2011.07.20.@ 11.07

Mi az, amin a legtöbbet vitatkoznak a párok?

Talán a rossz szex, a munka vagy a család miatt? Nem, nem! Gondolkodj csak tovább! A pénzen!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Igen, ha hiszed, ha nem, a legtöbb párkapcsolati konfliktust nem a hűtlenség, a munkamánia, esetleg a középen nyomott fogkrémes tubus okozza, hanem a piszkos anyagiak. Például Kate Hudson ahelyett, hogy sugárzó arccal válogatná a babakelengyét, homlokráncolva fogalmazza a házassági szerződést, nehogy vőlegénye, a lényegesen kevesebbet kaszáló rockzenész, Matthew Bellamy kiforgassa a vagyonából, ha románcuk esetleg véget érne. Feltéve, hogy egyáltalán kimondja a boldogító igent, mert mióta Kate ujjára került a gyémántgyűrű, többet gondol a bankszámlájára, mint az esküvői csokor színére.

Én a szívemet adom, te a bankkártyádat?

Van, amikor a leghevesebb szerelem idején is azt érzed: ez nem fog menni. Nem, nem a szembekötősdire gondolunk, amit azzal a bizarr berregő játékkal játszotok a hálószobában. Hanem arra, amikor a barátod elkölti a pénzt egy házimozira, amit az álomutazásra tettél félre. Vagy bőkezűen adakozna a kóbor kutyáknak, miközben szerinted a H&M sokat tehetne a nyári ruhatáradért. A pénz miatti feszültség szétrobbanthatja akár a legerősebb kapcsolatot is. A párok kilencven százaléka veszekszik az anyagiak miatt, és ez 34%-uknak okot is ad a válásra.

Ámon Mariann pszichológus szerint sokan képtelenek higgadtan, felnőtt módra beszélni a vagyoni helyzetükről. „Egymás előtt merünk testileg-lelkileg lemeztelenedni, de a pénzről nem tudunk, vagy nem akarunk komolyan diskurálni, még az esküvő előtt sem. Holott érdemes odafigyelni arra, hogy sokszor igazából nem is az új vásárfia miatt robban ki a veszekedés: a pénzügyek intézése valójában a viszonyotok képe miniben.” Vagyis az, ahogyan megosztjátok a költségeket, amit fontosnak tartotok és amit nem, amit eltitkoltok a másik elől, mind a kapcsolat mélységét és a köztetek fennálló erőviszonyokat jelzik. Azt, hogy ki az, aki irányít, aki megkapja a párkapcsolattól, amit akar – és ki az, aki nem.

Tízkarátos gyémántfiúk

Dani (32) nagyon sokat keres a pályakezdő Petrához (23) képest. A lány ugyan a saját fizetéséből veszi meg, amire szüksége van, és amibe tud, beszáll, mégis akárhányszor veszekednek, a fiú azt vágja a fejéhez, hogy csak a pénzéért van vele. „Daninak mindig mondom, hogy nem várom el a méregdrága ajándékokat, mert őt szeretem és nem a bankszámláját.”

Ámon Mariann, a Cosmo szakértője szerint ilyen esetben a legjobb, ha lelazulsz, és nem próbálod Richie Richnek kézzel-lábbal bebizonyítani, hogy rá vágysz, nem egy újabb táskára. Dani ráadásul azzal is tisztában van, hogy ha előhúzza a „pénzemért szeretsz” kártyát, Petra rögtön megadja magát, és így végül mindig az lesz, amit ő akar. „Mindegy, hogy melyik fél mennyit keres: egy kiegyensúlyozott kapcsolatban senkinek nem lehet nagyobb hatalma és felelőssége, mint a másiknak. Csak azért, mert a barátod többet visz haza, nincs joga elnyomni téged, figyelmen kívül hagyni az igényeidet és vágyaidat. Ez a passzív agresszív magatartás nem csupán állandó védekezésre és meghátrálásra késztet téged, hanem még úgy is érzed, hogy a viszony kudarcáért te leszel a felelős – holott erről szó sincs. Csak a barátod akar az irányítása alatt tartani” – szögezi le a szakértő.

A cikk folytatását megtalálod az augusztusi Cosmóban!

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Így szerezd meg a kiszemelt pasit!

Randibakik, amiket sose kövess el!

 

Címkék: amin legtöbbet! párok? vitatkoznak

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Kutyának képzeli magát ez a fiatal lány

Kutyának képzeli magát ez a fiatal lány

Ilyet még tuti, nem láttál! Csekkold le, hogyan él ez a furcsa Los Angeles-i házaspár!

4 vaginatipp a Kardashian-lányoktól, amiknek ne dőlj be

A sztárlányok már elég sok intim tippet megosztottak a rajongóikkal, de ezek tényleg működnek? Hát, a doki szerint nem igazán!

Ezt jelenti, ha görcseid vannak szex után

Az együttlét arról szól, hogy mindkét fél jól érezze magát. Azonban néha az orgazmus is lehet fájdalmas. Veled is volt előfordult már? A cikkből kiderül, hogy mi okozza!

Öt csaj elárulta, hogyan viseld el a szakítást

A szakítás sosem könnyű, főleg, ha nem békésen váltok el egymástól. A következő tanácsok segítenek abban, hogyan lendülj túl az elválás utáni nehéz időszakon.

7 csókfajta, hogy következő szintre emeld az előjátékot

Az utóbbi időben egyre kevesebbszer csókcsatáztok a pasiddal? Kattints a cikkre és nem csak a mennyiség pörög majd fel, hanem a hangulatotok is!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?