráma: az olaszliszkai történéseket és ezt a problematikát mutatja be – kicsit új szemszögből.

A közönség hogyan fogadta ezt a darabot?

Szakmai közönség előtt adtuk elő, de nagy tapsot kaptunk (mosolyog). A színházi megvalósítás ilyenkor kicsit másodhegedűssé válik, hiszen inkább a darab erényeinek bemutatása lesz a fontos. Az „Olaszliszkát” talán egy kisebb színházban is játsszák majd, nem tudom. De mivel ez egy erkölcsi dráma, szerintem nem lesz hatalmas közönségsiker.

Szeretsz új városokban, más kollégákkal, addig sosem látott közönség előtt színpadra lépni?

Nagyon! És bevallom, ez egyre jobban hiányzik. Persze a saját társulatomat, kollégáimat is szeretem, de jó dolog új impulzusokkal találkozni.

Ilyen lehet az életedben a szinkron is…

Végül is igen, hiszen a szinkrontól sokat kaptam. Egyrészt ez adott egyfajta ismertséget, másrészt szakmailag is rengeteget segít: sok és sokféle figurának kölcsönzöm a hangom, és ezeket mindig az adott pillanatban kell jól „hozni”.

Ez azért nehéz lehet.

Nem könnyű, de esetenként segít a színpadi megoldásokban is. Emellett pedig a beszédtechnikám is sokat fejlődött, ami nélkül például a Vígszínház nagyszínpadán szerintem lehetetlen lenne élvezhetően játszani.

Az interneten jó pár percig eltart végigolvasni azon karakterek listáját, akiket szinkronizáltál. Ebből a több száz szereplőből van olyan, aki különlegesen kedves számodra valamiért?

Mindig a legnehezebbek (mosolyog). Nyilván a South Parkból Cartman, a Zsákos Frodó, vagy Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire és Adam Sandler szinkronjai is fontosak. De egy olasz filmet, a Csillagos embert szeretném kiemelni, amelyben egy juhászt szinkronizáltam. Volt hat tekercsem, amit körülbelül húsz perc alatt bárki megcsinál.

Tippelek: neked ez a duplája alatt sikerült.

Áh, sokkal több! (nevet) Mivel nagyon tetszett a karakter, és a rendező is fogékony volt rá, egy bő órát szöszöltünk el vele.

Miért volt ennyire különleges ez a szereplő?

Éppen az egyszerűsége tette azzá. Ez a juhász – aki egyébként valószínűleg nem színész, hanem „civil” – csupán elmesélte, hogy milyen az, amikor fent van a birkákkal a hegyen, és nézi a csillagokat. De ezt olyan természetesen, olyan gyönyörűen mondta el, amit nehéz volt visszaadni.

Nem hittem volna, hogy az a könnyebb, ha a karakter több játékot követel meg.

Pedig így van. Szerintem nehezebb egyszerűen beszélni, úgy, hogy az mégse legyen száraz.

Mit gondolsz, a mocskos szájú Cartmant nehezebb szinkronizálni vagy mondjuk egy romantikus szeretőt valamelyik dél-amerikai szappanoperából?

Mivel romantikus lélek vagyok, a szerelmes gondolatoknak könnyebben átadom magam, mint az elsőre látszik, és könnyen el is sírom magam. Tehát nem esik nehezemre, ha mondjuk egy érzékeny macsót vagy egy hősszerelmes figurát szinkronizálok.

Gondolom, az sem ritka az életedben, hogy felismerik a hangod, az arcod vagy a kettőt egyszerre. Vannak vicces sztorijaid ezzel kapcsolatban?

Persze, van pár történetem, de nem tudom, mennyire viccesek (mosolyog). Nemrég egy barátom építkezésén jártam, és szóltam az ablakos fiúknak, hogy majd hozzám is jöhetnének. Amikor bemutatkoztam, kikerekedett szemmel néztek rám, hogy tényleg én vagyok-e annak a South Parkos gyereknek a magyar hangja. A másik aranyos emlékem a Gyűrűk ura szinkronhoz kötődik. Amikor ennek kapcsán volt egy tévés megjelenésünk, megkértek, hogy mondjak valamit Zsákos Frodó hangján. Az asszisztens lány nézett egy ideig nagy szemekkel, majd megszólalt, hogy „Istenem, még az arcod is tiszta olyan lett, mint Elijah Woodé!”.

