2011.07.20.@ 11.07

Mi az, amin a legtöbbet vitatkoznak a párok?

Talán a rossz szex, a munka vagy a család miatt? Nem, nem! Gondolkodj csak tovább! A pénzen!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Igen, ha hiszed, ha nem, a legtöbb párkapcsolati konfliktust nem a hűtlenség, a munkamánia, esetleg a középen nyomott fogkrémes tubus okozza, hanem a piszkos anyagiak. Például Kate Hudson ahelyett, hogy sugárzó arccal válogatná a babakelengyét, homlokráncolva fogalmazza a házassági szerződést, nehogy vőlegénye, a lényegesen kevesebbet kaszáló rockzenész, Matthew Bellamy kiforgassa a vagyonából, ha románcuk esetleg véget érne. Feltéve, hogy egyáltalán kimondja a boldogító igent, mert mióta Kate ujjára került a gyémántgyűrű, többet gondol a bankszámlájára, mint az esküvői csokor színére.

Én a szívemet adom, te a bankkártyádat?

Van, amikor a leghevesebb szerelem idején is azt érzed: ez nem fog menni. Nem, nem a szembekötősdire gondolunk, amit azzal a bizarr berregő játékkal játszotok a hálószobában. Hanem arra, amikor a barátod elkölti a pénzt egy házimozira, amit az álomutazásra tettél félre. Vagy bőkezűen adakozna a kóbor kutyáknak, miközben szerinted a H&M sokat tehetne a nyári ruhatáradért. A pénz miatti feszültség szétrobbanthatja akár a legerősebb kapcsolatot is. A párok kilencven százaléka veszekszik az anyagiak miatt, és ez 34%-uknak okot is ad a válásra.

Ámon Mariann pszichológus szerint sokan képtelenek higgadtan, felnőtt módra beszélni a vagyoni helyzetükről. „Egymás előtt merünk testileg-lelkileg lemeztelenedni, de a pénzről nem tudunk, vagy nem akarunk komolyan diskurálni, még az esküvő előtt sem. Holott érdemes odafigyelni arra, hogy sokszor igazából nem is az új vásárfia miatt robban ki a veszekedés: a pénzügyek intézése valójában a viszonyotok képe miniben.” Vagyis az, ahogyan megosztjátok a költségeket, amit fontosnak tartotok és amit nem, amit eltitkoltok a másik elől, mind a kapcsolat mélységét és a köztetek fennálló erőviszonyokat jelzik. Azt, hogy ki az, aki irányít, aki megkapja a párkapcsolattól, amit akar – és ki az, aki nem.

Tízkarátos gyémántfiúk

Dani (32) nagyon sokat keres a pályakezdő Petrához (23) képest. A lány ugyan a saját fizetéséből veszi meg, amire szüksége van, és amibe tud, beszáll, mégis akárhányszor veszekednek, a fiú azt vágja a fejéhez, hogy csak a pénzéért van vele. „Daninak mindig mondom, hogy nem várom el a méregdrága ajándékokat, mert őt szeretem és nem a bankszámláját.”

Ámon Mariann, a Cosmo szakértője szerint ilyen esetben a legjobb, ha lelazulsz, és nem próbálod Richie Richnek kézzel-lábbal bebizonyítani, hogy rá vágysz, nem egy újabb táskára. Dani ráadásul azzal is tisztában van, hogy ha előhúzza a „pénzemért szeretsz” kártyát, Petra rögtön megadja magát, és így végül mindig az lesz, amit ő akar. „Mindegy, hogy melyik fél mennyit keres: egy kiegyensúlyozott kapcsolatban senkinek nem lehet nagyobb hatalma és felelőssége, mint a másiknak. Csak azért, mert a barátod többet visz haza, nincs joga elnyomni téged, figyelmen kívül hagyni az igényeidet és vágyaidat. Ez a passzív agresszív magatartás nem csupán állandó védekezésre és meghátrálásra késztet téged, hanem még úgy is érzed, hogy a viszony kudarcáért te leszel a felelős – holott erről szó sincs. Csak a barátod akar az irányítása alatt tartani” – szögezi le a szakértő.

A cikk folytatását megtalálod az augusztusi Cosmóban!

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Így szerezd meg a kiszemelt pasit!

Randibakik, amiket sose kövess el!

 

Címkék: amin legtöbbet! párok? vitatkoznak

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

„Az exemmel minden évben megünnepeljük a szakításunkat”   

„Az exemmel minden évben megünnepeljük a szakításunkat”   

Egy újságíró mesélt egy nagyon furcsa szokásáról.

Ezeket ne tedd, ha szerelemre vágysz 2019-ben

Ha arra vágysz, hogy idén megtaláljon a nagy Ő, akkor olvasd el a tuti tippeinket!

A kérdés, amit minden első randin fel kell tenned

Végre elhívott a kiszemelted egy vacsira, de már most azon kattogsz, hogy jól süljön el? Dobd be ezt a jolly joker kérdést, és jó eséllyel életed randiját zsebelheted be.

Ezekre a pornókra kerestek rá a legtöbben 2018-ban

Brutális adatokat és megdöbbentő keresési eredményeket tett közzé a Pornhub statisztikája.

Melyik sztárpasi illik hozzád 2019-ben a csillagjegyed szerint?

Lehet már megvan a titkos pasikedvenced, de ehhez a csillagoknak is lesz néhány szava. Egyetértesz az égiek celebválasztásával?

Ez történik, ha az első randin csókolózol

Az amerikai Cosmo kifaggatta az olvasókat, hogy mit gondolnak az első randin való csókolózásról. Te melyik véleménnyel értesz egyet?

Kiderült: a nők a szakállas pasikra buknak

Egy kutatás végre bebizonyította, hogy a szakállas pasik dögösebbek.

Ez vár rád 2019-ben a szerelemben

Kíváncsi vagy, hogy alakulnak a pasiddal a dolgok 2019-ben vagy pont a szőke herceg érkezését várod? Mindkét esetben izgalmas infókat tartogatnak neked a csillagok.

10 nő meglepő vallomása a karácsonyi lánykérésről

Teszter különszámunkban készítettünk egy ajándékozós felmérést, amiben többek között kiderült, hogy a Cosmo-olvasók 73%-a nem örülne, ha a pasija karácsonykor kérné meg a kezét. Most kifaggattunk 10 lányt, mit gondolnak a témáról…

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?