2011.07.15.@ 11.07

Mire vár, tapsra? Ezért nem akarnak továbblépni a pasik

Jó, ha tudod, hogy nem te vagy az egyetlen, aki kifogta a zéró kívánságot teljesítő aranyhalat. A férfiak minden nagyobb döntést el tudnak húzni a végtelenségig!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Meglehetősen furcsa perióduson mennek keresztül – mondja a fiúk védelmében Tóth Renáta párterapeuta. – A hagyományos vállaljuk-a-felelősséget-mindenért pozíció mára érvényét vesztette, és ők azóta is próbálják megtalálni az új szerepüket.” A felmérések azt mutatják, hogy a férfiak aránya megcsappant a vezető szakmákban, ami megtépázta a korábbi, készen kapott önbizalmukat. Ráadásul mivel nincs már az a kényszer, hogy a tradicionális életutat kell bejárni (kijárni a sulit, elmenni melózni, megnősülni, családot alapítani), hanem mindenki olyan sorrendben teszi a dolgokat, ahogy kedve van, nem csoda, hogy megőrülnek a vonzóbbnál vonzóbb lehetőségektől.

Ez randimeghívás volt?

Veled is előfordult, hogy neked kellett találkára hívnod egy srácot? Nem csodálkozunk! „A lakótársa mondta a barátnőmnek, aki pedig továbbadta nekem, hogy Tominak bejövök – meséli a 25 éves Rita. – Akárhányszor összefutottunk, meg voltam róla győződve, hogy elhív majd moziba vagy vacsizni, ám nem történt semmi. Csupán akkor, amikor én kezdeményeztem.”

Szakértőnk szerint ennek az az oka, hogy a srácok annyira félnek a visszautasítástól, mint ezelőtt soha. „Amikor felnőttek, ők még azt a példát látták maguk előtt, hogy a férfi viszi haza a nagyobb fizetést, megbecsülik a munkahelyén és ezzel együtt az élet más területein is – magyarázza Renáta. – A gazdasági válság hatására azonban sokkal több pasi vesztette el az állását, mint ahány nő, bizonytalanabb lett az egzisztenciájuk. Szóval nincs kedvük még több kudarchoz, nem vállalják a randira hívás rizikóját.”

Plusz: mára már annyira megszokottá vált, hogy a csajok is kezdeményezhetnek, hogy ettől teljesen ellustultak a férfiak, és természetesnek veszik, hogy te vállalod a meló „mocskosabb” (vagy legalábbis kínosabb) részét.

Hogyan bátorítsd? „Legyél játékos – tanácsolja a szakértőnk. – Meséld el neki, hogy van egy barátnőd, akinek tetszik egy srác, de a fiú nem hívja őt randira. Mondja meg ő, vajon mit lehet ilyenkor tenni?” Ezzel a finom flörttel a tudtára adod, hogy csak arra vársz, megtegye végre a következő lépést.”

A cikk folytatását megtalálod az augusztusi Cosmóban!

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Így szerezd meg a kiszemelt pasit!

Randibakik, amiket sose kövess el!

 

Címkék: akarnak! ezért mire pasik tapsra? továbblépni vár!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Neked milyen pasi jön be? Töltsd ki a kérdőívet és nyerj!

Neked milyen pasi jön be? Töltsd ki a kérdőívet és nyerj!

Zac Efron vagy Chris Evans áll közelebb a pasiideálodhoz? Na és mik a legfontosabb tulajdonságai a tökéletes srácnak? Töltsd ki a Cosmo kérdőívét, és nyerj 1 éves előfizetést a kedvenc magazinodra!

Ez a legjobb trükk, ha a pasid nem szereti az óvszert

Most már nem lehet kifogása ellene!

„18 pasival feküdtem le egy este alatt, és a férjem elfogadta”

Elképesztő kalandjairól mesélt ez a nő.

Ezért félsz írni a pasinak, aki bejön neked

Ugye milyen bosszantó érzés? Végre kiderült, honnan a nagy félsz.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?