És tényleg olyan volt az arcod?

A dolgok összefüggnek, tehát ha épp Elijah Woodot szinkronizálom, megpróbálok olyanná válni. Így lehet, hogy az arcom, az arckifejezésem is az övéhez idomul.

Sokan kérik egyébként, hogy beszélj úgy, mint valamelyik szereplő, akit szinkronizálsz?

Előfordul, de ezt nem igazán szeretem, mert olyan, mintha produkálnám magam.

A gyerekeidnek sem utánzod rajzfilmhősök hangját?

Nem, nekik sem (mosolyog). De a kisfiam gyakran nézi a mesecsatornák műsorait, és ő könnyen felismer. Aranyos, amikor eltűnődik, hogyan hallhatja egyszerre a tévében és otthon is az apukáját.

Hódítottál már meg valakit a hangoddal?

Nem, erre még nem volt példa (szerényen mosolyog).

Ha jól tudom, féltve óvod a magánéleted.

Annyira, amennyire csak lehet. A színházi kollégáim nyilván ismerik a családomat, hiszen sok időt töltünk együtt, tulajdonképpen egymás második családja vagyunk (mosolyog). De ezen kívül megpróbálom a lehető legkevesebb figyelemnek kitenni a feleségem és a két gyermekünket. Nem biztos, hogy én csinálom jól, de ezt érzem helyes útnak.

A bulvárt elítéled, elutasítod, vagy próbálsz vele együtt élni?

Szerintem ez a szükséges rossz: a színészek élete elképzelhetetlen nélküle, de egy idő után nem tud „nem tolakodó” lenni. És látom, hogy számos kollégám elégett már benne. Szerintem hosszú távon még senki sem jött ki jól belőle… De ha én belekerülnék, nem tudom, hogyan reagálnék, mit csinálnék. Talán elkapna engem is a gépszíj, de talán nem.

Megcsörren a telefonja, udvariasan elnézést kér, majd csalikról és forgatásról kérdez és válaszol – legalább olyan lelkesen, mint ahogyan a színházról és a szinkronról beszél.

Jól sejtem, hogy horgászol?

Igen. Jó ideje a horgászat, illetve a versenyhorgászat is az életem része. Érdekes tény, hogy manapság hatszázezer ember horgászik Magyarországon, tehát ha pártot alapítanánk, bejuthatnánk a Parlamentbe (nevet).

Gondolom, már rajta vagytok az ügyön.

Ha ezen nem is, de a színészek horgászválogatottjával – Trokán Péter, Reviczky Gábor, Baráth Attila és én – igyekszünk a lehető legtöbb versenyen jól szerepelni. Én emellett műsorvezetőként is dolgozom a Fishing & Hunting televíziós csatornának.

Megnyugtató lehet a vízparton ülni a kollégákkal, barátokkal.

Van egy régi mondás, mely szerint az istenek a horgászattal eltöltött időt nem számolják bele az ember életébe. És ebben lehet valami, ami szerintem például a természetjárásra is igaz.

Úgy tudom, augusztusban leszel 40 éves…

Ne is mondd…

De ugye azért megünnepled magad?

Igazság szerint meglepetéspartit kértem ajándékba, szóval majd nagyon meglepődöm, ha tényleg megkapom (nevet). És tortát negyven gyertyával, te jó ég…

Ne izgulj, még évekig nem tűnsz majd negyvennek. A lényeg inkább az, hogy elégedett légy mindazzal, amin dolgozol, illetve, amit elértél.

