9 kérdés, amit sosem mertél feltenni a nőgyógyászodnak

Tabuk nélkül megválaszoljuk azokat a kérdéseket, amiket eddig nem tettél fel a dokidnak.

9 kérdés, amit sosem mertél feltenni a nőgyógyászodnak

1. Normális vagyok odalent?

Ez a kérdés lehet, hogy már párszor megfordult a fejedben, amire az orvosod tuti azt felelné, hogy igen. Tudnod kell, hogy nincs egy ideális vagina, amihez hasonlítanod kellene, sőt két egyforma sem létezik. Színben, formában mindegyik eltér, és ha esetleg ezek után is furcsának gondolod a sajátodat, hidd el, hogy ez csak a te fejedben létezik.

2. Gond, ha néha fájdalmat érzek szex közben?

Bár a szexről nem a fájdalomnak kellene eszedbe jutnia először, néha minden nő érez kellemetlenséget egy-egy aktus során. Hogy mi okozza? Végtelen sok ok állhat a háttérben, a hüvelyszárazságtól kezdve egészen a komoly betegségekig. Persze azért nem kell megijedni, a ciklusod során ugyanis vannak napok, amikor odalent is érzékenyebb vagy. Ha rendszeresen jársz a dokidhoz, és elvégzi a szükséges szűrővizsgálatokat, akkor nincs mitől tartanod. Ha viszont minden alkalommal fáj vagy túlságosan elviselhetetlen a fájdalom, akkor azonnal irány az orvos.

3. Meddig számít normálisnak a hüvelyváladék?

Amennyiben színtelen vagy fehér folyást tapasztalsz, aminek nincs kellemetlen szaga, az teljesen normális. Ha viszont hirtelen megváltozik a folyásod: darabossá, netán nagyon híggá és kellemetlen szagúvá válik, és ezek valamelyike mellé még égő vagy viszkető érzés is társul, akkor könnyen lehet, hogy hüvelygombád vagy bakteriális fertőzésed van.

4. Lehet szexuális életet élni, ha valamilyen fertőzésem van?

A nődokid erre a kérdésre tuti azt felelné, hogy nem tanácsos nemi életet élni, amíg tart a fertőzés elleni terápia. Ha viszont mégis sort kerítenétek rá a pasiddal, óvszert mindenképpen használjatok – bár az anyaga árthat a kezelés alatt álló hüvelyflórának.

5. Szexeltem a pasimmal, most égő érzésem van odalent. Megcsalt?

Valószínűleg a válasz nem, hiszen a hüvely pH-értéke nagyon könnyen fel tud borulni, ha elszaporodnak a rossz baktériumok. A kellemetlen tünetekkel járó bakteriális vaginózis egyik kiváltó oka lehet az óvszer nélküli szex.

6. Teherbe eshetek az előváladéktól?

Bár kicsi az esélye, de a megszakításos módszertől is teherbe lehet esni. Az előváladék is tartalmaz spermiumokat, így a nőgyógyászod tuti azt javasolná, hogy használj óvszert – kivéve, ha babát szeretnél. Persze azért a teherbe eséshez egy érett petesejtre is „szükséged lesz”.

7. A piros betűs napokon tilos a szex?

Hogy tilos lenne, az egy erős kifejezés, hiszen az orgazmusnak jótékony hatása is van a nehéz napokon: enyhíti a menstruációs fájdalmat. Inkább arról van szó, hogy egyeseknek mi sem természetesebb, mint a ciklus bámelyik napján szexuális életet élni, legyen szó akár épp a menzeszed napjáról. Mások viszont el sem tudják képzelni az intim együttlétet ilyenkor. Így csak rajtad és a pasidon múlik, hogy bevállaljátok-e a véres hancúrt. A szakértők ajánlják az óvszer használatát, mert mensi alatt sokkal érzékenyebb vagy a fertőzésekre.

8. Menstruáció alatt is kell védekezni?

Ha pontosabb a menzeszed, mint egy svájci óra, akkor gyakorlatilag semmi esélye annak, hogy menzesz alatt teherbe ess. De ha szabálytalan a ciklusod, a vérzés közbeni szex közel sem nyújt 100%-os védelmet a fogantatás ellen.

9. Lehet bajom az anális szextől?

A popsiszexnek vannak alapszabályai, amit ha betartotok a pasiddal, akkor nem lehet gond. Ide tartozik az óvszer, a sikosító és a megfelelően hosszú, vágykeltő és ellazító előjáték.

Szponzorált tartalom. Támogatta a www.intimfertozes.hu

L.HU.COM.CC.14.03.2019.1903

Még több

Szex-Szerelem