2011.07.20.@ 11.07

Mi az, amin a legtöbbet vitatkoznak a párok?

Talán a rossz szex, a munka vagy a család miatt? Nem, nem! Gondolkodj csak tovább! A pénzen!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Igen, ha hiszed, ha nem, a legtöbb párkapcsolati konfliktust nem a hűtlenség, a munkamánia, esetleg a középen nyomott fogkrémes tubus okozza, hanem a piszkos anyagiak. Például Kate Hudson ahelyett, hogy sugárzó arccal válogatná a babakelengyét, homlokráncolva fogalmazza a házassági szerződést, nehogy vőlegénye, a lényegesen kevesebbet kaszáló rockzenész, Matthew Bellamy kiforgassa a vagyonából, ha románcuk esetleg véget érne. Feltéve, hogy egyáltalán kimondja a boldogító igent, mert mióta Kate ujjára került a gyémántgyűrű, többet gondol a bankszámlájára, mint az esküvői csokor színére.

Én a szívemet adom, te a bankkártyádat?

Van, amikor a leghevesebb szerelem idején is azt érzed: ez nem fog menni. Nem, nem a szembekötősdire gondolunk, amit azzal a bizarr berregő játékkal játszotok a hálószobában. Hanem arra, amikor a barátod elkölti a pénzt egy házimozira, amit az álomutazásra tettél félre. Vagy bőkezűen adakozna a kóbor kutyáknak, miközben szerinted a H&M sokat tehetne a nyári ruhatáradért. A pénz miatti feszültség szétrobbanthatja akár a legerősebb kapcsolatot is. A párok kilencven százaléka veszekszik az anyagiak miatt, és ez 34%-uknak okot is ad a válásra.

Ámon Mariann pszichológus szerint sokan képtelenek higgadtan, felnőtt módra beszélni a vagyoni helyzetükről. „Egymás előtt merünk testileg-lelkileg lemeztelenedni, de a pénzről nem tudunk, vagy nem akarunk komolyan diskurálni, még az esküvő előtt sem. Holott érdemes odafigyelni arra, hogy sokszor igazából nem is az új vásárfia miatt robban ki a veszekedés: a pénzügyek intézése valójában a viszonyotok képe miniben.” Vagyis az, ahogyan megosztjátok a költségeket, amit fontosnak tartotok és amit nem, amit eltitkoltok a másik elől, mind a kapcsolat mélységét és a köztetek fennálló erőviszonyokat jelzik. Azt, hogy ki az, aki irányít, aki megkapja a párkapcsolattól, amit akar – és ki az, aki nem.

Tízkarátos gyémántfiúk

Dani (32) nagyon sokat keres a pályakezdő Petrához (23) képest. A lány ugyan a saját fizetéséből veszi meg, amire szüksége van, és amibe tud, beszáll, mégis akárhányszor veszekednek, a fiú azt vágja a fejéhez, hogy csak a pénzéért van vele. „Daninak mindig mondom, hogy nem várom el a méregdrága ajándékokat, mert őt szeretem és nem a bankszámláját.”

Ámon Mariann, a Cosmo szakértője szerint ilyen esetben a legjobb, ha lelazulsz, és nem próbálod Richie Richnek kézzel-lábbal bebizonyítani, hogy rá vágysz, nem egy újabb táskára. Dani ráadásul azzal is tisztában van, hogy ha előhúzza a „pénzemért szeretsz” kártyát, Petra rögtön megadja magát, és így végül mindig az lesz, amit ő akar. „Mindegy, hogy melyik fél mennyit keres: egy kiegyensúlyozott kapcsolatban senkinek nem lehet nagyobb hatalma és felelőssége, mint a másiknak. Csak azért, mert a barátod többet visz haza, nincs joga elnyomni téged, figyelmen kívül hagyni az igényeidet és vágyaidat. Ez a passzív agresszív magatartás nem csupán állandó védekezésre és meghátrálásra késztet téged, hanem még úgy is érzed, hogy a viszony kudarcáért te leszel a felelős – holott erről szó sincs. Csak a barátod akar az irányítása alatt tartani” – szögezi le a szakértő.

A cikk folytatását megtalálod az augusztusi Cosmóban!

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Így szerezd meg a kiszemelt pasit!

Randibakik, amiket sose kövess el!

 

Címkék: amin legtöbbet! párok? vitatkoznak

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Neked milyen pasi jön be? Töltsd ki a kérdőívet és nyerj!

Neked milyen pasi jön be? Töltsd ki a kérdőívet és nyerj!

Zac Efron vagy Chris Evans áll közelebb a pasiideálodhoz? Na és mik a legfontosabb tulajdonságai a tökéletes srácnak? Töltsd ki a Cosmo kérdőívét, és nyerj 1 éves előfizetést a kedvenc magazinodra!

Ez a legjobb trükk, ha a pasid nem szereti az óvszert

Most már nem lehet kifogása ellene!

„18 pasival feküdtem le egy este alatt, és a férjem elfogadta”

Elképesztő kalandjairól mesélt ez a nő.

Ezért félsz írni a pasinak, aki bejön neked

Ugye milyen bosszantó érzés? Végre kiderült, honnan a nagy félsz.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?