Általában nem vagyok elégedett magammal. Pedig valójában sikerült, amit szerettem volna: színész lettem, jó színházba kerültem, családom is van… De ha azt nézzük, azok a hegymászó csoportok is elégedettek lehetnének, akik eljutnak az alaptáborig, mert ez óriási teljesítmény. De onnan a csúcs még nagyon messze van…

És sok feladatot kell addig teljesíteni.

Így van. Nekem is szép számmal vannak terveim, céljaim, például egy hangoskönyv elkészítése. De mivel az író még nem tudja, hogy elkészültem egy olyan anyaggal, amit meg szeretnék neki mutatni, erről most nem is árulnék el többet. Színészként nyilvánvalóan szeretnék jó szerepeket kapni, és a rendezés gondolatával is többször eljátszottam már, de ehhez még bátortalan vagyok. Próbálkozom, feszegetem a határaimat, és bízom abban, hogy ha eljön az idő, majd berontok az ajtón.

Kapcsolódó cikkek:

A hét szexi pasija: John Krasinski

„Nem ácsingózom, hogy minél több kirakatban ott lehessek” – interjú Nagy Sanyival

 

Címkék: csőre gáborral interjú lélek romantikus vagyok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezt árulja el rólad az első dolog, amit szex után csinálsz

Ezt árulja el rólad az első dolog, amit szex után csinálsz

Apróságnak tűnik, de nagyon is beszédes, ami a személyiséged illeti…

Levél a srácnak, akinek nem kellek eléggé

Minden sztorinak megvan a maga vége. Szonja megfogalmazta a saját nyári kalandja évadzáró fináléját.

Jó, ha tudod: így veszekszenek a boldog párok

Ezt a fontos dogot mindenkinek tudnia kellene a boldogsághoz!

4 srác őszinte vallomása arról, miért színlelt orgazmust

Eddig azt hitted, hogy csak a lányok mesterkedik el néha a dolgot? Óriási tévedés.

Belefér, ha a srác még a szüleivel él?

Okos, vicces, helyes, csak egy probléma van – az új lovagod jelenleg az anyukájával és az apukájával él. Elbizonytalanodtál a folytatással kapcsolatban? Eláruljuk, miért nem kéne!

Így derítsd ki, melyik számotokra a tökéletes szexpóz

„Se nem kicsi, se nem nagy, éppen hozzám való vagy!” Ha szeretnéd szex után a pasid karjaiban pihegve ezt érezni, akkor ne rutinból nyomjátok le a következő menetet, hanem próbáljátok ki a Cosmoszútra szerint leginkább rátok szabott felállást. Kíváncsi vagy, hogyan lesz neked a legjobb?

7 pasi elárulta, miért lépett le egy randiról

Ezek a srácok a Redditen osztották meg névtelenül, mi volt az utolsó csepp egy rossz randin, ami miatt faképnél hagyták a lányt.

4 meglepő trükk, amitől ellenállhatatlan leszel az ágyban

A szakértők szerint az eredmény garantált!

3 csaj elárulta, milyen maszkban szexelni

Az amerikai Cosmónak pár bevállalós lány elmesélte, milyen az, amikor szex közben minden lekerül, kivéve egy dolgot...

Egy srác vallomása a zokniban szexelésről

Van, ami örökre rejtély marad: a Stonehenge, a Bermuda-háromszög, vagy az, hogyan lehetnek Charlie Sheennek női rajongói. Ja, és még egy: miért szeret sok pasi zokniban kufircolni? Egy önkéntes férfi igyekszik megmagyarázni a lehetetlent.

„Kiszámoltam, mennyit költök randira 1 év alatt – jobb, ha megkapaszkodsz”

Egy esküvő árából 5 éven át minden nyáron kirúghatnátok a hámból. De vajon mennyi zsetont versz el randikra? Újságírónk, Blanka kiszámolta.

Ezzel a szextrenddel minden eddiginél jobb lesz a hancúrozás

Egyre népszerűbb az új trend a hálóban, ami a lelassításról, az egymásra való odafigyelésről, a mélyebb kötődésről szól. A Cosmo újságírója kipróbálta. Naná: munkaköri kötelesség!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?