Ezt jelenti, ha görcseid vannak szex után

Az együttlét arról szól, hogy mindkét fél jól érezze magát. Azonban néha az orgazmus is lehet fájdalmas. Veled is volt előfordult már? A cikkből kiderül, hogy mi okozza!

Ezt jelenti, ha görcseid vannak szex után

A szexnek alapesetben nem kellene fájnia vagy kellemetlen érzést okoznia. De tudjuk, hogy az emberi test tele van rejtélyekkel, ami azt jelenti, hogy simán előfordulhat ennek az ellenkezője is. Van, hogy az orgazmussal együtt vagy azután furcsán elkezd görcsölni a hasad. És azért nevezhető furának, mert pont olyan érzés, mint a menstruációs fájdalom.

Ennek a jelenségnek már neve is van, mégpedig a „dysorgasmia”. Lefordítva „rossz/fájdalmas orgazmust” jelent. Nyilván azért kapta a nevét, mert valóban képes elrontani azt a tetőtől-talpig érezhető kellemes bizsergést, amit egy őrületes menet után átélsz! A fájdalmat a hüvely bármely részén érezheted. Olyan ez, mint az edzés, amitől bármilyen izmod fájhat. A hüvely is egy izmos szerv, ezért megtörténhet, hogy begörcsöl.

Érdemes viszont észben tartanod, hogy bizonyos esetekben akár kismedencei gyulladás vagy petefészekciszta is állhat a háttérben. Tehát a fájdalom betegség jele is lehet, ezért komolyan kell venned! Ha viszont egyszeri alkalomról van szó és rendszeresen jársz szűrésekre, akkor valószínűleg minden rendben odalent, ne aggódj! De, hogy biztosra menj, nem árt felkeresni a nőgyógyászod!

Még több

Szex-Szerelem