Ezért félsz írni a pasinak, aki bejön neked

Ugye milyen bosszantó érzés? Végre kiderült, honnan a nagy félsz.

Ezért félsz írni a pasinak, aki bejön neked

Már ezer éve kiszemelted magadnak a srácot és még biztató mosolyokat is lőtt feléd, de valamiért rettegsz ráírni. Ismerős lehet a szitu, ráadásul egészen durva szinteket ölthet, amikor már kb a hasad is görcsöl, annyira izgulsz az üzizés miatt. Ha pedig végre összeszedted a bátorságod és rányomsz a küldés gombra, jön a rettegés, hogy mi lesz a reakció. Ez egy teljesen természetes érzelmi folyamat Dr. Joshua Klapow klinikai pszichológus szerint és azt is elárulja, miért viccel meg ennyire a tested egy ilyen szituban.

100%-ig normális szorongást érezni, ha rá kell írnod valakire. Még úgy is, hogy nem látod magad előtt az illetőt és nem kell direktben beszélned vele” – kezdi a szakértő. „Szimpla érzelmi kockázatról van szó: talán a másik nem kedvel minket annyira és ez beindítja a visszautasítástól való félelmünket.” És ezen még az sem segít túl sokat, hogy akkor pláne elönt a rettegés, ha olyasvalakinek kell írnod, aki egyébként sokat jelent neked.

„Társas lények vagyunk a kezdetektől fogva és az elfogadás a túlélésünk feltétele. Ha visszautasítanak minket, akkor az rontja a védelmünket és ezért hosszútávon is fájó érzés marad.” Szóval az egészről az evolúció tehet a pszichológus szerint, viszont azt nem tanácsolja, hogy ezért mostantól üzenettilalmat rendelj el magadnak, ha egy cuki srác szemezni akar veled. Ha bele is szaladsz a visszautasításba, rázd meg magad és vond le a tanulságot. Nem kedvelt ez a kiszemelted annyira, na bumm. Legközelebb is simán írj rá valakire, mert a magabiztosság szexi és aki megérdemli, úgyis visszaír majd.

Még több

Szex-Szerelem