Ez a 10 leggyakoribb szakító ok

A Cosmopolitan.com egy felmérés során azt próbálta meg kideríteni, vajon milyen okok miatt érnek véget leggyakrabban a kapcsolatok – ehhez pedig több, mint 1000 Cosmo-lányt kérdeztek meg. Ha te is kíváncsi vagy, végül milyen indokok végeztek az első helyen, akkor mindenképpen olvass tovább a listáért!

Ez a 10 leggyakoribb szakító ok

1. Elmúlt a szerelem

Órákon át tartó telefonbeszélgetések, szerelmes üzenetek és pillangók a hasadban –
fogadjunk, hogy neked is ez az egyik kedvenc részed egy kapcsolatban, igaz? Úgy tűnik, ezzel a csajszik többsége is egyetért, 40%-uknál ugyanis épp azért ért véget a kapcsolat, mert teljesen kialudtak a lángok.

2. Hűtlen volt az egyik fél

Sajnos nem sokkal csúszott le az első helyről a hűtlenség; ugyanis 10-ből 4 lány bevallotta, hogy csalta már meg őket a párjuk. Ezt a szitut pedig annyira nem tudták feldolgozni, hogy végül teljesen ráment a kapcsolatuk.

3. Nincs meg a bizalom

Oké, azt biztosan te is tudod, hogy bizalom nélkül szinte lehetetlen belevágni egy tartós kapcsolatba. Ha már korábban is rajtakaptad a srácot egy-egy hazugságon, akkor folyton ott motoszkál majd a gondolat a fejedben, hogy esetleg más szitukban is biztosan füllenteni szokott. Így pedig könnyen eluralkodhat rajtad az állandó féltékenység, ami sokszor végül szakításhoz vezet.

4. Túl sok veszekedés

Időnként még a legszuperebb kapcsolatokban is előfordul egy-egy apróbb vita, úgyhogy emiatt nem érdemes aggódnod! Ha viszont még egy pár perces telefonbeszélgetést sem tudtok lezavarni a pasiddal civakodás nélkül, akkor mindenképpen beszéljétek át a problémákat; 10-ből 3 Cosmo-lánynál ugyanis épp a sok veszekedés miatt ért véget a kapcsolat!

5. A pasi nem figyelt oda eléggé

Biztosan te is imádod azt az időszakot, amikor a kapcsolat elején a pasi folyton apró
meglepetésekkel és bókokkal halmoz el, ugye? Persze teljesen érthető, ha egy idő után már nem ébreszt a srác minden reggel szerelmes üzenettel, de úgy tűnik, néhány pasi teljesen passzolja a romantikus dolgokat: a csajszik 20%-a ugyanis szakított már a barátjával azért, mert a srác egyáltalán nem figyelt oda rá.

6. Hiányzik a szingli élet

Gondoltad volna, hogy az egyik leggyakoribb ok a szakításra az, hogy a pároknak túlságosan hiányzik a szingli élet? A klassz bulik, a flörtök és az első randik pedig annyira csábítóan hangzanak, hogy sokan ki is lépnek ezért egy kapcsolatból.

7. Nem érdekelte a karrierje

Képzeld, a felmérés során kiderült, hogy sokszor akár a kapcsolat végét is jelentheti, ha a srác kicsit sem foglalkozik a karrierjével! Ebben a szituban ugyanis sok csajszi úgy érzi, hogy a pasi nem gondolkodik előrelátóan, így pedig nem szívesen kezdenek bele egy közös jövőbe a sráccal.

8. Az egyik fél elköltözött

Kaptál egy szuper állás ajánlatot egy másik városban, vagy esetleg a pasid fontolgatja, hogy szerencsét próbál külföldön? Nyugi, a távkapcsolatok is működhetnek szuperül, ha tényleg odavagytok egymásért, és a bizalom is megvan köztetek. Ha viszont tele vagy kételyekkel, akkor inkább légy óvatos; ez ugyanis a kapcsolatok 20%-ában vezetett már szakításhoz.

9. Nem jött ki a barátnőiddel

Fogadjunk, hogy te is izgulsz egy picit, amikor először mutatod be az új pasidat a baráti társaságodban, igaz? Persze ez érthető, hiszen te is azt szeretnéd, hogy a srác gyorsan megtalálja a közös hangot a többiekkel, és később még többször csatlakozhasson hozzátok. Képzeld, ez pedig 10-ből 2 csajszinak annyira fontos, hogy léptek már ki kapcsolatból azért, mert a párjuk egyáltalán nem jött ki a barátaikkal – vagy épp az egész családjukkal.

10. Nem működött a szex

Biztosan neked is fontos, hogy a sráccal a hálószobában is klappoljanak a dolgok, mielőtt komolyan belevágtok a közös jövőtökbe, ugye? Szerencsére ez pedig legtöbbször működik is, hiszen ez a szakító ok végül a lista utolsó helyén végzett.

Még több

Szex-Szerelem