Ezért vonzóbbak, akik nem akarnak komoly kapcsolatot

Hallottál már a Pán Péter szindrómáról?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért vonzóbbak, akik nem akarnak komoly kapcsolatot

Biztos te is emlékszel még a Disney egyik ikonikus meséjére, a Pán Péterre, amiben a főszereplő sosem nő fel, és Sohaországban él a haverjaival. Nos, még ugyan nem hivatalos diagnózisról van szó, de a pszichológusok szerint Pán Péter szindrómában szenvednek azok a pasikat, akik pont ilyenek a valóságban is.

Elég könnyű őket kiszúrni, hiszen olyanok, mint a nagy gyerekek. Gyakran kerülik az olyan szitukat, amikben felelősséget kell vállalni, mint például a hosszútávú kapcsolatok. Azonban a nők valamilyen oknál fogva mégsem veszik észre ezeket a vészjeleket, és odavannak ezekért a pasikért.

Az igaz, hogy az ilyen férfiak társaságában irtó jól lehet érezni magunkat, hiszen mindent viccesen fognak fel és a kalandvágyuk is hatalmas, ám ha te komolyabb kapcsolatot terveznél velük, akkor ők gyakran inkább menekülőre fogják. „Amikor egy éretlen partnerrel hoz össze minket az élet, akkor egy olyan gondtalan életbe cseppenhetünk bele, ami elsőre nagyon vonzó lehet– árulta el Michelle Henderson, párkapcsolati szakértő a Bustle nevű lapnak.

Azonban idővel az őszinte nevetések könnyen átfordulhatnak neheztelésbe, főleg ha a gondtalan stílusuk inkább felelőtlenné válik. Gyakran az ilyen kapcsolatban élők komolyabbik fele meg akarja változtatni a másikat, azonban ez nem a legjobb ötlet. A kommunikáció ezekben a szituációkban is kulcsfontosságú: ha frusztrálttá tesz a barátod felelőtlen viselkedése ülj le és beszéld át vele, hogy mi is borít ki téged, és oldjátok meg együtt a helyzetet. Viszont, ha nem hajlandó változtatni, akkor érdemes magadba nézned, hogy rájöjj neked mi a legjobb megoldás.

Címkék: felelősség felelőtlenség gondtalan gyerekes kalandvágyó pán péter szindróma párkapcsolat pasi szerelem szex

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Tényleg a saját hasonmásod mellett lehetsz a legboldogabb?

Tényleg a saját hasonmásod mellett lehetsz a legboldogabb?

Kedves Loki, köszönjük a kérdést, amit valószínűleg nézők ezreiben ültettél el: nárcisztikus dolog belezúgni valakibe, aki külsőleg és belsőleg is félelmetesen hasonlít hozzád, vagy csak egy meglepő örökség az evolúciótól? Beleástuk magunkat a témába.

Ezeket a sztárszerelmeket legszívesebben örökre elfelejtenénk

Vannak sztárpárok, akiket imádunk együtt, vannak, akikről el is feledkezünk a kapcsolatáról, és vannak az alábbi sztárszerelmek. Ezek annyira randomak és megmagyarázhatatlanok, hogy legszívesebben visszamennénk abba az időbe, amikor még békésen éltünk, mert nem hallottunk róluk.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?