2011.10.05.@ 11.10

Tipikus mondatok, amelyek veszélybe sodorhatják a kapcsolatodat

Régóta együtt vagy a pasiddal, és bizony megesik, hogy egy veszekedésnél olyan dolgok is kicsúsznak a szádon, amiket nem is gondoltál komolyan? Ha nem szeretnél szakítani, húzd be a kéziféket!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Minden csak rólad szól!”

Lehet, hogy a pasid egy kissé egocentrikus, és emiatt sokszor feszegeti a határokat, ám ezért felesleges túlzásokba esned. Ha szeretnél választ kapni a kérdéseidre, ne generálj buta mondatokkal újabb vitákat, a sérelmek felsorolása helyett koncentrálj inkább a tényleges problémamegoldásra. Ha kedvesed nem akar részt venni a barátnőd szülinapi buliján, próbáld elmagyarázni higgadtan és türelmesen, hogy ezek az alkalmak számodra milyen sokat jelentenek. Ha arra hivatkozik, hogy úgyis csak unatkozni fog, vagy nincs kedve hallgatni a pletykákat, ne csinálj a bolhából elefántot, inkább élvezd a csajokkal töltött délutánt.

„Az idegeimre mész!”

Ahogy az élet is tele van buktatókkal, egy párkapcsolat sem mindig egyszerű, a mindennapok során pedig ezer olyan apróság történhet, amin felesleges idegeskedned. A csöpögő csap (amit a pasid hetek óta nem szerelt meg), a halomban álló mosatlan edények vagy a szanaszét dobált zoknik látványa biztosan téged sem fog megnyugtatni, ám ahelyett, hogy rögtön a másik torkának esel, számolj el tízig, és várd meg, amíg elpárolog a mérged. A konfliktusok békés rendezésére keress egy megfelelő alkalmat, amikor el tudod mondani, hogy mik azok a dolgok vele kapcsolatban, amik elszomorítanak. Attól, hogy a szerelmed csokis keksszel összekente a hűtőszekrényt, még nem válik elviselhetetlen alakká, és ha folyton azt hangoztatod, hogy megőrjít a viselkedésével, megsérted az egóját, és komoly sebeket ejthetsz az önbecsülésén.

„Nem szeretlek!”

Az érzelmi zsarolás tipikus példája, és az egyik legrosszabb dolog, amit kiejthetsz a szádon. Mielőtt vagdalózni kezdesz, gondold végig a helyzetet fordítva, vajon mit éreznél, ha ő vágná a fejedhez, hogy nem szeret. A gyerekes viselkedés helyett nézz mélyen önmagadba, és derítsd ki, milyen félelmeid vannak, vagy miért zsarolod őt az érzelmeiddel. Bármilyen probléma adódik, igyekezz a konfliktusokat kettéválasztani a kapcsolattól, fogalmazd meg egyértelműen, hogy miben szeretnél változtatni, majd a beszélgetés végén kérdezd meg a párodat, hogy megértette-e a mondandódat. Ha meggondolatlanul vagy megszokásból dobálózol a nagy szavakkal, könnyen hiteledet veszted, így a másik egy idő után már nem fogja tudni, mikor mondasz igazat. Ez pedig bizalmatlanságot szül, ami a kapcsolat végét jelentheti.

„Menj a fenébe!”

A káromkodás csúnya dolog, különösen egy nő szájából, amit a legtöbb férfi nagyon közönségesnek és kiábrándítónak talál. Ilyenkor gondolj mindig arra, hogy számodra is mennyire visszataszító, amikor idegeneket hallasz az utcán, akikből csak úgy ömlenek a trágár szavak. A káromkodás egyfajta verbális agresszió, s bár a szemtelen szóhasználat olykor csillapíthatja a felgyülemlett feszültséget és a fájdalmat, ám egy harmonikus és kiegyensúlyozott párkapcsolatban nincs helye a vulgaritásnak.

„Nem érdekel!”

Amivel a pasidat biztosan kikergeted a világból, ha ő épp kitárulkozó hangulatban van, te meg csak rángatod a válladat, hümmögsz és nemtörődöm vagy. Ha a partnered közölni szeretne valamit, és egyáltalán nem figyelsz rá, vagy ami még ennél is rosszabb, rögtön a szavába vágsz, akkor megbántod, és simán érezheti úgy, hogy nem vagy teljes értékű társ mellette. Minden férfi kedves és toleráns nőre vágyik, és ha nem törődsz az érzéseivel, egy ideig talán elviseli ezt a kudarcélményt, majd továbbáll, és más karjában keres megértést. Ha viszont az apró-cseprő dolgai tényleg nem érdekelnek, vége a kapcsolatodnak.

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

10 buja sms, ha azonnal szexre vágysz!

Fogd vissza magad! Amiket a pasik ki nem állhatnak

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: párkapcsolat szerelem veszekedés vita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Ezért beszélj az exedről az első randin

Ezért beszélj az exedről az első randin

Azt gondoltad, tabu felhozni a régi idők nagy történeteit? Akkor van egy fura hírünk: szakértők szerint már rögtön az elején érdemes belevágni a dolgok közepébe!

A pasi hangjából kiderül, hogy hajlamos-e a megcsalásra 

Ezentúl bármilyen fedősztorival áll elő egy srác az életedben, könnyű dolgod lesz, ugyanis már abból tudni fogod, hogy igazat mond-e, ha csak megszólal. Olvass tovább a részletekért!

A legborzalmasabb mondatok, amiket szex közben mondtak

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy tejesen lelombozd a pasidat az ágyban?

10 tanács házasoktól, amit minden szinglinek hallania kell

A legtöbb lány szerelemről, házasságról, és persze rózsaszín ködről álmodik. Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a kötelékről azok, akiknek a kezén már ott figyel a gyűrű? Olvass tovább!

5 szokás, ami szakításhoz is vezethet

Ne gondold, hogy csak egy félrelépés vagy brutál veszekedés vethet véget a szerelmeteknek! Most eláruljuk, milyen, látszólag jelentéktelen dolgok okozhatják még a különválást, amire nem árt figyelned!

8 tipp, amit fogadj meg, ha még az exeddel élsz

Nem egyszerű dolog a szakítás, főleg akkor, ha utána nem tudtok azonnl külön utakra lépni. Ezek a tippek kötelezőek, hogy mentsd a helyzetedet!

5 szuper szexpóz, ha kezd ellaposodni a kapcsolatotok

Ugye te is szeretnéd, ha mindig szikrázna köztetek a levegő - még az ágyban is? Ez nem valami hókuszpókusz, hanem csupán egy kis felkészülés eredménye! 

5 pasi elárulta, milyen a jó csók 

Egy szuper csóktól a fejed búbjáig libabőrös leszel, de ha nem működik a puszi-kémia köztetek, akkor akár rémálommá is válhat a nyelvcsata, Olvasd el, a srácok szerint hogyan lehetsz pro!

Kiderült: ebben a korban a legjobb a szex

A legújabb kutatások szerint ma már teljesen máshogy és máskor élik meg szexualitásuk csúcsát a csajok.